Agencije

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2020] DIALOG KOMUNIKACIJE: „Volim zdravlje!“ za HRVATSKU UDRUGU ZA BORBU PROTIV HIV-a I VIRUSNOG HEPATITISA

Tokom narednih nekoliko sedmica predstavićemo istaknute projekte komunikacijske/kreativne industrije. Na ovaj način želimo da široj publici predstavimo ovu vrstu projekata na celovit način, koji podrazumeva ne samo vizuelne i audio produkte, već i bitne podatke i informacije o samom projektu. Ovoga puta čast je pripala agenciji Dialog Komunikacije i projektu „Volim zdravlje!“ za Hrvatsku udrugu za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitisa (HUHIV) …Priredila Snežana Milić

 

IDEJA I NJENI EFEKTI. Hrvatska udruga za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitisa (HUHIV) povodom obeležavanja Svetskog dana Aidsa i ukazivanja na važnost seksualnog zdravlja pokrenula je edukativnu kampanju pod nazivom VOLIM ZDRAVLJE.

Ciljevi kampanje bili su: izgradnja svesti o platformi Volim Zdravlje, edukacija o važnosti seksualnog zdravlja i njegov značaj za opšte zdravlje i dobrobit pojedinca, i povećanje broja pratilaca društvenih mreža Volim Zdravlje. Primarna ciljna grupa kojoj je agencija Dialog Komunikacije ovom kampanjom trebala da se obrati su predstavnici generacije Z (18-24 godine), dok su sekundarna grupa millenialsi (25-35 godina). Agencija je strategiju bazirali na korišćenju komunikacijskih alata i kanala koji su prijemčivi za datu ciljnu grupu.

UPOTREBA MEDIJA I REZULTATI. Kampanja je prvenstveno bila usmerena ka digitalnim kanalima, ali kako bi ostvarili što veći doseg Dialog Komunikacije su koristile i tradicionalne medije koji su obuhvatili korišćenje PR alata, dok se na nacionalnoj televiziji vrteo i promotivni spot. Agencija je kampanju simbolično započela uoči Svetskog Dana Aidsa (1.12.) slanjem kreativnog PR paketa koji se sastojao od brendirane VOLIM ZDRAVLJE maske za lice i majice, kondoma marke LELO HAX, brošure i personalizovanog pisma influenserima na društvenim mrežama čiji pratioci odgovaraju profilima ciljnih grupa. Influenseri su rado podržali kampanju te su na svojim društvenim mrežama pozivali mlade na svesnost važnosti i očuvanja seksualnog zdravlja i upućivali ih na internet stranicu i društvene mreže Volim Zdravlje. Usledilo je plasiranje 5 video intervjua koje je vodila ambasadorka kampanje Ida Prester koji su bili promovisani putem YouTube, FB i IG kanala s linkovima na www.volimzdravlje.hr. Gosti među kojima su bili Slavko Sobin, Jelena Veljača, Paula Sikirić i Marko Vuletić kao i psiholog Udruge HUHIV Davor Dubravić i prim. Tatjana Nemeth Blažić , dr. med., specijalista epidemiologije, HZJZ, govorili su o polno prenosivim infekcijama, zaštiti, ljubavi i ostalim intimnim temama što su gledaoci jako dobro prihvatili. Dodatno, filmovi su bili objavljivani i na portalu Mixer.hr uz popratni tekst o temi koja je bila obrađena, te su ih i sami gosti kao i Ida promovisali na svojim kanalima. Kako bi dodatno podstakli pratioce, na IG stranicu Volim Zdravlje agencija je organizovala i 3 kreativna konkursa u kojima su i pratioci mogli da osvoje kreativne pakete koje su dobili i influenseri.

FB stranica Volim Zdravlje ostvarila je ukupni doseg od 21.837 ljudi tokom kampanje, IG stranica 59.837, dok je totalni broj pregleda video filma (od kojih su 2 bila sponzorisana) na YouTube kanalu 208.721. Najveći rast pratilaca ostvario je IG profil koji je zabeležio rast od gotovo 100% te YouTube kanal na kojem se broj pretplatnika povećao 10 puta.

Uz Idu Prester kao ambasadorku, u kampanju se uključilo još 17 influensera objavivši 88 gratis Instagram storyja s potencijalnim dosegom od 513.070.
Na tradicionalnim kanalima zabeleženo je 35 objava među kojima su i gostovanja na Novoj TV, HTV-u te radio prilog na Yammat FM-u.
Ostvareno je gotovo 180.000 poseta web stranicama Udruženja kao i mobilnim aplikacijama s brojnim interaktivnim uslugama informisanja, savetovanja, procene rizika, učenja i podrške.
I za kraj, najvrjedniji podatak, tokom trajanja kampanje za pomoć se obratilo 225 osoba dok je savetovanju i testiranju pristupilo 260 osoba.PROJEKTNI TIM.

Marija Margareta Klika, Senior Consultant
Ana Despot, Consultant

 

Priredila: Snežana Milić
Izvor: Dialog Komunikacije

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Agencije

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2020] FUTURA DDB: „68 kg“ za SPAR

Advertiser Serbia21. aprila 2021.

Kontrolni zadatak za sve osim za decu

Advertiser Serbia20. aprila 2021.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2020] SAATCHI & SAATCHI SKOPJE: „Xmas 2020″ za MAKEDONSKI TELEKOM i CRNOGORSKI TELEKOM

Advertiser Serbia18. aprila 2021.

LJUBICA VUKČEVIĆ, DIRECT MEDIA United Solutions: „Direct NEURO nam pruža priliku da razumemo potrošača na jedan sasvim novi i mnogo precizniji način“

Advertiser Serbia15. aprila 2021.

Zlatiborac klopa sa zvezdama

Advertiser Serbia14. aprila 2021.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2020] FUTURA DDB: „Karantinski turist“ za MÖMAX

Advertiser Serbia14. aprila 2021.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2020] BRUKETA&ŽINIĆ&GREY: „Highlife“ za LEDO i FRIKOM

Advertiser Serbia9. aprila 2021.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2020] MCCANN SARAJEVO: „Tuborg Challenge“ za CARLSBERG

Advertiser Serbia8. aprila 2021.

Pokret podrške žrtvama seksualnog nasilja “Kad budeš bila spremna” preplavio društvene mreže

Advertiser Serbia7. aprila 2021.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2020] APRIORI WORLD: „Digitalna prava u hrvatskom Zakonu o autorskom pravu i srodnim pravima“ za ZAPRAF

Advertiser Serbia6. aprila 2021.

Bingo grupacija akvizirala marketinšku agenciju Via Media

Advertiser Serbia5. aprila 2021.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2020] PUBLICIS SKOPJE: „Zaedno za ubavo, za nas!“ za SKOPSKO

Advertiser Serbia2. aprila 2021.

Lansirana nova ANNO DOMINI kolekcija

Advertiser Serbia1. aprila 2021.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2020] DIALOG KOMUNIKACIJE: „Biraj Zeleno“ za Nestlé Adriatic

Advertiser Serbia1. aprila 2021.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2020] AGENCIJA 101: „Ana Roš i Tuš“

Advertiser Serbia31. marta 2021.