Agencije

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2018] COMMUNIS DDB: „Poklonmanija“ za TEHNOMANIJU

Tokom narednih nekoliko sedmica predstavićemo istaknute projekte komunikacijske/kreativne industrije. Na ovaj način želimo da široj publici predstavimo ovu vrstu projekata na celovit način, koji podrazumeva ne samo vizuelne i audio produkte, već i bitne podatke i informacije o samom projektu. Ovoga puta čast je pripala agenciji Communis DDB i projektu „Poklonmanija“ za kompaniju Tehnomanija…Priredila Snežana Milić

 

IDEJA I NJENI EFEKTI. BRIF: Saradnja Tehnomanije i agencije Communis počela je nimalo lakim brifom: kreirati novogodišnju kampanju koju lavina, odnosno mećava drugih novogodišnjih kampanja (sa većim medijskim budžetima) neće uspeti da zatrpa. Put ka rešenju komplikovala je činjenica da Tehnomanija, lider na tržištu Srbije u trgovini na malo električnim i elektronskim uređajima za domaćinstvo, nije percipirana kao mesto „na kojem se kupuju pokloni“, odnosno da u ponudi ima hiljade idealnih, zabavnih, tehnološki inovativnih i praktičnih poklona su više od uređaja „za domaćinstvo“.

Sa ciljem da lanac prodavnica, kao i internet sajt Tehnomanije budu visoko na listi mesta na kojima ćemo potražiti poklone – a u vreme opšte „poklonmanije“ – novogodišnjom magijom agencija je za potrebe ove kampanje najpre kreirala jednog neobičnog junaka i dali mu šašavo ime – Irvasilije. Ko je i šta je Irvasilije? Ovaj šašavi, raspevani irvas je skrenuo pažnju likom, ponašanjem, glasom i zaraznim ushićenjem koje ga je obuzimalo u vreme poklanjanja. Irvasilije je totalno euforičan kada su pripreme i pakovanje poklona u pitanju i jedva čeka da ono što je mesecima ređao i pakovao u Tehnomaniji konačno podeli sa celim svetom! Svesni da taj i takav karakter ne zaslužuje da oživi kao animacija, Irvasilije je osmišljen i kreiran kao prava lutka, što ga je činilo životnijim, zabavnijim i jedinstvenim novogodišnjim junakom koji je osvojio sve simpatije ekipe još na setu, u vreme snimanja njegovog prvog velikog spota kojim je dočarao duh, stil i značenje „Poklonmanije„, što je bilo i ime ove kampanje.

Raspevani irvas koji se, zanet novogodišnjim duhom „gubi“ u tom moru poklona ubrzo je postao i „glavna tema“ komunikacije na stranicama Tehnomanije na društvenim mrežama zahvaljujući namenski kreiranim klipovima. Irvasilije je dodatno raspirivao „poklonmaniju“ pozivajući kupce na prodajna mesta, predstavljajući ponudu i deleći poklone.

Naš cilj je bio da pozicioniramo Tehnomaniju kao mesto na kojem možete pronaći poklone za sve vama drage ljude – decu, roditelje, bake i deke, i tako dodatno utvrdimo Tehnomaniju na mestu lidera u Srbiji. Irvasilije nam je definitivno pomogao u tome.“ – izjavio je direktor marketinga Tehnomanije, Lovro Vučković.

UPOTREBA MEDIJA I REZULTATI. Pored povećanja prodaje u odnosu na isti period prethodne godine i novogodišnje kampanje, tokom trajanja kampanje povećani su i broj poseta sajtu Tehnomanije za neočekivano visokih 31%, te je stranica sa novogodišnjom ponudom zabeležila čak 150.000 pregleda. Irvasilijeve video avanture su na društvenim mrežama (Facebook, YouTube, Instagram) pregledane više od 260.000 puta, dok je total reach za kampanju na društvenim mrežama bio veći od 1 100 000!
No, neki uspesi Irvasilija ne mogu biti opisani brojevima: s obzirom na bezbroj upita na temu toga gde se i kako Irvasilije može dobiti, pronaći ili kupiti, te veoma pozitivni komentari na njegov karakter i duh učinili su ga zvezdom koja će se vratiti, čim spakuje nove poklone i nova iznenađenja za posetioce Tehnomanije.

PROJEKTNI TIM.

Starteški planer Dušan Simić
Vođa projekta Ljiljana Balić
Kreativni direktori Nebojša Krivokuća, Vladimir Radivojević
Art Direktor Marko Blagojević
Copywriter Marko Dinić
Dizajner Dušan Lazarević
Producenti Dragan Stojković, Mladen Stojanović

 

Priredila: Snežana Milić
Izvor: Communis DDB

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Agencije

[GOLDEN DRUM 2019] RICCARDO FREGOSO, izvršni kreativni direktor McCann Paris: „Advertajzing je mrtav, živeo advertajzing…ma šta mi odlučili“

Advertiser Serbia15. septembra 2019.

Istorija razvoja OOH oglašavanja u Srbiji #7: Dobro došli u El Dorado – OOH 90-ih

Advertiser Serbia11. septembra 2019.

[GOLDEN DRUM 2019] ANDREA HENAO, Direktorica 360 Agency: „Budućnost oglašavanja treba da bude održivija“

Advertiser Serbia11. septembra 2019.

Produžen rok za prijave na takmičenje Young Drummers 2019

Advertiser Serbia10. septembra 2019.

[GOLDEN DRUM 2019] RENA EFFENDI, fotografkinja National Geographic: „Verujem u bazičnu snagu vizuelnog pripovedanja”

Advertiser Serbia9. septembra 2019.

IGOR ČERNIŠEVSKI, Direct Media United Solutions: „DIMAQ sertifikat svedoči o vašim znanjima i kompetencama u oblasti digitalnog marketinga i priznat je u celoj Evropi“

Advertiser Serbia7. septembra 2019.

HUOJ: Javni poziv za prijave radova na 5. takmičenje za studentsku nagradu Mlada nada

Advertiser Serbia6. septembra 2019.

Istorija razvoja OOH oglašavanja u Srbiji #6: (Stvarnost) kroz ram bilborda

Advertiser Serbia5. septembra 2019.

Poznat žiri za nagrade Sempler

Advertiser Serbia5. septembra 2019.

Osmi Creative Express – „Timski rad za najbolje kreativne rezultate”

Advertiser Serbia3. septembra 2019.

Potpuno drugačija radionica o leadership-u: „Zar je bilo ko poverenje stekao urlanjem?“

Advertiser Serbia2. septembra 2019.

Content Akademija u organizaciji Represent Communications

Advertiser Serbia30. avgusta 2019.

BalCannes: Produžen rok za prijavu radova

Advertiser Serbia29. avgusta 2019.

21. SEMPL, LAUREN KELLY: „Psihologija dizajna – Za kreiranje promena usredsredite se na ponašanje“

Advertiser Serbia29. avgusta 2019.

EPICA lansira PR Grand Prix

Advertiser Serbia28. avgusta 2019.