Agencije

iPhone-ova Siri dolazi na Dane komunikacija

Apple-ova aplikacija koja funkcioniše po principu veštačke inteligencije učinila je glas Susan Bennet mega popularnim i svetu poznatom kao Siri

Ove godine Siri ćemo uživo slušati na festivalu u Rovinju gde dolazi uz podršku Hrvatske turističke zajednice.

Ime Susan Bennet nije globalno poznato, ali zato njen glas, ili kako bi ona rekla alter ego Siri – jeste. Glas Susan Bennet poznajemo kao Siri koja se svetu obraća iz aplikacije iPhone-a, a ove godine slušaćemo ju i na Danima komunikacija uz podršku Hrvatske turističke zajednice.

Izuzetno mi je drago što imamo priliku u Hrvatsku da dovedemo predavača svetskog glasa. Osim što će njeno predavanje dodatno obogatiti ovaj festival koji dokazano utiče na način na koji percipiramo proizvode i usluge u svim sektorima, pa tako i u turizmu, siguran sam da će njen boravak u Hrvatskoj biti izvrsna prilika za dodatnu promociju naše zemlje kao atraktivne turističke destinacije“ izjavio je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice.

Apple-ova Siri, inteligentni je lični asistent, jedna od prvih aplikacija koje funkcionišu po principu veštačke inteligencije koja postaje sve prisutnija u društvu pa tako i u marketinškoj industriji.

Direktorica Dana komunikacija i direktorica programa festivala, Dunja Ivana Ballon izjavila je: „Ove godine dovodimo velika imena s velikim idejama. Siri tj. Susan Bennett, s nama će podeliti kako je postala jedan od najpopularnijih glasova na svetu. Njen ponekad jak i provokativan glas svima je poznat, a milioni ljudi svakodnevno je pita za savet. Ona je još jedan u nizu predavača koje dovodimo na Dane komunikacija kojima želimo da inspirišemo posetioce festivala. Sudeći prema dosadašnjim prijavama ponovo ćemo oboriti rekorde, jer već u ovom trenutku imamo više prijava nego što smo prošle, rekordne godine sveukupno imali posetioca.“

Na predavanju „Accidentally Famous“u Rovinju, Susan će govoriti o tome kako je potpuno slučajno postala megapopularna Siri. Otkriće nam par nepoznatih detalja o Apple-ovoj aplikaciji Siri i VoiceOver poslovanju te će iz ličnog iskustva govoriti koliko je to uticalo na njen život i budućnost.

Uz Siri, Susan smo mogli čuti i u uspešnim filmovima poput Mission Impossible 4 ili animiranog filma The Lego Batman Movie, a ujedno je radila kao Voice Artist na brojnim kampanjama.

O Danima komunikacija:
Tehnologija i kreativnost teme su šestog izdanja predstojećeg festivala. Iz godine u godinu Dani komunikacija beleže sve veći porast posetilaca i rast festivala po raznim pokazateljima. Uz spomenute stručnjake, organizatori su do sada najavili ovogodišnje predavače: Brada Parscalea, direktora kampanje Donalda J. Trumpa, Susan Credle, jednu od najmoćnijih žena marketinške industrije, Mr. Binga vrhunskog ilustratora, arhitekta kontroverznih projekata, Graham Finka multimedijalnog umetnika i jednog od najnagrađivanijih kreativnih direktora koji „crta očima“, stručnjake za odnose s javnošću: Gabrielu Lungu, direktoricu agencije za konsalting WINGS i Hermesa Holma iz agencije PRIME Weber Shandwick te vrsne stručnjake, predavače koji će govori o GDPR-u i korišćenju fintecha, veštačke inteligencije, VR-a i date (podataka) za brand komunikaciju s kupcima: Christoffera Malmera, Stevea Loka i Olivera Kibblewhitea. Uz selekciju vrhunskih predavanja, na Danima komunikacija biće proglašeni najbolji oglašivači i najbolje agencije u Hrvatskoj u sklopu nacionalnih strukovnih takmičenja – Effie za efektivnost, IdejaX za kreativnost, Mixx za digital i Young Lions Croatia za mlade talente u industriji.
Za više informacija o Danima komunikacija posetite zvanične stranice festivala www.danikomunikacija.com

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Agencije

VOLJENA DANIČIĆ: „Kapital je definitivno postao cilj, umesto sredstvo za ostvarenje sna“

Advertiser Serbia5. juna 2020.

Otkazan Golden Drum 2020

Advertiser Serbia30. maja 2020.

IGOR MLADINOVIĆ: „Pitanje je da li uopće živimo ili samo bivamo, zarobljeni u rutinu i konzumerizam“

Advertiser Serbia29. maja 2020.

IGOR ČERNIŠEVSKI: „Živimo u neslavnom trenutku koji teži da nas odmakne od onoga što je ljudsko u nama“

Advertiser Serbia28. maja 2020.

Osvrt tima DIRECT MEDIA United Solutions na rad od kuće

Advertiser Serbia28. maja 2020.

VLADIMIR ĆOSIĆ: „U svetu paradoksa, čuda prestaju da nas čude“

Advertiser Serbia27. maja 2020.

Ponašanje potrošača nakon COVID-19 krize

Advertiser Serbia27. maja 2020.

I TO NIJE SVE! kreativna agencija održala radionicu digitalnog marketinga za preduzetnike

Advertiser Serbia26. maja 2020.

VANJA BLUMENŠAJN: „Konstantan rast je postao nova nad-religija“

Advertiser Serbia26. maja 2020.

MILOJE SEKULIĆ: „Ulazimo u ono što teoretičari nazivaju „the new normal”, a šta će to biti, bojim se da će svako imati svoju viziju“

Advertiser Serbia25. maja 2020.

Represent Communications Skopje lansirao platformu za umrežavanje, mentorstvo, edukaciju i razvoj biznisa

Advertiser Serbia21. maja 2020.

POLARIS otkriva: Koje će se navike potrošača, usvojene u toku pandemije, zadržati, a koje će uskoro nestati

Advertiser Serbia21. maja 2020.

Saatchi&Saatchi Hrvatska nagrađen na prestižnom američkom Dieline Awards 2020

Advertiser Serbia20. maja 2020.

Da li su mali i veliki biznisi mogli da iskoriste lekcije iz prošlosti za prevazilaženje krize?

Advertiser Serbia20. maja 2020.

Dobro došli u “Svet 2.0”: Kako je tehnologija u doba korone promenila naše živote

Advertiser Serbia18. maja 2020.