Branding

Intervju: Vesna Beganović, Founder&CEO agencije Via Media

U organizaciji marketing agencije Via Media, 12. juna 2015. godine, u Sarajevu, će se održati Branding konferencija na kojoj će učešće uzeti vrhunski predavači s renomiranim svetskim i regionalnim iskustvom

Vesna Beganović Founder&CEO agencije Via Media otkriva što nam je jedan od najvećih branding događaja u regionu ove godine pripremio.

Čije ime biste posebno izdvojili na Branding konferenciji?

– Branding konferencija je mesto okupljanja vrhunskih stručnjaka iz oblasti brandinga. Za ovu godinu svakako bih izdvojila Denise Lee Yohn koja je vodeće svetsko ime u građenju i pozicioniranju vrhunskih brandova. Autorka bestsellera i direktorica TEDx San Diego za Branding konferenciju je pripremila inspirativno i kreativno predavanje na temu “What Great Brands Do”. Zatim tu je i Marijana Prpić, predstavnica Google-a koja će govoriti o tome kako je internet promenio oblikovanje strategije i interakcije s brandom. Dolaze nam i Slaven Fischer, predsednik uprave BBDO Grupe Hrvatska, Sašo Pešev, New Moment New Ideas Makedonija, agencija koja je dobitnik “Kanskog titanium lava”, Vesna Vlašić Jusupović, McCann BiH, Dunja Ivanović, West Balkans Marketing Director at PepsiCo, Aljoša Bagola, partner i izvršni kreativni direktor Pristop Slovenija. Temu «Kako postati brand PR Star», vodiće Ljiljana Boljanović, direktorica jedne od najuspješnijih agencija za PR u Srbiji, Olaf&McAteer, ekskluzivog zastupnika Ketchum mreže u Srbiji. Za putovanja brandova u digitalnom prostoru i vremenu zadužen je Tai Chow Andrae, CTO online agencije S5/Aylo s iskustvom u radu sa agencijama Ogilvy, Leo Burnett i Lost Boys i brandovima Heineken, Giant Bicycles, Denso i Hyundai…

null

Svake godine organizujete zanimljive panele i case study-e. Čime ćete nas iznenaditi ove godine?

– Google sprema interesantna saznanja. Nešto iznutra, ono što ne znamo, a što bi nam moglo pomoći da na globalnom nivou pronađemo nove prilike za biznis. Mogućnosti kapitalizacije kvalitetnog video sadržaja i praćenja uspešnosti kampanja. Kako postati partner YouTube, početi zarađivati od relevantnih oglasa. Gde je mesto vašem brandu u sve razvijenijem digitalnom okruženju i odakle krenuti. Takođe, Slaven Fischer nakon višegodišnjeg istraživanja u oblasti oglašavanja prezentovaće naučni dokaz koliko su povezani kreativnost i efikasnost. Regionalni panel ”Storytelling – samo trend?”, govori o tome kako da interpretacija vašeg branda bude fokusirana na hvatanje pažnje publike, koju ćete voditi kroz interaktivan i prilagodljiv protok informacija, pričajući priču koja je korisna potrošačima.

U kojoj meri su se brandovi u bh. prilagodili digitalnoj eri?

– Samo 1% lokalnih brandova ima strategiju, kreira digitalni content, bavi se SEO optimizacijom, oko 3% ih komunicira konstantno na više digitalnih platformi, ali neplanirano i najviše koristeći Facebook i YouTube.

null

Često imate priliku da razgovarate sa biznismenima u bh. Kakva je njihova percepcija brandinga i kako oni gledaju na događaje poput Branding konferencije?

– Definitivno se stvara nova klima, stasale su pojedine bh. kompanije koje su izašle van granica zemlje. Konkurencija na drugim tržištima tera ih da rade na marketinškim principima što neminovno povlači za sobom aktivan rad na brandovima. Moram reći da domaće kompanije koje prate trendove snažno podržavaju Branding konferenciju. Najbolje što mogu da urade je da investiraju u znanje osoba koje upošljavaju.

Brending konferencija nudi mogućnost livestreaming-a. Hoće li studeni i ove godine imati taj “povlašćeni” status?

– Nakon uspešne četiri godine, saradnja sa se Ekonomskim fakultetom Univerziteta u Sarajevu nastavlja, pripremamo novosti za studente Ekonomskog fakultetg Univerziteta u Sarajevu, ali ono što mogu otkriti jeste da ćemo za studente drugih fakultete imati posebnu ponudu “50za50”. Za one koji istinski sebe vide u oblasti marketing komunikacija pronaćemo način da obezbedimo kotizacije.

Branding konferencija će se održati u Sarajevu, 12. juna, u Vijećnici, s početkom u 09:00 sati. Za više informacija o kotizacijama i programu saznajte na www.branding.ba

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Branding

Saatchi & Saatchi Croatia & Violeta: Ovo pakovanje je smeće i na to smo ponosni

Advertiser Serbia11. februara 2020.

Vip mobile menja brend u A1 u 2020. godini

Advertiser Serbia15. decembra 2019.

[POGLED SA VRHA 2019/20] LANA BEDEKOVIĆ ROSANDIĆ, Alert: „Kad podvučem crtu, 2019. godina je za Alert bila odlična“

Advertiser Serbia10. decembra 2019.

Facebook ima novi logo i strategiju brenda

Advertiser Serbia5. novembra 2019.

21. SEMPL, ALI MAHLODJI: „Zašto je kriza naš najbolji prijatelj“

Advertiser Serbia21. oktobra 2019.

21. SEMPL, VIKKI ROSS: „Za inspirativnu priču potrebno nam je više od samih podataka, od kojih polazi robot“

Advertiser Serbia11. oktobra 2019.

DEVETA BRENDING KONFERENCIJA ispunila sva očekivanja

Advertiser Serbia1. juna 2019.

MICHELA MAGAŠ, jedna od najznačajnijih inovatorki na svetu dolazi u Sarajevo na BRENDING KONFERENCIJU

Advertiser Serbia24. maja 2019.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2018] STUDIO SONDA: „Prirodno Ja“ za STUDENU (Studenac d.o.o.)

Advertiser Serbia24. maja 2019.

Predstavljen program devete BRENDING KONFERENCIJE

Advertiser Serbia23. maja 2019.

Early Bird kotizacije za devetu BRENDING KONFERENCIJU možete uloviti još do nedelje 12. maja

Advertiser Serbia10. maja 2019.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2018] BRUKETA&ŽINIĆ&GREY: „Novi oblik života“ za A1 Hrvatska

Advertiser Serbia8. maja 2019.

MITJA TUŠKEJ, vođa modula Brending na DIRECT MEDIA AKADEMIJI: „Pričajmo o filigranskom brendingu!“

Advertiser Serbia7. maja 2019.

MARK SHYLER, čovek koji provokativnim idejama svetskim kompanijama donosi dodatnu vrednost, dolazi na devetu BRENDING KONFERENCIJU

Advertiser Serbia7. maja 2019.

Deseta DIRECT MEDIA AKADEMIJA najavljuje gostovanja specijalnih gostiju: MINDSCAPES U BEOGRADU!

Advertiser Serbia24. aprila 2019.