Dr. mreže

Instagram ima više od milijardu korisnika

Dr. mreže

Instagram je, osim objave broja korisnika, predstavio i novu aplikaciju koja korisnicima ove mreže omogućava objavu videozapisa u trajanju od maksimalno jednog sata

 

Veliki broj ljudi sumnjičavo je gledao prema Facebook-ovoj akviziciji Instagrama 2012. godine te su se pitali zašto je Zuckerberg platio milijardu dolara za kompaniju koja do tada nije zaradila ni jedan dolar. Ali vremenom se pokazalo kako je ovo bio genijalan potez šefa Facebook-a koji je na vreme prepoznao sav potencijal društvene mreže bazirane oko deljenja fotografija te je vrednost Instagram-a odavno premašila iznos koji je Zuckerberg platio za tu kompaniju.

Instagram je informacije o broju korisnika poslednji put objavio u septembru 2017. i tada je ova mreža imala 800 miliona mesečno aktivnih korisnika, a juče su se pohvalili kako je od tada brojka narasla za 200 miliona te sada imaju čak milijardu mesečno aktivnih korisnika.

Ovo je veliki uspeh za ovu društvenu mrežu, a iako iz Facebook-a ne dele informacije o prihodima koje Instagram ostvaruje, predviđanja eMarketera govore kako će tokom 2018. samo u SAD-u ostvariti skoro 5,5 milijardi dolara prihoda, što je povećane od 70 posto u odnosu na prošlu godinu te je Instagram zaslužan za skoro trećinu svih prihoda ove kompanije.

Osim informacija o broju korisnika, Instagram je juče zvanično predstavio i IGTV, aplikaciju putem koje će korisnici moći objavljivati duže videozapise u trajanju do čak jednog sata, što je veliko povećanje jer su do sada korisnici mogli objavljivati videozapise u trajanju do jednog minuta. Osim putem samostalne aplikacije, korisnici će IGTV-u moći pristupiti direktno iz Instagrama, a s povećanjem ograničenja trajanja videa Instagram će postati opasan konkurent YouTube-u te bi mogao privući brojne influencere kojima je YouTube primarna video platforma upravo zbog mogućnosti objave dužih videozapisa.

Takođe, s IGTV-om Instagramu se otvaraju i nove mogućnosti zarade od oglašavanja jer će se u duže videozapise moći plasirati više oglasa. Ova aplikacija bit će dostupna korisnicima Androida i iOS-a tokom sledećih sedmica.

 

Priredio: Hrvoje Jurman
Izvor: Zimo.hr

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Više u Dr. mreže

Facebook testira AR reklame u News Feed-u

Advertiser Serbia12. jula 2018.

Facebook-u kazna od pola miliona funti zbog skandala sa Cambridge Analytica

Advertiser Serbia11. jula 2018.

Mark Zuckerberg je po bogatstvu treći čovek na svetu

Advertiser Serbia9. jula 2018.

Facebook delio podatke korisnika sa velikim brojem IT kompanija

Advertiser Serbia3. jula 2018.

Kako Facebook aplikacije prikupljaju vaše podatke?

Advertiser Serbia2. jula 2018.

Facebook je upravo patentirao novu jezivu metodu prikupljanja korisničkih podataka

Advertiser Serbia28. juna 2018.

Vrednost Instagrama veća je od 100 milijardi dolara

Advertiser Serbia27. juna 2018.

Članstvo u Facebook grupama moći će da se naplaćuje i to od 4,99 do 29,99 dolara mesečno

Advertiser Serbia21. juna 2018.

Beg sa društvenih mreža: 40% korisnika izbrisalo barem jedan profil

Advertiser Serbia19. juna 2018.