Dr. mreže

Instagram ima više od milijardu korisnika

Dr. mreže

Instagram je, osim objave broja korisnika, predstavio i novu aplikaciju koja korisnicima ove mreže omogućava objavu videozapisa u trajanju od maksimalno jednog sata

 

Veliki broj ljudi sumnjičavo je gledao prema Facebook-ovoj akviziciji Instagrama 2012. godine te su se pitali zašto je Zuckerberg platio milijardu dolara za kompaniju koja do tada nije zaradila ni jedan dolar. Ali vremenom se pokazalo kako je ovo bio genijalan potez šefa Facebook-a koji je na vreme prepoznao sav potencijal društvene mreže bazirane oko deljenja fotografija te je vrednost Instagram-a odavno premašila iznos koji je Zuckerberg platio za tu kompaniju.

Instagram je informacije o broju korisnika poslednji put objavio u septembru 2017. i tada je ova mreža imala 800 miliona mesečno aktivnih korisnika, a juče su se pohvalili kako je od tada brojka narasla za 200 miliona te sada imaju čak milijardu mesečno aktivnih korisnika.

Ovo je veliki uspeh za ovu društvenu mrežu, a iako iz Facebook-a ne dele informacije o prihodima koje Instagram ostvaruje, predviđanja eMarketera govore kako će tokom 2018. samo u SAD-u ostvariti skoro 5,5 milijardi dolara prihoda, što je povećane od 70 posto u odnosu na prošlu godinu te je Instagram zaslužan za skoro trećinu svih prihoda ove kompanije.

Osim informacija o broju korisnika, Instagram je juče zvanično predstavio i IGTV, aplikaciju putem koje će korisnici moći objavljivati duže videozapise u trajanju do čak jednog sata, što je veliko povećanje jer su do sada korisnici mogli objavljivati videozapise u trajanju do jednog minuta. Osim putem samostalne aplikacije, korisnici će IGTV-u moći pristupiti direktno iz Instagrama, a s povećanjem ograničenja trajanja videa Instagram će postati opasan konkurent YouTube-u te bi mogao privući brojne influencere kojima je YouTube primarna video platforma upravo zbog mogućnosti objave dužih videozapisa.

Takođe, s IGTV-om Instagramu se otvaraju i nove mogućnosti zarade od oglašavanja jer će se u duže videozapise moći plasirati više oglasa. Ova aplikacija bit će dostupna korisnicima Androida i iOS-a tokom sledećih sedmica.

 

Priredio: Hrvoje Jurman
Izvor: Zimo.hr

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Više u Dr. mreže

Instagam staje na put lažnim influenserima

Advertiser Serbia21. novembra 2018.

Hrvatska Nova TV osvojila Digiday Awards

Advertiser Serbia15. novembra 2018.

Facebook kreirao zabavnu aplikaciju Lasso kojom želi da povrati pažnju tinejdžera

Advertiser Serbia12. novembra 2018.

Prihodi Facebook-a porasli 33%, najsporije od 2012

Advertiser Serbia31. oktobra 2018.

Aplikacije za razmenu poruka popularnije od društvenih mreža

Advertiser Serbia30. oktobra 2018.

Prenosi utakmica povećali prihode Twitter-a

Advertiser Serbia30. oktobra 2018.

Snapchat i dalje gubi korisnike

Advertiser Serbia29. oktobra 2018.

New York Times: Otrov sa Facebook-a i Twitter-a i dalje se širi

Advertiser Serbia25. oktobra 2018.

Facebook-u kazna od 644.000 dolara zbog skandala Cambridge Analytica

Advertiser Serbia25. oktobra 2018.