Brendovi

Ikea dobila građevinsku dozvolu

BEOGRAD – Kompanija Ikea dobila je juče građevinsku dozvolu za izgradnju prve robne kuće u Srbiji, kod Bubanj potoka, koju je uručila potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, koja je poručila da je Srbija dobro mesto za ulaganje

Mihajlović je dozvolu uručila direktoru za nekretnike i razvoj kompanije Ikea za Jugoisočnu Evropu Vladislavu Laliću, u prisustvu gradonačelnika Beograda Siniše Malog. Građevinska dozvola je posle dugo godina data jednoj izuzetnoj kompaniji koja će u Srbiji da gradi i zaposli 300 ljudi, rekla je Mihajlović i dodala da gde god se Ikea pojavila uticala je na rast BDP-a zemlje i proglašaavna je za najboljeg poslodavca.

Prema njenim rečima, dolazak stranih investitora u Srbiju podiže konkurentnost domaće privrede, a zadatak vlade je da dovodi investitore i da stvara što povoljniji ambijent za ulaganje da bi ti investitori ostali.

Srbija je dobro mesto za ulaganje i ubuduće biće još bolje mesto za ulaganje„, istakla je Mihajlovićeva i dodala da vlada čini sve da obezbedi povoljne uslova i domaćim i stranim investitorima.

Ova vlada radi u rokovima koje je postavila i protokol sa Ikeom se realizuje onako kako je dogovoreno, u saradnji sa Gradom Beogradom, rekla je Mihajlović i dodala da je projektom predviđeno izmeštanje naplatne rampe kod Bubanj potoka koja i inače treba da bude izmeštena zbog izgradnje obilaznice oko Beograda.

Lalić je rekao da je dozvola izdata u rekordnom roku od svega dva dana za objekat koji će se graditi kod Bubanj potoka. Sada predstoje priprema terena i izmeštanje naplatne rampe kod Bubanj potoka, a putna i vodovodna infrastruktura je planovima regulisana, rekao je Lalić i dodao da će pripremni radovi početi za nekoliko nedelja. Ikea ima planove da otvori još robnih kuća u Srbiji, ali će to zavisiti od uspešnosti prvog objekta u Beogradu, kazao je Lalić.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali je rekao da je investicija Ikea iznosi oko 70 miliona evra, koja će zaposliti najmanje 300 radnika i dodao da se već sledeće godine očekuje završetak tog objekta.

Otpravnica poslova Ambasade Švedske u Beogradu Lisel Martinenko Agerlid pokazala je novinarima u Vladi Srbije mali imbus ključ, tvrdeći da u Švedskoj svi znaju šta je to, od premijera, poljoprivrednika i supermodela i umeju da ga koriste i ako ga imate u alatu, onda to znači da živite u „Ikea zemlji“. Ikea u Srbi znači da će svi građani imati pristup njenim proizvodima, dobrog kvaliteta i po razumnim cenama, što je već viđeno u zemljama u okruženju, rekla je švedski diplomata i ocenila da je današnje uručivanje građevinske dozvole jednoj švedskoj komapniji veoma bitan korak u odnbosima dve zemlje.

Memorandum o saradnji Ministarstva gradevinarstva Srbije, grada Beograda i kompanije Ikea potpisan je oktobra 2014. godine.

Ikea je ranije najavila da će uložiti oko 300 miliona evra u izgradnju pet robnih kuća u Srbiji.

 

Izvor: Tanjug

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Brendovi

Httpool postao ekskluzivni zastupnik Spotify za oglasna rešenja na Balkanu

Advertiser Serbia20. oktobra 2020.

Microsoft je brend koji hakeri najviše imitiraju kako bi namamili korisnike

Advertiser Serbia19. oktobra 2020.

PEPCO otvara prvu radnju u Srbiji

Advertiser Serbia19. oktobra 2020.

NEVENA RAŠIĆ, Avon: „Vreme je da pokažemo da smo moderan i odvažan beauty brend“

Advertiser Serbia18. oktobra 2020.

PKS: Žig Čuvarkuća dobili i proizvodi građevinske i hemijske industrije

Advertiser Serbia16. oktobra 2020.

Telenor pomaže roditeljima da budu bezbrižni uz Go Smart

Advertiser Serbia16. oktobra 2020.

Finska kompanija prodaje avionsku hranu za one kojima nedostaju putovanja

Advertiser Serbia15. oktobra 2020.

Crnogorski Oki Air želi brend Adria Airways

Advertiser Serbia15. oktobra 2020.

Mišlenove zvezdice konačno i restoranima u Srbiji

Advertiser Serbia14. oktobra 2020.

Ikea će davati popust u zamenu za polovni nameštaj

Advertiser Serbia14. oktobra 2020.

Poreska uprava Srbije: Porez i doprinose da plate jutjuberi, influenseri…

Advertiser Serbia13. oktobra 2020.

EU planira oštriju regulativu za najveće tehnološke kompanije

Advertiser Serbia13. oktobra 2020.

Mercedes razvija najefikasniji elektro-automobil na svetu

Advertiser Serbia13. oktobra 2020.

Evropljani shvatili važnost lokalne kupovine

Advertiser Serbia12. oktobra 2020.

IBM se deli na dve kompanije

Advertiser Serbia12. oktobra 2020.