Agencije

IdejaX i Young Lions beleže porast prijava

Sudeći prema broju prijava oba takmičenja su nestrpljivo iščekivana, kako među mladim nadama industrije, tako i među kreativnim agencijama

Takmičenja IdejaX i Young Lions beleže porast broja prijava u odnosu na prethodnu godinu, reč je o 12% (83 prijave) za IdejuX i čak 58% (30 prijava timova) za Young Lions. Najbolji projekti iz obe kategorije biće proglašeni na Danima komunikacija u Rovinju, u subotu 14. aprila 2018. godine.

IdejaX je nacionalno takmičenje u kreativnosti na kojem se već godinama uspešno takmiče kako velike, tako i male agencije sa svojim kreativnim idejama i marketinškim projektima. Ove godine najviše prijava, 14 projekata, beleži kategorija najbolja kampanja, s 12 prijava ističu se kategorije telekomunikacije te finansijske i osiguravajuće usluge. Glavni fokus IdejiX ove godine stavljen je na transparentnost i proces žiriranja, u skladu s tim, nakon dodele nagrada, na internet stranici Dana komunikacija biće objavljene ocene žirija. Žiri IdejeX čine visoko kvalifikovani kreativci koji dolaze iz najboljih domaćih agencija prema plasmanu na IdejiX prošle godine, a predsednica žirija je Jelena Fiškuš iz Studia Sonda.

Young Lions Croatia, takmičenje je za mlade profesionalce do 30 godina, a dodatna vrednost mu je humanitarni karakter, naime takmičarski zadatak je zapravo rešenje za organizaciju civilnog društva, ove godine reč je o međunarodnoj organizaciji. Takmičenje će trajati 24 sata, održaće se u Zagrebu u Tehnološkom parku, a pobednički tim će biti proglašen u Rovinju. 30 takmičarskih timova takmičiće se u 5 različitih kategorija, a najviše prijava zabeleženo je u kategoriji Digital.

O Danima komunikacija:
Tehnologija i kreativnost teme su šestog izdanja predstojećeg festivala. Iz godine u godinu Dani komunikacija beleže sve veći porast posetilaca i rast festivala po raznim pokazateljima. Organizatori su najavili ovogodišnje predavače: SusanCredle, jednu od najmoćnijih žena marketinške industrije, Brada Parscalea, direktora kampanje Donalda J. Trumpa, Mr. Binga vrhunskog ilustratora, arhitekta kontroverznih projekata, Graham Finka multimedijalni umetnika i jednog od najnagrađivanijih kreativnih direktora koji „crta očima“, stručnjake za odnose s javnošću: Gabrielu Lungu, direktoricu agencije za konsalting WINGS i Hermesa Holma iz agencije PRIME Weber Shandwick te vrsne stručnjake, predavače koji će govoriti o korišćenju veštačke inteligencije, augmented reality tehnologije, podacima i GDPR-u u službi kreativnosti – Christoffera Malmera, Olivera Kibblewhite i Sol Rogersa. Uz selekciju vrhunskih predavanja, na Danima komunikacija biće proglašeni najbolji oglašivači i najbolje agencije u Hrvatskoj u sklopu nacionalnih strukovnih takmičenja – Effie za efektivnost, IdejaX za kreativnost, Mixx za digital i Young Lions Croatia za mlade talente u industriji.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Agencije

Otkazan Golden Drum 2020

Advertiser Serbia30. maja 2020.

IGOR MLADINOVIĆ: „Pitanje je da li uopće živimo ili samo bivamo, zarobljeni u rutinu i konzumerizam“

Advertiser Serbia29. maja 2020.

IGOR ČERNIŠEVSKI: „Živimo u neslavnom trenutku koji teži da nas odmakne od onoga što je ljudsko u nama“

Advertiser Serbia28. maja 2020.

Osvrt tima DIRECT MEDIA United Solutions na rad od kuće

Advertiser Serbia28. maja 2020.

VLADIMIR ĆOSIĆ: „U svetu paradoksa, čuda prestaju da nas čude“

Advertiser Serbia27. maja 2020.

Ponašanje potrošača nakon COVID-19 krize

Advertiser Serbia27. maja 2020.

I TO NIJE SVE! kreativna agencija održala radionicu digitalnog marketinga za preduzetnike

Advertiser Serbia26. maja 2020.

VANJA BLUMENŠAJN: „Konstantan rast je postao nova nad-religija“

Advertiser Serbia26. maja 2020.

MILOJE SEKULIĆ: „Ulazimo u ono što teoretičari nazivaju „the new normal”, a šta će to biti, bojim se da će svako imati svoju viziju“

Advertiser Serbia25. maja 2020.

Represent Communications Skopje lansirao platformu za umrežavanje, mentorstvo, edukaciju i razvoj biznisa

Advertiser Serbia21. maja 2020.

POLARIS otkriva: Koje će se navike potrošača, usvojene u toku pandemije, zadržati, a koje će uskoro nestati

Advertiser Serbia21. maja 2020.

Saatchi&Saatchi Hrvatska nagrađen na prestižnom američkom Dieline Awards 2020

Advertiser Serbia20. maja 2020.

Da li su mali i veliki biznisi mogli da iskoriste lekcije iz prošlosti za prevazilaženje krize?

Advertiser Serbia20. maja 2020.

Dobro došli u “Svet 2.0”: Kako je tehnologija u doba korone promenila naše živote

Advertiser Serbia18. maja 2020.

Danas počinje deseta Brending konferencija – kako je izgledalo prvih 9?

Advertiser Serbia18. maja 2020.