Agencije

HUOJ: Komunikator godine – Ante Mrvica

Komunikatorom godine proglašen je dr. sc. Ante Mrvica, doc. Odlučilo je to petnaest članova stručnog žirija 11. Grand PRixa Hrvatske udruge za odnose s javnošću

U završnici izbora za prestižnu komunikacijsku titulu bili su i ministarka nauke i obrazovanja Blaženka Divjak, evroparlamentarka Biljana Borzan, pukovnik Davor Turković te autori stranice Di su pare.

Ante Mrvica hrvatski je pomorac, univerzitetski profesor te koordinator Jadrolinije za plovno područje Splita i Dubrovnika penzionisan krajem avgusta 2017. godine. Svoj je posao obavljao samozatajno, pa se tokom njegove karijere o njemu nije mnogo znalo niti pisalo. S druge pak strane izvrstan je primer kako iz pozicije koja je u službi građana, komunicirati u javnom interesu i za javnost. Ta komunikacija treba biti pouzdana, jednostavna i direktna sa svima – od putnika do novinara. Mediji su izuzetno cenili i njegovu dostupnost, upravo onakvu kakvu očekuju i od drugih ljudi na sličnim položajima“, kazao je Krešimir Macan, predsednik žirija 11. Grand PRixa HUOJ-a.

Mrvičina otvorenost kvalitet je koji bi mogao da nadahne mnoge osobe u hrvatskom javnom prostoru.

Nagrada za Komunikatora godine u Mrvičinom slučaju nadišla je njegovo delovanje u 2017. godini. Iako se vezuje za tu godinu, priznanje je za ukupnu karijeru. U kolektivnoj memoriji njegov će nam upečatljiv lik ostati urezan kako u najzahtevnijim trenucima daje izjavu za televiziju, negde na gatu s trajektom u pozadini. Ono što se nije moglo videti, jest da su ga na telefon mogli dobiti čak i putnici koji su kasnili na trajekt. Zbog toga su mu građani nadenuli niz simpatičnih nadimaka, a najprepoznatljiviji je „dobri duh splitske trajektne luke“, kazala je Maja Gradišar Perotić, zamenica predsednika žirija 11. Grand PRixa HUOJ-a.

U splitskoj luci Ante Mrvica je proveo 27 godina, a o svem je poslu kazao: „Uvek sam tvrdio da sam tu zbog putnika, a ne oni zbog mene i da putnik treba tačnu i pravovremenu informaciju.“ Takav stav i komunikacija doneli su mu nagradu Hrvatske udruge za odnose s javnošću koja ga izuzetno raduje.

Već kada sam doznao da sam nominovan za Komunikatora godine, bio sam ugodno iznenađen i ponosan. Posebno želim da zahvalim svima koji su za mene glasali putem društvenih mreža, te stučnom žiriju koji je prepoznao moj rad. Drago mi je da što je ova nagrada mišljenje struke“, kazao je Mrvica.

Nagrada za Komunikatora godine koju je prošle godine dobila Hrvatska gorska služba spašavanja, Mrvici će biti uručena na svečanosti Grand PRixa HUOJ-a u petak, 16. marta u 19.30 sati u hotelu Westin u Zagrebu.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Agencije

Uskoro u Zagrebu PRpitch, 2. konferencija o odnosima s javnošću za preduzetnike i zanatlije

Advertiser Serbia18. septembra 2019.

[GOLDEN DRUM 2019] DAWID SZCZEPANIAK, izvršni kreativni direktor i partner VMLY&R Poland: Oglašavanje će nastaviti da prelazi sa „poruke“ na „povezivanje“

Advertiser Serbia17. septembra 2019.

Istraživanje HURA-e i Ipsosa dokazalo kontinuiran rast pozitivne percepcije oglasa među Hrvatima

Advertiser Serbia17. septembra 2019.

BORISLAV MILJANOVIĆ, Represent System: Kuda ide content marketing i šta ćemo posle kraha društvenih mreža?

Advertiser Serbia17. septembra 2019.

Mladi besplatno na SEMPL

Advertiser Serbia16. septembra 2019.

[GOLDEN DRUM 2019] RICCARDO FREGOSO, izvršni kreativni direktor McCann Paris: „Advertajzing je mrtav, živeo advertajzing…ma šta mi odlučili“

Advertiser Serbia15. septembra 2019.

Istorija razvoja OOH oglašavanja u Srbiji #7: Dobro došli u El Dorado – OOH 90-ih

Advertiser Serbia11. septembra 2019.

[GOLDEN DRUM 2019] ANDREA HENAO, Direktorica 360 Agency: „Budućnost oglašavanja treba da bude održivija“

Advertiser Serbia11. septembra 2019.

Produžen rok za prijave na takmičenje Young Drummers 2019

Advertiser Serbia10. septembra 2019.

[GOLDEN DRUM 2019] RENA EFFENDI, fotografkinja National Geographic: „Verujem u bazičnu snagu vizuelnog pripovedanja”

Advertiser Serbia9. septembra 2019.

IGOR ČERNIŠEVSKI, Direct Media United Solutions: „DIMAQ sertifikat svedoči o vašim znanjima i kompetencama u oblasti digitalnog marketinga i priznat je u celoj Evropi“

Advertiser Serbia7. septembra 2019.

HUOJ: Javni poziv za prijave radova na 5. takmičenje za studentsku nagradu Mlada nada

Advertiser Serbia6. septembra 2019.

Istorija razvoja OOH oglašavanja u Srbiji #6: (Stvarnost) kroz ram bilborda

Advertiser Serbia5. septembra 2019.

Poznat žiri za nagrade Sempler

Advertiser Serbia5. septembra 2019.

Osmi Creative Express – „Timski rad za najbolje kreativne rezultate”

Advertiser Serbia3. septembra 2019.