Agencije

HUOJ: HGSS proglašen komunikatorom godine

Hrvatska udruga za odnose s javnošću ocenila je HGSS kao izvrsnog komunikatora i komunikacijskog inovatora

Za uspešno komuniciranje sa građanima i pomeranje granica komunikacije u hrvatskom javnom prostoru pohvaljeni ostali nominovani za Komunikatora godine: Zdravko Marić, Boris Jokić, Marko Matijević te Bruno Šimleša

Hrvatska gorska služba spašavanja proglašena je komunikatorom godine. Odlučio je to stručni žiri 10. dodele nagrada Grand PRix Hrvatske udruge za odnose s javnošću.

HGSS-ovci pokazuju sve odlike dobre komunikacije – ona ​​je strateški smislena i koriste efikasne kanale kako bi važne poruke preneli njenim akterima. To rade razumljivo, jasno i atraktivno. Njihov strateški pristup komunikaciji je inovativan jer koriste sve savremene kanale, a njihov nastup u medijima uvek je izuzetno stručan i uverljiv. Pritom je HGSS pratio razvoj tehnologije te savremena komunikaciona rešenja uspešno primenio u sopstvenoj komunikaciji. Komisija za informisanje i analitiku HGSS-a među prvima je u hrvatskom javnom prostoru uočila svu moć društvenih mreža te izgradila jedinstven komunikacioni stil zahvaljujući kojem poruke HGSS-ovaca rado prate čak i oni koji su na toplom i sigurnom.

Hrvatska gorska služba spašavanja pokazala se ne samo izvrsnim komunikatorom, nego i komunikacionim inovatorom. Od početka delovanja HGSS je odlikovala sjajna unutrašnja i spoljna komunikacija – s nastradalima i njihovim porodicama, stručnjacima sa kojima sarađuju u spasavanju, medijima i drugim zainteresovanim. O vrlo ozbiljnim temama poput bezbednosti i zaštite života te upozorenjima o prikladnom ponašanju u prirodi HGSS komunicira na zanimljiv način – kratko i jasno, začinjeno sa malo dobrog humora„, kazala je Daria Mateljak, predsednica žirija nagrada Grand PRix.

Svoj ozbiljan i odgovoran posao kojim spašavaju ljudske živote, HGSS-ovci komuniciraju srčano i ležerno, originalno i autentično.

U ime struke odnosa s javnošću i žirija Grand PRix-a HUOJ-a čestitam timu HGSS-a. Nagrada Komunikator godine dospela je zasluženo – u sigurne ruke. Jasno nam je da ti naši vredni junaci ne žele da vide nikoga od nas na svom terenu, ali su svojom komunikacijom vešto ušli u naše domove i pridobili našu pažnju. Svojom komunikacijom su podigli svest o sigurnom i odgovornom ponašanju„, istakla je predsednica žirija Daria Mateljak veliki, ne samo komunikacioni, uspeh HGSS-a.

HGSS, prvi kolektiv ikada nominovan za Komunikatora godine, laureatom je proglašen u žestokoj konkurenciji. Nominovani su bili i Zdravko Marić, ministar finansija, Boris Jokić, bivši voditelj kurikularne reforme, Marko Matijević, pokretač portala srednja.hr, te Bruno Šimleša, književnik. Komunikator godine je priznanje koje HUOJ dodeljuje osobama ili kolektivima koji su se posebno, kvalitetom i stilom komunikacije istakli u proteklih godinu dana, ali koji ne dolaze iz struke odnosa s javnošću.

Doneti odluku o komunikatoru godine zaista nije bilo lako jer je žiri raspravljao o vrlo kvalitetnim i različitim kandidatima koji su zaslužili našu punu pažnju i poštovanje. Svako od njih, u svojoj oblasti pomera granice komunikacije i daje dobar primer drugima„, kazala je Mateljak.

Grand PRix je godišnja nagrada Hrvatske udruge za odnose s javnošću kojom se dodeljuju priznanja za izvrsnost u struci. Ove je godine prijavljeno 68 komunikacionih projekata, a ocenjivaće ih se u 12 takmičarskih kategorija. Finalisti će biti objavljeni sredinom februara.

Uz to, žiri dodeljuje priznanja u 3 posebne kategorije: Komunikator godine, Šipak godine i Grand PRix za doprinos struci. Dobitnik Šipka godine, tj. Osoba koja se istakla lošom komunikacijom u protekloj godini, biće poznata krajem meseca, a ko je dobio nagradu za doprinos struci, objaviće se na svečanosti dodele nagrada Grand PRix 16 Marta u Zagrebu.

 

Foto: Pixell

Vidi komentar (1)

1 komentar

  1. Pingback: HUOJ: Komunikator godine - Ante Mrvica - Advertiser Serbia

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Agencije

DANKA TRBOJEVIĆ nova direktorica agencije DRIVE

Advertiser Serbia6. decembra 2019.

Veliki Sempler za projekat „Ne odričem se svoga deteta“

Advertiser Serbia30. novembra 2019.

Grand Sempler i dva Zlata za UM Beograd na SEMPL festivalu

Advertiser Serbia29. novembra 2019.

Širom gradova Srbije osvanula bilbord kampanja za program „Podrška, ne perfekcija”

Advertiser Serbia28. novembra 2019.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2019] ALMA QUATTRO: „Od Glavne pošte do Marsa – 25 godina rada AQ“

Advertiser Serbia28. novembra 2019.

weCAN: Na oglašavanje u CEE regionu u 2018 potrošeno 13,8 milijardi evra

Advertiser Serbia28. novembra 2019.

DIRECT MEDIA United Solutions donirala savremeni dijagnostički aparat Institutu za majku i dete „Dr Vukan Čupić“

Advertiser Serbia25. novembra 2019.

Sve više influensera koristi svoj uticaj za razvijanje vlastitih biznisa i brendova

Advertiser Serbia23. novembra 2019.

Bilbordi duž celog Marsa: ALMA QUATTRO proslavila 25 godina rada

Advertiser Serbia21. novembra 2019.

Konkurs za tradicionalna UEPS priznanja otvoren do 6. decembra

Advertiser Serbia21. novembra 2019.

SANJA PEŠIĆ, Generalna direktorka ALMA QUATTRO: Biti žena među ljudima

Advertiser Serbia20. novembra 2019.

Rađanje jedne zvezde: Nastanak kompanije ALMA QUATTRO

Advertiser Serbia19. novembra 2019.

Kompletiran program četvrtog DIABLOG-a

Advertiser Serbia18. novembra 2019.

Autorski članak KRISTINE MAKSIMOVIĆ, Represent Communications: Šta ni najiskusniji PR ne može da predvidi na eventu? LSPR iz ugla jedne polaznice

Advertiser Serbia14. novembra 2019.

KOMferencija: Iako kritikovani od mnogih, influenseri su nova generacija javnih ličnosti

Advertiser Serbia6. novembra 2019.