Agencije

HUOJ: HGSS proglašen komunikatorom godine

Hrvatska udruga za odnose s javnošću ocenila je HGSS kao izvrsnog komunikatora i komunikacijskog inovatora

Za uspešno komuniciranje sa građanima i pomeranje granica komunikacije u hrvatskom javnom prostoru pohvaljeni ostali nominovani za Komunikatora godine: Zdravko Marić, Boris Jokić, Marko Matijević te Bruno Šimleša

Hrvatska gorska služba spašavanja proglašena je komunikatorom godine. Odlučio je to stručni žiri 10. dodele nagrada Grand PRix Hrvatske udruge za odnose s javnošću.

HGSS-ovci pokazuju sve odlike dobre komunikacije – ona ​​je strateški smislena i koriste efikasne kanale kako bi važne poruke preneli njenim akterima. To rade razumljivo, jasno i atraktivno. Njihov strateški pristup komunikaciji je inovativan jer koriste sve savremene kanale, a njihov nastup u medijima uvek je izuzetno stručan i uverljiv. Pritom je HGSS pratio razvoj tehnologije te savremena komunikaciona rešenja uspešno primenio u sopstvenoj komunikaciji. Komisija za informisanje i analitiku HGSS-a među prvima je u hrvatskom javnom prostoru uočila svu moć društvenih mreža te izgradila jedinstven komunikacioni stil zahvaljujući kojem poruke HGSS-ovaca rado prate čak i oni koji su na toplom i sigurnom.

Hrvatska gorska služba spašavanja pokazala se ne samo izvrsnim komunikatorom, nego i komunikacionim inovatorom. Od početka delovanja HGSS je odlikovala sjajna unutrašnja i spoljna komunikacija – s nastradalima i njihovim porodicama, stručnjacima sa kojima sarađuju u spasavanju, medijima i drugim zainteresovanim. O vrlo ozbiljnim temama poput bezbednosti i zaštite života te upozorenjima o prikladnom ponašanju u prirodi HGSS komunicira na zanimljiv način – kratko i jasno, začinjeno sa malo dobrog humora„, kazala je Daria Mateljak, predsednica žirija nagrada Grand PRix.

Svoj ozbiljan i odgovoran posao kojim spašavaju ljudske živote, HGSS-ovci komuniciraju srčano i ležerno, originalno i autentično.

U ime struke odnosa s javnošću i žirija Grand PRix-a HUOJ-a čestitam timu HGSS-a. Nagrada Komunikator godine dospela je zasluženo – u sigurne ruke. Jasno nam je da ti naši vredni junaci ne žele da vide nikoga od nas na svom terenu, ali su svojom komunikacijom vešto ušli u naše domove i pridobili našu pažnju. Svojom komunikacijom su podigli svest o sigurnom i odgovornom ponašanju„, istakla je predsednica žirija Daria Mateljak veliki, ne samo komunikacioni, uspeh HGSS-a.

HGSS, prvi kolektiv ikada nominovan za Komunikatora godine, laureatom je proglašen u žestokoj konkurenciji. Nominovani su bili i Zdravko Marić, ministar finansija, Boris Jokić, bivši voditelj kurikularne reforme, Marko Matijević, pokretač portala srednja.hr, te Bruno Šimleša, književnik. Komunikator godine je priznanje koje HUOJ dodeljuje osobama ili kolektivima koji su se posebno, kvalitetom i stilom komunikacije istakli u proteklih godinu dana, ali koji ne dolaze iz struke odnosa s javnošću.

Doneti odluku o komunikatoru godine zaista nije bilo lako jer je žiri raspravljao o vrlo kvalitetnim i različitim kandidatima koji su zaslužili našu punu pažnju i poštovanje. Svako od njih, u svojoj oblasti pomera granice komunikacije i daje dobar primer drugima„, kazala je Mateljak.

Grand PRix je godišnja nagrada Hrvatske udruge za odnose s javnošću kojom se dodeljuju priznanja za izvrsnost u struci. Ove je godine prijavljeno 68 komunikacionih projekata, a ocenjivaće ih se u 12 takmičarskih kategorija. Finalisti će biti objavljeni sredinom februara.

Uz to, žiri dodeljuje priznanja u 3 posebne kategorije: Komunikator godine, Šipak godine i Grand PRix za doprinos struci. Dobitnik Šipka godine, tj. Osoba koja se istakla lošom komunikacijom u protekloj godini, biće poznata krajem meseca, a ko je dobio nagradu za doprinos struci, objaviće se na svečanosti dodele nagrada Grand PRix 16 Marta u Zagrebu.

 

Foto: Pixell

Vidi komentar (1)

1 komentar

  1. Pingback: HUOJ: Komunikator godine - Ante Mrvica - Advertiser Serbia

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Agencije

Jana 800 by Saatchi&Saatchi Hrvatska

Advertiser Serbia3. jula 2020.

Doktori superheroji deo digitalne izložbe “Great ads for good”

Advertiser Serbia3. jula 2020.

Novi letnji Master class u Represent Communications: TikTok like a PRO

Advertiser Serbia3. jula 2020.

Budućnost maloprodaje: Sinergija razumevanja, efikasnosti i empatije

Advertiser Serbia30. juna 2020.

POLARIS otkriva kako COVID-19 kriza utiče na advertajzing industriju

Advertiser Serbia26. juna 2020.

PREDRAG VOJINOVIĆ: „Živimo u doba egzibicionizma, voajerizma, materijalizma i egoizma“

Advertiser Serbia26. juna 2020.

DAVOR BRUKETA: „Nadam se da ćemo pronaći način da prestanemo nanositi bol jedni drugima kao i drugim vrstama“

Advertiser Serbia25. juna 2020.

ROBERT BOHINEC: „Želim svet bez maski. Čak i bez onih na licu“

Advertiser Serbia24. juna 2020.

Otvaranjem poslovne jedinice u Srbiji agencija Will Marlow proširuje svoje poslovanje

Advertiser Serbia23. juna 2020.

IVAN TANIĆ: „Želim svet malo suosjećajniji i mrvicu tiši“

Advertiser Serbia22. juna 2020.

VELJKO GOLUBOVIĆ: „Ovaj svet više ne pripada nama, niti mi njemu“

Advertiser Serbia19. juna 2020.

W+K: Sarađivaćemo samo sa klijentima koji podržavaju BLM pokret

Advertiser Serbia18. juna 2020.

Ask an expert: ANĐELKO TRPKOVIĆ, CEO Publicis Groupe Adriatic

Advertiser Serbia17. juna 2020.

JANKO PAVLOVIĆ: „Imam utisak da ni centri moći ne znaju šta rade“

Advertiser Serbia17. juna 2020.

BOJAN ŠAPTOVIĆ: „Ovo je utakmica u kojoj sanjari i utopisti gube od iskusnih napadača“

Advertiser Serbia17. juna 2020.