Agencije

Hrvatska: Porast broja prijava za Effie takmičenje

Ukupno su pristigle 54 prijave za takmičenje, od čega su zabeležene prijave 15 oglašivača koji se po prvi put prijavljuju na Effie

Zvanično su zatvorene prijave za ovogodišnje Effie takmičenje, a organizatori su objavili da je i ove godine porastao broj prijava. Ukupno su pristigle 54 prijave, od čega su zabeležene prijave 15 oglašivača koji se po prvi put prijavljuju na Effie.

Prema broju prijava po kategorijama takmičenje, prednjači kategorija pića (bezalkoholna i alkoholna), nakon nje su telekomunikacijske usluge te potom finansijske i osiguravajuće usluge.

Novost ovogodišnjeg takmičenje je bodovanje projekata koje će se zasnivati na brojčanim ocenama, ali i opisnoj proceni projekta. Kandidati koji su prijavili projekate dobiće profesionalnu i adekvatnu povratnu informaciju te će im opisne procene biti dostupne na uvid. Ovim činom organizatori daju doprinos transparentnosti takmičenja, ali pozitivno utiču na kvalitet budućih prijava.

Žiri Effi-ja sastavljen je od devetnaest članova koji uskoro kreću s procenom projekata, a predvođeni su Ivanom Šuvarom, direktorom marketinga i izvrsnosti potrošača Zagrebačke Pivovare, dobitnikom prošlogodišnje Grand Prix nagrade za projekat „Počeši s razlogom“.

Ponosni smo na činjenicu da broj prijava na Effie takmičenju svake godine raste što je značajno za hrvatsko tržište. Verujem da je pred žirijem ozbiljan i izazovan posao, sudeći prema imenima renomiranih agencija i oglašivača koji su se prijavili. Pokazatelj da Effie ide u pravom smeru je i sve veći interes oglašivača koji vide vrednost u takmičenju i potvrdu dobrih kampanja u Effie priznanju.“, izjavio je predsednik žirija Ivan Šuvar.

Effie takmičenje poznato je po tome da slavi efektivnost marketinške komunikacije. Već devetu godinu nagrađuju se oglašivači i agencije koji su se svojim strateškim pristupom, kreativnom komunikacijom i realizacijom ideja posebno istakli u segmentu marketinških aktivnosti i postignutih tržišnih rezultata.
Dodela nagrada Effie održaće se 13. aprila na Danima komunikacija, nacionalnom festivalu tržišnih komunikacija. Više informacija o takmičenju Effie nalazi se na internet stranicama www.effie.hr, dok su informacije o Danima komunikacija dostupne na web adresi www.danikomunikacija.com.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Više u Agencije

Digital Day i Mixx Awards 8. i 9. maja u Jugoslovenskom dramskom pozorištu

Advertiser Serbia21. marta 2018.

Prijavite se za IAB MIXX Awards Serbia 2018

Advertiser Serbia21. marta 2018.

Dani komunikacija: AdBlock na advertising festivalu

Advertiser Serbia21. marta 2018.

Otvorene prijave za EACA European Advertising Certificate

Advertiser Serbia20. marta 2018.

Advertising Fail Stories: Otkrili smo kako dođe Uspeh kad „zakucaš“ Neuspeh

Advertiser Serbia19. marta 2018.

iPhone-ova Siri dolazi na Dane komunikacija

Advertiser Serbia15. marta 2018.

Premijerka ANA BRNABIĆ: “Spoj digitalizacije, kreativnosti i nauke – recept za brži razvoj društva i ekonomije”

Advertiser Serbia14. marta 2018.

Svetski stručnjaci privukli 1300 posetilaca na konferenciji Digital Takeover

Advertiser Serbia14. marta 2018.

Agencija MPG traži grafičkog dizajnera

Advertiser Serbia12. marta 2018.