Brendovi

HP donosi prvi na svetu proizvodno spreman sistem za 3D štampanje

Brendovi

ORLANDO – Sa partnerima kao što su Nike i BMW, HP pravi veliki korak ka redefinisanju industrije prototipova i proizvodnje uz pomoć prvih komercijalnih 3D štampača baziranih na otvorenoj platformi

U okviru RAPID-a, najveće konferencije o 3D proizvodnji dodatnih komponenata, HP Inc. je prikazao prvi proizvodno spreman sistem za 3D štampanje na svetu, čime je učinjen veliki pomak na putu ka plasiranju proizvodnih rešenja koja imaju veliki uticajna tržište. Posetite hp.com/go/newsroom za više detalja.

null

HP Jet Fusion rešenje za 3D štampu predstavlja revoluciju u kreiranju, stvaranju prototipova i proizvodnji, a po prvi put ovo rešenje donosi superioran kvalitet samih delova koji se izrađuju 10 puta brže1sa duplo nižim troškovima u poređenju sa aktuelnim sistemima za 3D štampanje. Štampanjem funkcionalnih delova na individualnom voksel nivou (voksel je 3D ekvivalent pikselu u klasičnoj 2D štampi), HP nudi korisnicima jedinstvenu mogućnost menjanja svojstva delova, kao i masovnog prilagođavanja.

null

Kreiran za radnje za modeliranje i centre za 3D štampanje, HP Jet Fusion rešenje za 3D štampu nudi:
• Pojednostavljen proces rada uz smanjene troškove za potpuno nove prototipove
• Isporuka finalizovanih delova po izuzetno pristupačnim cenama
• Otvorena platforma za materijale i softverske inovacije koja smanjuje prepreke za prihvatanje i omogućavanje primene novih aplikacija u industriji

Naša platforma za 3D štampanje je jedinstvena po svojoj brzini od preko 340 miliona voksela u sekundi, u poređenju sa brzinom od jedne tačke u određenom vremenskom intervalu u 2D štampi-, pružajući našim partnerima, koji se bave proizvodnjom prototipova i finalnih rešenja, neverovatno veće brzine pravljenja po daleko nižim cenama,“ izjavio je Stiven Nigro, predsednik HP-ovog odeljenja za 3D štampu. „Novo HP Jet Fusion rešenje za 3D štampu donosi kombinaciju brzine, kvaliteta i cene do sada neviđenu u industriji. Preduzeća i proizvođači mogu u potpunosti ponovo osmisliti način na koji dizajniraju i pružaju rešenja svojim klijentima.“

Istraživanje i razvoj kao pokretač industrije

Novo HP Jet Fusion rešenje za 3D štampanje je omogućeno zahvaljujući decenijama HP-ovih istraživanja i stručnosti na polju precizne mehanike, mikrofluida i nauke o materijalima. Ali nijedna kompanija, čak ni ona sa HP-ovom neuporedivom stručnošću, renomeom i snagom, ne može sama transformisati globalnu proizvodnu industriju. HP je ponosan što ima informacije i podršku vodećih proizvođača, partnera na zajedničkom razvoju i strateških partnera, kao što su Nike, BMW, Autodesk, Jabil, Johnson & Johnson, Materialise, Proto Labs, Shapewaysi Siemens

Mi u Nike stvaramo inovacije za najbolje sportiste na svetu. Poslednjih nekoliko godina koristimo 3D štampu za kreiranje inovativnih performansi u obući. Sada smo uzbuđeni zbog partnerstva sa HP-om kako bi ubrzali i „izmerili“ naše postojeće mogućnosti i nastavili sa pronalaženjem novih načina za proizvodnju što boljih proizvoda koji će pomoći sportistima da iskoriste svoj puni potencijal,” izjavio je Tom Clarke, predsednik sektora za inovacije u Nike.

BMW je pionir i neko ko brzo prihvata inovativne tehnologije na polju proizvodnje dodatnih komponenata, posebno kad je u pitanju stvaranje prototipova konceptnih vozila kao i modela koji mogu ući u serijsku proizvodnju. U okviru našeg budućeg plana za proizvodnju serijskih delova i ličnog prilagođavanja, mi vidimo veliki potencijal u našem partnerstvu sa HP-om kako bismo ispitali ovu novu tehnologiju 3D štampe u ranoj fazi. Kao jedan od prvih partnera, imali smo priliku da vidimo konstantnu evoluciju mašina tokom vremena, od prvog prototipa pre otprilike pet godina, do proizvoda spremnog za prodaju, koji je sada dostupan,” izjavio je Jens Ertel, rukovodilac centra za proizvodnju dodatnih komponenata u BMW grupaciji.

Kompletno rešenje
HP nudi dva nova 3D štampača, napravljena za brzo kreiranje prototipova i konačnih rešenja.
• HP Jet Fusion 3D 3200 štampač je idealan za kreiranje prototipova, pružajući poboljšanu produktivnost sa mogućnošću rasta kapaciteta korišćenja uz smanjenje cene po proizvedenom delu.
• HP Jet Fusion 3D 4200 štampač je kreiran za prototipove i kratkoročne potrebe za proizvodnjom, uz visoku produktivnost koja podrazumeva izvršenje zahteva istog dana uz najniže troškove po proizvedenom delu.
• Sinhronizovani set alata uključuje intuitivni softver, inovativnu HP Jet Fusion 3D proizvodnu jedinicu sa brzim hlađenjemi materijale visokog kvaliteta.

Materijalii softver na otvorenoj platformiza „oslobođenje“ 3D štampe

Bazirano na viziji otvorene platforme koja je najavljena 2014., HP i sertifikovani partneri će sarađivati kako bi se omogućile inovacije na polju materijala i novih aplikacija za HP Multi Jet Fusion rešenje, koje će voditi ka smanjenju troškova 3D štampe i bržem prihvatanju 3D štampanja od strane industrije. HP pravi prodavnicu aplikacija za 3D materijale i već sad sarađuje sa sertifikovanim partnerima kao što su Arkema, BASF, Evonik i Lehmann & Voss, a u planu je proširenje ekosistema otvorene platforme tokom vremena.

HP je takođe sarađivao sa vodećim industrijskim softverskim partnerima na pravljenju jednostavnijeg i što intuitivnijeg procesa „od ideje do štampe“. Partneri su Autodesk, Materialise i Siemens. Kroz integraciju sa ključnim provajderima proizvodnih softverskih rešenja, HP je omogućio dublju integraciju 3D štampe u proizvodne procese. HP je jedan od osnivača industrijskog konzorcijuma koji je razvio 3MF, unapređeni format datoteke za 3D štampu. HP Jet Fusion rešenje za 3D štampu je prvi 3D štampač koji je u potpunosti u skladu sa ovim vodećim industrijskim standardom.

Pogled u budućnost

Kako HP širi svoju paletu materijala i boja, korisnici će imati koristi od mogućnosti da se transformišu karakteristike samih delova na voksel nivou, dajući kontrolu bez presedana i omogućavajući neograničeni broj aplikacija, boja i materijala sa jedinstvenim, do sada neslućenim karakteristikama, uključujući tu i:
• Mogućnost štampanja sa ugrađenom inteligencijom, poput senzora u odštampanim delovima, je ključ za Internet stvari (IoT).
• Štampanje delova sa ugrađenim informacijama, kao što su nevidljivi tragovi ili kodovi, predstavlja budućnost u smislu veće bezbednosti i praćenja, za ponovno osmišljavanje lanca snabdevanja.

U budućnosti se očekuje da će do 50% namenskih plastičnih delova za HP Jet Fusion 3D štampače biti štampano i proizvedeno korišćenjem HP Multi Jet Fusion tehnologije, u odnosu na tradicionalne metode proizvodnje.

Uz korišćenje inovacija kao što je Sprout by HP, kompletna digitalizacija dizajna kroz proizvodnju će značajno ugroziti tradicionalnu proizvodnju. Digitalizacija i 3D štampa mogu pomoći u oporavku onih regiona širom sveta koji balansiraju između održivosti i industrijskog rasta. Digitalizacija i 3D štampanje će praktično ponovo osmisliti tradicionalne lance snabdevanja i kreirati model isporuke „taman na vreme“.

Cene i dostupnost

• HP prima porudžbine na sajtu www.hp.com/go/3Dcontactus
• HP Jet Fusion 3D 4200 štampač će biti u prodaji krajem 2016. godine, dok će se HP Jet Fusion 3D 3200 štampač pojaviti u 2017. godini, u određenim zemljama EMEA regiona, počevši od Austrije, Belgije, Irske, Italije, Francuske, Nemačke, Velike Britanije, Holandije, Španije i Švajcarske. Dostupnost uređaja će biti proširena na druge evropske zemlje u drugoj polovini 2017. godine.
• Početna cena za HP Jet Fusion 3D 3200 štampače je 120.000 evra. Početna cena za kompletno rešenje je 145.000 evra.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Brendovi

Postavimo stvari na pravu meru

Advertiser Serbia27. maja 2020.

Piaggio uspešno osporio dizajn kineskog falsifikatora

Advertiser Serbia26. maja 2020.

Bankrotirao Hertz posle 102 godine iznajmljivanja automobila

Advertiser Serbia23. maja 2020.

Evropska unija zabranila cigarete sa ukusom mentola

Advertiser Serbia21. maja 2020.

EFF pokušava da spreči Google-ovo preuzimanje Fitbit-a

Advertiser Serbia21. maja 2020.

Volkswagen se izvinio zbog rasističke reklame

Advertiser Serbia21. maja 2020.

Trgovci i dobavljači traže od EU obaveznu oznaku Nutri-Score

Advertiser Serbia20. maja 2020.

„J&J“ prestaje da prodaje bebi puder na bazi talka u SAD i Kanadi

Advertiser Serbia20. maja 2020.

EasyJet na udaru sajber napada, hakeri došli do podataka devet miliona korisnika

Advertiser Serbia19. maja 2020.

Ask an expert: SLOBODAN ĐINOVIĆ, direktor kompanije Orion Telekom

Advertiser Serbia19. maja 2020.

Italijanski dizajneri prave torbe od pakovanja za hranu i Amazonovih paketa

Advertiser Serbia19. maja 2020.

Amazon jedan od najvećih dobitnika korona krize

Advertiser Serbia18. maja 2020.

Ugostiteljstvo nije luksuz

Advertiser Serbia13. maja 2020.

Vinarija Tikveš investirala 720.000 evra u nove vinograde u doba krize

Advertiser Serbia11. maja 2020.

Lego Group i Universal Music Group se udružuju kako bi proširili i inspirisali kreativnu igru dece kroz moć muzike

Advertiser Serbia7. maja 2020.