Brendovi

Holivudski glamur za početak nove globalne brend kampanje avio-kompanije Etihad Airways

Filmska zvezda Nikol Kidman je zaštitno lice i narator nove upečatljive brend kampanje ove avio-kompanije pod nazivom „Letite drugačije“

Etihad Airways je danas pokrenuo svoju novu globalnu brend kampanju uz svetsku premijeru nove TV reklame u Abu Dabiju, kojoj su prisustvovali holivudska glumica Nikol Kidman, predstavnici globalnih medijskih kuća i stotine odabranih gostiju.

Nikol Kidman je istovremeno zvezda i narator reklamnog filma, koji će se prikazivati na svetskim TV stanicama i društvenim mrežama u varijantama od 60 i 30 sekundi, dok će se slike iz kampanje pojaviti u štampanim, digitalnim medijima i na reklamama na javnim mestima.

TV reklama je snimljena u novoj perjanici Etihad Airways-a, avionu Erbas A380, kao i na lokacijama širom sveta, među kojima su i brojne znamenitosti Abu Dabija. U reklami se takođe pojavljuje i digitalno kreirana scena Kidmanove u enterijeru Luvra u Abu Dabiju, koji će uskoro biti otvoren, kao veličanstveni futuristički prikaz savremenog građevinarstva slavnog arhitekte Žana Novela, inspirisanog svetlošću i geometrijskim oblicima koji kraseovaj emirat.

Moderni paviljon kod „Stare luke“ (Port Vieux) u Marseju, koji je projektovala kompanija „Foster & Partners“, je odabran kako bi se dočarala fokusiranost avio-kompanije na dizajn, dok Villa Méditerranée, takođe u Marseju, centar kulture i promocije međunarodnog dijaloga i prijateljstva, simbolizuje ulogu Etihad Airways-a kao globalnog ambasadora. Sala u baroknom stilu iz 17. veka u poznatoj Strahov biblioteci u Pragu predstavlja znanje, učenje i želju za inovacijama i liderstvom.

Piter Baumgartner, komercijalni direktor Etihad Airways-a, je ovim povodom izjavio: „Etihad Airways neprestano pomera granice, crpi inspiracije iz celog sveta da bi svojim putnicima pružio najbolji doživljaj. Ponovo pišemo pravila i kreiramo viziju drugačijeg raskidajući sa konvencijama i prednjačećiu inovacijama, dizajnu, stilu i gostoprimstvu. Nova kampanja je veoma uspešno dočarala naš jedinstveni etos brenda i usluga na reklamnom filmu, u štampanim i digitalnim kanalima“.

„Nikol Kidman, kao svetski priznata umetnica, bila je savršeno lice i glas za našu priču. Ona je otelotvorenje svetske sofisticiranosti, inteligencije, originalnosti i elegancije – vrednosti na kojima počiva brend Etihad“.

Uvodna scena prikazuje Kidmanovu kako lista inspirativni roman u Strahov biblioteci, dok naredne scene prikazuju glumicu kako uživa u revolucionarnoj unutrašnjosti i uslugama koje pruža novi avion A380 Etihad Airways-a. Tu spada opuštanje u Salonu, uživanje u gledanju TV-a u prostranom apartmanu u Prvoj klasi i opuštanje navelikom krevetu u trosobnoj Etihad RezidencijiTM – jedinom privatnom apartmanu te vrste u komercijalnoj avijaciji. Završna rečenica „Jer naš cilj nije da poboljšamo ono što je već urađeno, već da kreiramo nešto drugačije“, zaključuje ovu TV reklamu uz snimak novog aviona A380 iz vazduha, na večernjem suncu, koji blista u novom dizajnu spoljašnjosti „Lica Abu Dabija“.

Priču o brendu Etihad Airways protumačio je i pretočio u vizuelnu formu režiserski tim i bračni par Entoni Atanasio (Anthony Atanasio) i Valeri Martinez (Valerie Martinez), koji jekreirao neke od vizuelno najsmelijih reklama u proteklih šest godina i osmislio dovitljive i opčinjavajuće reklamne filmove za vodeće svetske brendove.

Po rečima Entonija Atanasija, „ova reklama predstavlja izvrsnu priliku za stvaranje neverovatne atmosfere lepote i dirljivosti, kako bi gledaoci „osetili“ ideje, povezanosti, materijale, kreativnost, svežinu i uzbuđenje, kao i opipljive, lične pogodnosti koje imaju od drugačijeg letenja koje je osmislio Etihad Airways“.

„Želimo da stvorimo uzvišeni osećaj lepote, umetnosti i prosvećenosti, stavljajući do znanja gledaocima da je Etihad Airways podigao kriterijume – ne samo u okvirima avijacije već i u ostalim oblastima ljudskog delovanja“.

M&C Saatchi Australija, deo globalne kreativne agencije Etihad Airways-a, M&C Saatchi, osmislio je koncept za novu kampanju.

Tom Mekfarlejn, osnivač i kreativni direktor M&C Saatchi Australija, je dodao: „Od kada je završen rad na kampanji, često me pitaju šta me je inspirisalo. Postoji mnogo različitih odgovora, ali u ovom slučaju, inspiracija je došla direktno od samog proizvoda. Ko ne bi bio inspirisan čistom elegancijom, stilom i – ako smem da kažem – drugačijom vizijom ovog izvanrednog aviona? Nadam se da smo sve ovo savršeno predstavili u ovoj kampanji“.

Producent TV reklame je Trent Simpson, preko produkcijske kućeTomas end Tomas (Thomas and Thomas) u Londonu. Direktor fotografije je britanski kinematograf Danijel Landin (Daniel Ladin), koji je snimio brojne kratke filmove i muzičke spotove za grupu Roling Stouns, Dejvida Bouvija i Madonu, kao i TV i bioskopske reklame za vodeće prvoklasnesvetske brendove.

Aviokompanija je posebno naručila prateću muziku, koju je komponovao Rameš Satija, kreativni direktor i kompozitor u kompaniji za dizajn zvuka Song Zu iz Sidneja. Satijina jednostavna filmskakompozicija, prožeta elementima arapske muzike, savršeno prati vizuelne elemente. Dirigent je Rodžer Benedikt iz Orkestra filmske muzike u Sidneju (Sydney Scoring Orchestra), grupe elitnih muzičara iz Sidnejskog simfonijskog, Australijskog kamernog i Orkestra australijske opere.

Nova kampanja će biti lansirana 15. marta i biće dostupna na internet stranici Etihad ervejza:
www.etihad.com/livenews


 

O Etihad Airways

Etihad Airways je počeo sa radom 2003. godine, a u 2014. je prevezao 14,8 mil. putnika. Iz svog sedišta u Abu Dabiju, Etihad Airways leti ka 111 postojećih ili najavljenih destinacija za prevoz putnika i robe na Bliskom Istoku, u Africi, Evropi, Aziji, Australiji i Južnoj i Severnoj Americi. Ova aviokompanija ima flotu od 111 aviona Erbas i Boing, a naručeno je preko 200 letelica, uključujući 69 aviona Boing 787, 25 aviona Boing 777-X, 62 aviona Erbas A350 i devet aviona Erbas A380. Etihad Airways ima vlasnički udeo u kompanijama erberlin, Er Sejšeli, Virdžin Australija, Er lingus, Er Srbija i Džet ervejz, a u procesu je formalizacije svoje investicije u vlasničko učešće u Alitaliji i u aviokompaniji sa sedištem u Švajcarskoj, Etihad ridženel, čije letove obavlja Darvin erlajn. Etihad ervejz, erberlin, Er Srbija, Er Sejšeli, Džet ervejz i Etihad ridženel su takođe članice „Etihad Airways partners“, novog brenda koji povezuje aviokompanije sličnih pogleda kako bi se korisnicima pružio veći izbor kroz unapređenu mrežu destinacija, usklađeni red letenja i veće pogodnosti za česte putnike.

Za više informacija, molimo vas posetite: www.etihad.com

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Brendovi

Aviokompanija Ričarda Brensona podnela zahtev za bankrot

Advertiser Serbia5. avgusta 2020.

Booking.com otpušta četvrtinu zaposlenih

Advertiser Serbia5. avgusta 2020.

Audi se izvinio zbog provokativne reklame sa devojčicom

Advertiser Serbia5. avgusta 2020.

Coca-Cola prekida pauzu u oglašavanju novom optimističnom reklamom

Advertiser Serbia5. avgusta 2020.

Google-ov Fitbit dogovor pod istragom Komisije

Advertiser Serbia5. avgusta 2020.

Bankrotirao Lord & Taylor, najstariji tržni centar u SAD

Advertiser Serbia3. avgusta 2020.

Huawei prestigao Samsung u prodaji pametnih telefona

Advertiser Serbia3. avgusta 2020.

Apple najvrednija kompanija na svetu, prestigao naftnog giganta

Advertiser Serbia2. avgusta 2020.

Vrednost deonica Facebook-a i Amazon-a porasla za vreme pandemije

Advertiser Serbia31. jula 2020.

Čelnici Google-a, Apple-a, Facebook-a i Amazon-a odbacili optužbe za gušenje konkurencije

Advertiser Serbia30. jula 2020.

Forbes: Tehnološka petorka iz SAD na vrhu liste najvrednijih brendova

Advertiser Serbia30. jula 2020.

Kafe na Azurnoj obali povukao „rasističke“ sladolede

Advertiser Serbia29. jula 2020.

Eurostat: Najveći pad realne potrošnje u EU i evrozoni od 1999

Advertiser Serbia29. jula 2020.

Ogroman pad u romingu, rekordan rast u domaćem saobraćaju

Advertiser Serbia28. jula 2020.

Online oglasi za brzu hranu mogli bi da budu zabranjeni u Velikoj Britaniji

Advertiser Serbia28. jula 2020.