Agencije

24. Golden Drum objavio imena Best Practice žirija

Deset međunarodno priznatih eksperata iz oblasti kreativne industrije su se pridružili John Mscall, Globalnom izvršnom kreativnom direktoru i Predsedniku McCann Global Creative Leadership Council

Zajedno će proceniti kampanje, koncepte i radove u okviru sekcije Best Practice.

Članovi 24. Golden Drum Best Practice žirija su: John Mscall, globalni izvršni kreativni direktor i Predsednik McCann Global Creative Leadership Council; Oleg Barinboim, kreativni direktor, TutkovBudkov, Rusija; Julia Dovlatova, kreativni direktor, Geometry Global Prague, Češka; Federico Fanti, izvršni kreativni direktor, Young & Rubicam, Rusija; Vilmos Farkas, izvršni kreativni direktor, Publicis One Hungary, Mađarska; Petra Krulc, izvršni kreativni direktor, Grey Ljubljana, Slovenija; Jyrki Poutanen izvršni kreativni direktor, TBWA\Helsinki, Finska; Jana Savić Rastovac, kreativni direktor McCann Beograd, Srbija; Maciek Waligóra, izvršni kreativni direktor, DDB&tribal Warsaw, Poljska; Martin Woska, glavni kreativni i direktor strategije, TRIAD Advertising and President, Art Directors Club Slovakia, Slovačka; Bülent Yar, generalni direktor, Mindshare Turkey, Turska. Zajedno će proceniti kampanje i koncepte, radove u okviru sekcije Best Practice.

***

Predsednik Best Practice žirija John Mscall, globalni izvršni kreativni direktor Predsednik McCann Global Creative Leadership Council
Tokom svoje karijere John je osvojio više od 60 Cannes Lions, uključujući šest Cannes Grand Prix, Black and Yellow Pencils na D&AD, jedan Show Best of Show, i više Clio, Spikes, LIA i Webby nagrada. John je imenovan 2013.godine za Creativity 50: Adveek-ova godišnja lista 50 svetski najuticajnijih kreativnih mislilaca i aktera, a Business Insider ga je svrstao u 8. najkreativnijih osobu u svetu oglašavanja.

Oleg Barinboim, kreativni direktor, TutkovBudkov, Rusija
Olegov tim je u posledje dve godine radio na osmišljavanju i proizvodnji OK Go’s „Upside Down & Inside Out“ brendiranih content oglasa s kojim su osvojili tri Cannes Lions, brojne filmske nagrada, i nominaciju za Grammy. Dodatna kreativna ostvarenja uključuju radove kao što su rad za FIFA 2018 World Cup, Yandex, VK, i Sony Playstation Russia.

Julia Dovlatova, kreativni direktor, Geometry Global Prague, Češka
Julija je počela svoju karijeru kao copywriter u Progression, marketinškoj kompaniji u Moskvi, gde je imala priliku da radi za raznolik portfolio klijenta, uključujući Nestle, P&G and JTI. Pošto je obezbedila nekoliko Silver Mercury nagrada sa integrisanim kampanjama za Kit-Kat and Gillette, Julija je nastavila da radi tamo kao kreativni direktor. Ona je zatim napustila svet marketinških aktivacija, pošto je prešla u BBDO Moscow. Sada je Julija odgovorna za stratešku i kreativnu viziju Geometry Global Prague. Ona radi sa velikim klijenatima agencije.

Federico Fanti, izvršni kreativni direktor, Young & Rubicam, Rusija
Federico je u komunikacijskoj industriji više od 15 godina i radio je za neke od najvećih mreža na tržištu oglašavanja (McCann-Erickson and Young & Rubicam). Imao je sreću da osvoji neke sjajne nagrade: Cannes Lions (9 Lions i više od 30 finala), Epica D&AD, LIA, CLIO, Eurobest, Golden Dram, i Art Directors Club, između ostalog. Posle više od decenije u Italiji, Federico se preselio u Rusiju i preuzeo ulogu izvršnog kreativnog direktora Young & Rubicam Moscow. Najveće dostignuće za njega je osvajanje prvog Cannes Lion za moskovsku kancelariju (2013.) i doveo je Young & Rubicam Moscow do najnagrađivanije agencije u Rusiji (broj 1 agencija po AKAR rangiranju 2015).

Vilmos Farkas, izvršni kreativni direktor, Publicis One Hungary, Mađarska
Tokom svoje 17 godina duge karijere, njegov rad je prepoznat od strane velikih domaćih i međunarodnih festivala. On je radio za neke od najvećih brendova, uključujući i Coca-Cola, Vodafone, General Motors, IKEA, Pfizer, Samsung… Od 2014. godine, on je izvršni kreativni direktor Publicis One Hungary, odgovoran za Leo Burnett i Publicis agencijske brendove. 2016, vodio je inovativni razvoj aplikacija za Samsung, #SeeColors, koja je osvojila Digital i Mobile Lion u Kanu.

Petra Krulc, izvršni kreativni direktor, Grey Ljubljana, Slovenija
Po završetku studija dizajna na Akademiji likovnih umetnosti u Ljubljani Petra je počela da radi kao umetnički direktor u agenciji Grey. Danas, kao izvršni kreativni direktor ona vodi kreativni tim odgovoran za stvaralačku izuzetnost i efikasnost kampanja domaćih i stranih brendova. Za rad sa svojim timom bila je nagrađena sa mnogim nacionalnim i međunarodnim priznanjima za stvaralačku izuzetnost, uključujući i Red Dot, Golden Drum, SOF (Slovenian Advertising Festival), Golden Hammer, BalCannes, Outstanding, Brumen i Sempl. Petra je ponosni vlasnik nasleđene kolekcije više od 1.000 gramofonskih ploča. Ona je proputovala svet kako bi doživela najuzbudljivije muzičke festivale i pogledala najzanimljivije muzičare.

Jyrki Poutanen izvršni kreativni direktor, TBWA\Helsinki, Finska
Jyrki je izvršni kreativni direktor u TBWA\Helsinki sa preko 15 godina iskustva u digitalnom i tradicionalnog marketingu i oglašavanju. Jyrki je radio kao umetnički direktor i konceptualni dizajner u raznim helsinškim agencijama i nedavno, pre ulaska u TBWA, kao kreativni direktor u McCann Helsinki, a zatim na Avaus, evropska tech&content kompanija. Njegov rad je nagrađen sa nekoliko međunarodnih nagrada, uključujući i tri uzastopna Cannes Lions; PR zlato, PR bronza i Design bronza.

Jana Savić Rastovac, kreativni direktor McCann Beograd, Srbija
Jana je kreativni direktor agencije McCann Beograd od 2010. Ona je zaslužna i za prvi Cannes Lion u Srbiji, Eurobest finala, više Golden Drum Grand Prix nagrada i brojna priznanja sa McCann Beograd u Srbiji i jadranskom regionu. Jana je član 5050initiative.com, direktorijum kvalifikovanih žena na visokim pozicijama u celoj kreativnoj i komunikacijskoj industriji, član Creative Social i jedan od autora nedavno objavljene knjige „Hacker, Maker, Teacher, Thief: Advertising’s Next Generation“. Jana je bila žiri međunarodnih festivala i govornik (Eurobest, New York Festivals), kao i gost predavač na nekoliko univerziteta u Srbiji.

Maciek Waligóra, izvršni kreativni direktor, DDB&tribal Warsaw, Poljska
Maciek se pridružio DDB Warsaw 2004. Kao Art direktor i kasnije kreativni direktor, on je radio na kampanjama koje su dobile najvažnije nagrade u Poljskoj i na regionalnim festivalima, uključujući Golden Drum, Eurobest i Cannes Lions. On je, zajedno sa partnerima, doprineo da Agencija DDB&tribal Warsaw bude proglašavana za agenciju godine u Poljskoj pet puta. Kao član žirija, Maciek je učestvovao u Digital&Mobile kategoriju Cristal Awards 2013, Ciber kategoriji u Kanu 2015. godine, kategorija Digital na ADC Global Awards 2016, kao i mnogo puta na KTR, najznačajnije poljsko takmičenje.

Martin Woska, glavni kreativni i direktor strategije, TRIAD Advertising and President, Art Directors Club Slovakia, Slovačka
Martin je glavni kreativni i direktor strategije i suvlasnik TRIAD Advertising and President, jedne od najboljih reklamnih agencija u Slovačkoj i Češkoj. Trenutno, on vodi dva kreativne tima u TRIAD Bratislava. On je kreirao kampanja za brendove kao što su Pilsner Urquell, O2 Slovakia, OMV, Absolut Vodka, Becherovka, Adidas in 7 European countries, Velkopopovicky Kozel i još mnogo toga. Martin je bio član žirija na raznim festivalima i primio je mnoge domaće i međunarodne nagrade, uključujući i Golden Drum Grand Prix, Eurobest gold, PIAF Gold i više od 20 lokalnih nagrada. Trenutno, Martin je predsednik Slovak Art Directors Club – elitni klub najnagrađivanijih slovačkih kreativaca.

Bülent Yar, generalni direktor, Mindshare Turkey, Turska
Od januara 2016. godine, on vodi Mindshare kako bi je održao na vrhu industrije kao najveću i najuspešniju agenciju u Turskoj. Na WARC-ovoj liti Top 100 medijskih agencija Mindshare Turkey je popravila svoju poziciju sa 22. na 14. mesto u 2016. i bila j 9 godina zaredom najnagrađivanija medijska agencija na loklanom i međunarodnom nivou. Njegovo ime je navedeno od strane industrije u Dream Team 2016 listi i Mindshare je proglašena za najprestižniju agenciju na tržištu 2016 One Awards. Bülent je takođe član upravnog odbora ACIAK (OOH Tracking and Research Board) i disciplinski član odbora Association of Advertising.

Više o Golden Drum na www.goldendrum.com.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Agencije

[POGLED SA VRHA 2023/24] DANIJEL KOLETIĆ, Apriori World: „Zadovoljan sam jer mi ne tražimo posao, posao dođe do Apriori Worlda“

Advertiser Serbia5. децембра 2023.

[POGLED SA VRHA 2023/24] BORISLAV MILJANOVIĆ, Represent System: „Sopstvenim razvojem i usavršavanjem uspećemo da nastavimo sa rastom“

Advertiser Serbia4. децембра 2023.

[KREATIVCI & KREATIVNOST 2023/24] NEBOJŠA KRIVOKUĆA, Communis: Čeka nas, dakle, vreme „usaglašavanja energija“ veštačke inteligencijе i ljudi

Advertiser Serbia4. децембра 2023.

MOJCA MADEA MAJHEN, Paideia Events: „Organizovanje ovogodišnjeg SEMPL-a bilo je sjajno iskustvo“

Advertiser Serbia21. новембра 2023.

MANUELA ŠOLA, Komunikacijski laboratorij: „Vrijeme je da započnemo razgovor o tome kako će izgledati naši poslovi u budućnosti“

Advertiser Serbia19. новембра 2023.

VANJA MITROVIĆ i BOOGIE o kampanji „Kontroliši se malo“

Advertiser Serbia14. новембра 2023.

Ovation i Superbrke iza provokativne kampanje na temu raka testisa

Advertiser Serbia9. новембра 2023.

Sloboda leži u mogućnosti da napravimo grešku, a na liderima budućnosti je da tu kulturu prihvate i šire

Advertiser Serbia9. новембра 2023.

Lakoća života uz plaćanje mobilnim novčanikom

Advertiser Serbia7. новембра 2023.

V+O Communication proslavio jubilej – 15 godina uspešnog poslovanja u Srbiji

Advertiser Serbia7. новембра 2023.

Sondinoj misiji razvoja kreativnosti pridružuje se nova članica, senior copywriterica Sara Šalov!

Advertiser Serbia3. новембра 2023.

TIHANA TAIS, Direct Media Bosna i Hercegovina: „Cilj Direct Media United Solutions je da svaka od naših kancelarija u regionu bude lider na svom tržištu“

Advertiser Serbia30. октобра 2023.

DANKA TRBOJEVIĆ i ZDRAVKO KEVREŠAN, DRV: „Postajući izazivačka agencija, DRV je usmerila svoj fokus na stvaranje ideja koje su hrabrije, inovativnije i koje provociraju promene“

Advertiser Serbia23. октобра 2023.

Od sada McCann i u Ljubljani

Advertiser Serbia19. октобра 2023.

Veliki Sempler za projekat „Living in Bingo“ agencije Via Media

Advertiser Serbia19. октобра 2023.