Agencije

GOLDEN DRUM 2017: Više od 1000 kreativnih radova u trci za prestižne nagrade festivala

24. Međunarodni festival kreativnosti Golden Drum koji će biti održan od 18. do 20. oktobra 2017. godine u Grand Hotel Union u centru Ljubljane, Slovenija, primio je veliki broj kreativnih radova

Bez obzira na ekonomsku i socio-političku situaciju u 38 zemalja učesnica takmičenja, više od 1000 kreativnih radova učestvuje u trci za prestižne nagrade festivala Golden Drum.
Grad Ljubljana i Festival Golden Drum pozvali su mlade kreativce da učestvuju na tradicionalnom takmičenju Young Drummers. Mladi kreativci su se fokusirali na jačanje gradskog brenda na temu: Ljubljana – The City to Experience Culture and Art. 112 postera je pristiglo.

27 različitih zemalja i 26 različitih agencijskih mreža prijavili su svoje radove, a 117 nezavisnih agencija će se takmičiti za nagradu Golden Dragon Award.
Bugarska je zemlja sa najvećim rastom prijavljenih prijava (250% više nego prošle godine). Od 27 zemalja koje se takmiče ove godine, Rusija je prijavila najviše radova (20,8% svih radova), što je za 42% više nego prošle godine. Druga po veličini zemlja koja ulazi na takmičenje je Turska (14,1% svih radova). Ove godine i Italija se pridružila takmičenju Golden Drum.

U sekciji Best Piece, najveći broj prijavljenih radova je u grupama A. Film (14,4%), B. Press (13,4%) i C. Out of Home (12,4%), dok u sekciji Best Practice vodeća grupa je S. Branded content & entertainment (7,4%), zatim grupa U. Public relations (7,2%).

Kreativni radovi će biti ocenjivani od strane 27 vrhunskih međunarodno priznatih stručnjaka. Predsednik žirija Golden Drum Best Piece je Bruno Bertelli, globalni glavni kreativni direktor Publicis Worldwide dok je John Mescall, globalni izvršni kreativni direktor i predsednik McCann Global Creative Leadership Council predsednik žirija Best Practice.

Učešće na takmičenju Young Drummers biće ocenjeno od strane petčlanog žirija pod vodstvom Tereze Sverakova, glavni kreativni službenik u Y&R Czech Republic.

20. oktobra 2017 saznaćemo ko će stupiti na Grand Stage i podići Golden Drum nagrade. Svečana ceremonija dodela nagrada Golden Drum počinje u 20h.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Više u Agencije

KATARINA ŠIBALIĆ, Strauss Adriatic: „Biznis modul AcademIAA je namenjen onima koji istinski žele da se razvijaju u ovoj profesiji“

Advertiser Serbia16. jula 2018.

Inovacije u izboru UEPS-ovog laureata

Advertiser Serbia13. jula 2018.

HURA potpisala Memorandum o razumevanju koji ima za cilj da se smanji oglašavanje na kanalima koji krše autorska prava

Advertiser Serbia13. jula 2018.

Šta ćemo jesti za 10 godina i kako će na taj odabir uticati tehnologija? Odgovore nudi futurolog u oblasti ishrane

Advertiser Serbia13. jula 2018.

SANJA LALEVIĆ CVETKOVIĆ, Direct Media: „Svoje znanje i iskustvo s polaznicima AcademIAA će podeliti pasionirani digitalci, zaljubljenici u svoj posao“

Advertiser Serbia11. jula 2018.

Poznata su nova imena 11. Weekend Media Festivala

Advertiser Serbia5. jula 2018.

IVANA DAVIDOV, Nordeus: „AcademIAA se mora naći na vašoj listi za profesionalni razvoj“

Advertiser Serbia5. jula 2018.

MCCANN ZAGREB među prvima u svetu pokreće novu Mastercard platformu

Advertiser Serbia4. jula 2018.

EACA se zvanično pridružila savezu “Unstereotype Alliance”

Advertiser Serbia3. jula 2018.