Jubileji

Godišnjica Tematskih kanala Radio Beograda na multimedijalnoj platformi RTS Planeta

Jubileji

Radio Beograd je 18. septembara 2019. godine, počeo sa emitovanjem četiri tematska kanala: RTS Pletenica, RTS Rokenroler, RTS Džuboks i RTS Vrteška na internet platformi RTS Planeta

 

Pokretanje nove medijske usluge prati digitalizaciju Zvučnog arhiva Radio Beograda. Digitalizaciju Ahiva ne radimo samo da bismo je sačuvali za sledeće generacije, već i da bismo je podelili sa našim slušaocima i novim generacijama, koji nas slušaju na internet platformi, kažu u RTS-a.

U proteklih godinu dana, programske šeme tematskih kanala Radio Beograda zasnovane, pre svega, na kvalitetnim muzičkim sadržajima, zaživele su i, svakim danim, stiču sve veći broj slušalaca.

Programski sadržaji tematskih kanala RTS Pletenica, RTS Rokenroler, RTS Džuboks, RTS Vrteška, od 14. do 20. septembra 2020. godine biće prilagođeni obeležavanju godišnjice.

Slušaoci će čuti kvalitetne snimke uživo sa brojnih koncerata i manifestacija, muzičke numere zabeležene sa kraja 19. i početka 20. veka, nezaboravne melodije sa brojnih festivala, raritetne drame za decu… Pripremljeni su i poklone, muzička izdanja, pre svih PGP RTS, za pratioce Fejsbuk stranica tematskih kanala.

RTS Vrteška je kanal namenjen deci i roditeljima. U programskoj šemi, pored dečje muzike, tu su i najbolje emisije realizovane u okviru Programa za decu i mlade Radio Beograda 1, kao i kultne radio-drame za decu iz bogate arhive Dramskog programa Radio Beograda 2. Na Kanalu dominira kvalitetna muzika, snimci hora Kolibri i Dečjeg hora, Muzičke produkcije RTS, kao i izdanja namenjena deci PGP RTS.

Cilj kanala je da neguje dečju publiku Radio Beograda, da mališani izrastu u zdrave, obrazovane ličnosti. Radio Beograd, na ovaj način promoviše i štiti od zaborava bogat arhiv i obezbeđuje prostor za nove sadržaje koji će se stvarati na programima Radio Beograda.

RTS Džuboks je muzički kanal namenjen ljubiteljima svetske i domaće evergrin muzike. Kvalitetne melodije zabavne muzike, koje se i danas rado slušaju i nikada ne zaboravljaju, zaštitni su znak ovog kanala. Internet generacije imaju priliku da čuju pesme uz koje su se upoznali njihovi roditelji, bake, deke.

RTS Rokenroler je muzički kanal namenjen slušaocima domaće i strane pop i rok muzike. RTS predstavlja višedecenijski muzički arhiv Radio Beograda, kao i muzička ostvarenja diskografske kuće PGP RTS i drugih domaćih i stranih produkcija.

Dominiraju koncertni snimci u fragmentima ili celini, odabrane numere, pre svega domaće produkcije, što je osnovna karakteristika kanala, u odnosu na druge radijske programe.

Neizostavni su audio-zapisi koncerata sa najznačajnijih muzičkih događaja kroz istoriju: „Zaječarska gitarijada“, „Mesam“, „Arsenal fest“, „Bir fest“… snimci najvećih imena domaće i regionalne muzičke scene, koncertna izvođenja…

RTS Pletenica ima za cilj predstavljanje bogatog i kvalitetnog muzičkog arhiva, audio-zapisa Fonoteke Radio Beograda, trajnih snimaka i emisija koje obrazuju i formiraju ukus slušalaca, upoznaju ih sa najkvalitetnijim snimcima poznatih umetnika narodne muzike, narodnih ansambala i solista zabeleženih tokom, 96 godina duge istorije Radio Beograda.

Sadržaj: snimci Muzičke produkcije RTS, tonski zapisi brojnih koncerata Narodnog orkestra i Narodnog ansambla RTS sa solistima, nastupi na festivalima, trajni snimci iz Fonoteke Radio Beograda najznačajnijih interpretatora umetnika i solista tradicionalne narodne muzike, kompozicije komponovane u duhu tradicionalnog narodnog stvaralaštva, starogradske pesme i romanse, varoške pesme, instrumentalna muzika (narodne igre), izdanja PGP RTS…

Multimedijalna platforma RTS Planeta je bogatija za četiri tematska kanala Radio Beograda.

Za sadašnje slušaoce i one koji će to postati, Radio Beograd nastavlja da pomera granice. Radio je MLAD!

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Jubileji

117. rođendan dnevnog lista Politika

Advertiser Serbia25. januara 2021.

Wikipedia obeležava 20 godina postojanja

Advertiser Serbia11. januara 2021.

Jubilej MAXI supermarketa – 20 godina komšijske kupovine

Advertiser Serbia14. decembra 2020.

Svetski dan televizije

Advertiser Serbia22. novembra 2020.

30 godina nedeljnika Vreme

Advertiser Serbia29. oktobra 2020.

Pre 10 godina pokrenut Instagram

Advertiser Serbia6. oktobra 2020.

Radio Beograd slavi 96. rođendan

Advertiser Serbia1. oktobra 2020.

Objavljen konkurs UEPS-a za tradicionalna godišnja priznanja: Uprkos Covid-u, opet smo na UEPS-u

Advertiser Serbia21. septembra 2020.

Ringier Axel Springer Srbija i Blic obeležili 24. rođendan

Advertiser Serbia17. septembra 2020.

Televizija Beograd slavi 62. rođendan

Advertiser Serbia23. avgusta 2020.

Asseco SEE obeležava 30 godina poslovanja u Srbiji

Advertiser Serbia16. jula 2020.

List Danas obeležio 23. rođendan

Advertiser Serbia9. juna 2020.

Danas počinje deseta Brending konferencija – kako je izgledalo prvih 9?

Advertiser Serbia18. maja 2020.

Godišnjica početka rada Novinske agencije Beta

Advertiser Serbia3. maja 2020.

Svetski dan slobode medija

Advertiser Serbia3. maja 2020.