Mediji

Gasi se SOS kanal

Televizijski SOS kanal, koji je pre više od dve decenije osnovao i sve ove godine bio na njegovom čelu Dragiša Kovačević, odlazi u istoriju, ne dočekavši kraj desetogodišnjeg sudskog spora sa RATEL i REM, koji su mu na javnom konkursu 2006. godine dodelili neispravnu frekvenciju, što je presudno uticalo na sudbinu ove televizije

Kako je saopšteno, „ljubiteljima domaćeg sporta SOS kanal ostaje u sećanju kao prva autentična sportska televizija na Balkanu koja se bavila samo domaćim sportom„.

Izveštavala je sa utakmica u svim rangovima takmičenja, dajući isti značaj događanjima u saveznim ligama, kao i nadmetanjima u nižerazrednim, školskim i takozvanim „beton“ ligama.

Samo u „Ligi budućih šampiona“ i akcijama „Treniraj, budi zdrav“, „Trojkom protiv droge“ i „Ne u dimu, već u timu“, učestvovalo je više od 100.000 dečaka i devojčica, od kojih je više desetina sportista izraslo u istinske asove srpskog sporta.

Ponosan sam na sve ono što je SOS kanal, sam bez ičije pomoći, učinio na afirmaciji srpskog sporta, kao i brojnim edukativnim akcijama koje smo organizovali u prethodne 22 godine i SOS kanal s pravom učinili javnim servisom srpskog sporta„, izjavio je Dragiša Kovačević.

Zahvalan sam kolegama sa kojima sam godinama sarađivao i gledaocima koji su nas sve ove godine pratili i podržavali„, naglasio je Kovačević, uveren da je ovakva televizija potrebna Srbiji, posebno sportovima koji su jedino publicitet imali na ovom kanalu.

Nova sportska televizija koja najavljuje da ce nastaviti tradiciju SOS kanala zvaće se Sos kanal plus, a direktor i glavni urednik biće nekadašnji novinar u sportskoj redakciji RTS i bivši pomoćnik ministra sporta Aleksandar Milutinović.

Kovačević se nada da će SOS kanal plus „umeti da iskoristi ogroman potencijal, imidž i reputaciju koju je SOS kanal stekao u srpskoj sportskoj javnosti, afirmišući sportski duh, zdravlje, talenat, znanje i lepo ponašanje„.

 

Izvor: FoNet

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Više u Mediji

Sedmični pregled gledanosti televizije od 6. do 12. avgusta 2018

Advertiser Serbia17. avgusta 2018.

Nemačka: Štampa odlazi u zaborav?

Advertiser Serbia15. avgusta 2018.

REM: Četiri prijave za nacionalnu frekvenciju

Advertiser Serbia8. avgusta 2018.

Gledanost TV programa s nacionalnom pokrivenošću u julu 2018

Advertiser Serbia7. avgusta 2018.

Google dodelio 21 milion evra medijima u Evropi

Advertiser Serbia6. avgusta 2018.

Velika Britanija: Oglašivači razočarani online medijima, vraćaju se štampanim

Advertiser Serbia3. avgusta 2018.

Sedmični pregled gledanosti televizije od 23. do 29. jula 2018

Advertiser Serbia3. avgusta 2018.

Fox prihvatio 71 milijardu dolara vrednu ponudu Disney-ja

Advertiser Serbia28. jula 2018.

Gledanost TV programa s nacionalnom pokrivenošću u junu 2018

Advertiser Serbia25. jula 2018.