Mediji

Gasi se SOS kanal

Televizijski SOS kanal, koji je pre više od dve decenije osnovao i sve ove godine bio na njegovom čelu Dragiša Kovačević, odlazi u istoriju, ne dočekavši kraj desetogodišnjeg sudskog spora sa RATEL i REM, koji su mu na javnom konkursu 2006. godine dodelili neispravnu frekvenciju, što je presudno uticalo na sudbinu ove televizije

Kako je saopšteno, „ljubiteljima domaćeg sporta SOS kanal ostaje u sećanju kao prva autentična sportska televizija na Balkanu koja se bavila samo domaćim sportom„.

Izveštavala je sa utakmica u svim rangovima takmičenja, dajući isti značaj događanjima u saveznim ligama, kao i nadmetanjima u nižerazrednim, školskim i takozvanim „beton“ ligama.

Samo u „Ligi budućih šampiona“ i akcijama „Treniraj, budi zdrav“, „Trojkom protiv droge“ i „Ne u dimu, već u timu“, učestvovalo je više od 100.000 dečaka i devojčica, od kojih je više desetina sportista izraslo u istinske asove srpskog sporta.

Ponosan sam na sve ono što je SOS kanal, sam bez ičije pomoći, učinio na afirmaciji srpskog sporta, kao i brojnim edukativnim akcijama koje smo organizovali u prethodne 22 godine i SOS kanal s pravom učinili javnim servisom srpskog sporta„, izjavio je Dragiša Kovačević.

Zahvalan sam kolegama sa kojima sam godinama sarađivao i gledaocima koji su nas sve ove godine pratili i podržavali„, naglasio je Kovačević, uveren da je ovakva televizija potrebna Srbiji, posebno sportovima koji su jedino publicitet imali na ovom kanalu.

Nova sportska televizija koja najavljuje da ce nastaviti tradiciju SOS kanala zvaće se Sos kanal plus, a direktor i glavni urednik biće nekadašnji novinar u sportskoj redakciji RTS i bivši pomoćnik ministra sporta Aleksandar Milutinović.

Kovačević se nada da će SOS kanal plus „umeti da iskoristi ogroman potencijal, imidž i reputaciju koju je SOS kanal stekao u srpskoj sportskoj javnosti, afirmišući sportski duh, zdravlje, talenat, znanje i lepo ponašanje„.

 

Izvor: FoNet

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Više u Mediji

Gledanost TV programa s nacionalnom pokrivenošću u aprilu 2018

Advertiser Serbia23. maja 2018.

Raspisan konkurs za nagradu V(RAB)AC 2018

Advertiser Serbia22. maja 2018.

Sedmični pregled gledanosti televizije od 7. do 13. maja 2018

Advertiser Serbia18. maja 2018.

KKR kupuje Srpsku naučnu televiziju

Advertiser Serbia16. maja 2018.

Sedmični pregled gledanosti televizije od 30. aprila do 6.maja 2018

Advertiser Serbia11. maja 2018.

United Grupa (SBB, Telemach, Total TV), uz podršku EBRD-a, planira da uloži 600 miliona evra u zemljama Zapadnog Balkana

Advertiser Serbia10. maja 2018.

USAID: Medijski akcelerator za srpske medije

Advertiser Serbia7. maja 2018.

Novinska agencija Beta obeležava 24 godine od početka rada

Advertiser Serbia4. maja 2018.

Kreće portal Media Daily

Advertiser Serbia30. aprila 2018.