Agencije

Festival Skopje Kreativa 2015 – Ogledalo regionalne kreativnosti

Festival kreativnih industrija pod nazivom Skopje Kreativa 2015 biće održan od 16. do 20. septembra u glavnom gradu Makedonijе

Pod motom „Skopje – moj grad“ tokom četiri festivalske večeri biće održane prezentacije, predavanja, radionice, panel diskusije i debate. Učesnici festivala su pored makedonskih kreativaca, i kreativci iz Slovenije, Albanije, Poljske, Srbije i drugih zemalja. Posetioci će moći da uživaju u projekcijama filmskih i video radova, performansa i predstava, a u večernjim satima u muzičkom programu. Za najmlađe posetioce organizatori su pripremili bogat i zanimljiv program.

Festival će prikazati presek kreativnog sektora u regionu, od product dizajna, industrijskog i grafičkog dizajna, do modnog dizajna“ ističe programski direktor festivala Laze Tripkov i dodaje: „Pored toga, posetioci će moći da uživaju u događajima koji su main streem današnje kreativne industrije, kao što su super atraktivna izložba School of Visual Arts, radovima Milmoj Glejzer, Stefana Zagmajstera, Mirka Ilića, Sejmura Hvasma i mnogih drugih renomiranih dizajnera i umetnika“.

Festival Skopje Kreativa zamišljen je kao manifestacija koja će prikazati presek kulturne scene i kreativne industrije u Makedoniji i zemljama regiona. Cilj organizatora je da se na inovativan način, kroz zanimljiv koncept, učesnici i posetioci festivala upoznaju sa regionalnom kreativnošću i dostignućima kreativne industrije u Makedoniji i okruženju.

Ovaj festival vaspostavlja novi standard, novi kvalitet. Želja nam je da Skoplje stavimo u rang gradova koji su prepoznatljivi po kreativnom duhu, grad u komu su mladi pokretači kreativnog duha. Zbog toga smo se i odlučili da slogan ovogodišnjeg festivala bude „Skopje – moj grad“, kaže Tanja Balak rukovodilac Sektora za kulturu grada Skoplja.

Na festivalu će posebna pažnja biti posvećena mladim kreativcima koji će dobiti šansu da sa svojim idejama i dostignućima upoznaju širu javnost. Tako će na festivlau učestvovati neki od najpoznatijih, mladih renomiranih kreativaca kao što su Jan Bajtlik iz Poljske, makedonski modni dizajner Izet Curi, mladi dizajneri koji čine slovenački studio Armada od Slovenije, članovi holandskog Studija Andres Degen i mnogi drugi.

null

Agencija McCann Skopje komunikacijski partner je ovogodišnjeg festivala.

„Naše opredeljenje je da podržimo kreativnost u svakom njenom obliku, pa je tako saradnja sa Festivalom došla priprodno. Skopje Kreativa je ambiciozan projekt sa ciljem povezivanja kreativnosti iz različitih zemalja, u različitim oblastima i na različite načine i kao takav zaslužuje našu pažnju. Još više zbog toga što je festival odlična šansa za kreativni izraz mladih talentovanih ljudi i njihovu promociju izvan granica svoje države. Drago nam je što možemo da doprinesemo ovom jesenjem kreativnom hepeningu koji će omogućiti Makedoniji i Skoplju da budu u centru kreativnih dešavanja u regionu.“ kaže Lara Casule Gonev, PR Director agencije McCann Skopje.

Festival je otovorenog karaktera, svi programi i događaji su besplatni.

Zaniteresovani učesnici i posetioci mogu da se registruju na e-mail adresu: info@kongresencentaram.mk

Više informacija o Festivalu možete naći na sajtu: skopjekreativa.mk

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Agencije

JOVAN STOJANOVIĆ: Zašto ne smemo stati?

Advertiser Serbia27. marta 2020.

Šta brendovi mogu da rade tokom i posle COVID-19

Advertiser Serbia25. marta 2020.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2019] MCCANN SARAJEVO, UM SARAJEVO i DEGORDIAN BiH: „dm Ženska utrka“ za DM DROGERIE MARKT BOSNA i HERCEGOVINA

Advertiser Serbia25. marta 2020.

Dr BORISLAV MILJANOVIĆ: Komunikacija u doba korone

Advertiser Serbia24. marta 2020.

TOMICA OREŠKOVIĆ: Šta sam naučio tokom rada od kuće

Advertiser Serbia20. marta 2020.

ADISA POBRIĆ: Veštine čarobnjaka u doba korone – Kako raditi od kuće kada imate decu

Advertiser Serbia20. marta 2020.

MCCANN WORLDGROUP najefektivnija agencijska mreža prema WARC izveštaju za 2020

Advertiser Serbia20. marta 2020.

Petrol-ov „Pobednički servis“ osvojio Bronzu na European Sponsorship Awards (ESA)

Advertiser Serbia18. marta 2020.

MILEVA SERATLIĆ: Korona alarm – buđenje lične i kolektivne odgovornosti

Advertiser Serbia18. marta 2020.

Stručnjaci komunikacijske industrije odabrali finaliste Effie Awards Croatia 2020

Advertiser Serbia18. marta 2020.

MILOJE SEKULIĆ: Da li u kriznim vremenima treba smanjivati marketinške aktivnosti?

Advertiser Serbia17. marta 2020.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2019] REPRESENT COMMUNICATIONS: „Beba bira gde“ za brend ROSA (The Coca-Cola Company)

Advertiser Serbia12. marta 2020.

Boris Ličina Borja novo pojačanje digitalnog tima kreativne agencije I TO NIJE SVE!

Advertiser Serbia11. marta 2020.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2019] SEÑOR: „Veliki hrvatski naivci“ za CERT.hr (CARNET – Hrvatska akademska i istraživačka mreža)

Advertiser Serbia10. marta 2020.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2019] MCCANN BEOGRAD, UM BEOGRAD i DRIVE: „Ne odričem se“ za NVO DA SE ZNA

Advertiser Serbia9. marta 2020.