Brendovi

Eurobank dobitnik nagrade za Najbolju emisionu Banku u Centralnoj Evropi od strane IFC

Brendovi

Eurobank je dobitnik nagrade Najbolja emisiona Banka u Centralnoj Evropi u 2019. godini za partnerstvo u Globalnom programu finansiranja trgovine (GTFP), koju dodeljuje Međunarodna finansijska korporacija (IFC), članica grupacije Svetske banke

 

Godinama unazad, Eurobank svojim zalaganjem doprinosi unapređenju saradnje sa IFC-om i predstavlja snažnog partnera Svetske banke u Srbiji, što potvrđuju nagrade za najbolje partnerstvo u okviru Istočne Evrope za 2014. godinu, kao i ovogodišnje priznanje za Najbolju emisionu Banku u Centralnoj Evropi u 2019. godini.

Strateško opredeljenje Eurobanke je snažna podrška privredi, koja dugoročno utiče na stabilnost bankarskog sektora u celini. Priznanje IFC-a nam mnogo znači, jer je ono potvrda naše posvećenosti širenju poslovanja klijenata, napretku srpske ekonomije i jačanju saradnje sa međunarodnim finansijskim institucijama, kao respektabilnim partnerima banaka i privrede u Srbiji,“ izjavio je Milan Vićentić, član Izvršnog odbora Eurobanke i direktor Sektora za korporativno bankarstvo.

“Ova nagrada prepoznaje liderstvo naših partnera u pružanju usluga finansiranja trgovine na tržištima u razvoju. Finansiranje trgovine je ključni prioritet IFC-a zbog snažnog uticaja koji ima na podsticanje ekonomske aktivnosti i razvoja“, rekao je Tomas Lubek, regionalni menadžer IFC-a za Centralnu i Jugoistočnu Evropu. „Ova nagrada pokazuje izvrsnost Eurobanke u unapređivanju misije IFC-a u Srbiji. Neka to bude podsticaj za našeg partnera da dodatno poveća aktivnosti finansiranja trgovine u Srbiji.”

Nagrada za Najbolju emisionu Banku predstavlja potvrdu opredeljenja Eurobanke ka kontinuiranom unapređenju svoje ponude – od finansijskih usluga, preko savetodavne podrške kroz umrežavanje i saradnju, do pažljivo osmišljenih proizvoda koji su krojeni prema potrebama klijenata.

Eurobank a.d. posluje u Srbiji od 2003. godine i danas je među vodećim stranim investitorima i finansijskim organizacijama u zemlji sa ukupnom aktivom od 1,51 milijarde evra i kreditnim portfolijom od preko 1,1 milijarde evra (na dan 31.12.2019.). Nakon više od 15 godina uspešnog poslovanja u Srbiji, Eurobank i njene pridružene kompanije nude širok asortiman standardnih i inovativnih bankarskih proizvoda i usluga. Poslovna mreža Eurobanke sastoji se od 80 ekpozitura i 5 centara za rad sa privredom na glavnim poslovnim, kulturnim i istorijskim lokacijama. Više informacija o Eurobank možete naći na adresi www.eurobank.rs.

Eurobank a.d. je deo Eurobank Grupe, dinamične bankarske organizacije koja je aktivna u šest zemalja sa ukupnom aktivom od 64.8 milijarde evra i preko 13.400 zaposlenih. Osnovana još 1990. godine, Grupa nastavlja svoj dinamičan rast stabilnim i odlučnim koracima, fokusirajući se na različite potrebe svojih klijenata. Kroz mrežu od ukupno 674 ekspozitura kako u Grčkoj, tako i u inostranstvu, Grupa nudi sveobuhvatnu ponudu finansijskih proizvoda i usluga stanovništvu i korporativnim klijentima.

O IFC:
IFC – sestrinska organizacija Svetske banke i član grupacije Svetske banke – najveća je globalna razvojna institucija fokusirana na privatni sektor na tržištima u razvoju. Radimo u više od 100 zemalja, koristeći kapital, stručnost i uticaj kako bismo stvorili tržišta i mogućnosti u zemljama u razvoju. U fiskalnoj 2019. godini uložili smo više od 19 milijardi dolara u privatne kompanije i finansijske institucije u zemljama u razvoju, oslanjanjući se na moć privatnog sektora u cilju okončanja ekstremnog siromaštva i povećanja zajedničkog prosperiteta.

O GTFP:
IFC-ov Globalni program finansiranja trgovine (GTFP) pruža ublažavanje rizika u okviru paketa od 5 milijardi američkih dolara garantujući plaćanja obaveza po osnovu trgovine bankama u ekonomijama u razvoju. Od svog osnivanja 2005. godine, Program je izdao više od 63.000 garancija za više od 63 milijardi američkih dolara vrednih transakcija za finansiranje trgovine kako bi podržao rast različitih sektora, uključujući infrastrukturu, poljoprivredu i zdravstvo, između ostalih.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Brendovi

Bogatstvo Zakerberga premašilo 100 milijardi dolara

Advertiser Serbia7. avgusta 2020.

Tramp zabranio transakcije sa TikTok-om i WeChat-om u SAD

Advertiser Serbia7. avgusta 2020.

Apple-ov direktor marketinga Phil Schiller odlazi sa te pozicije

Advertiser Serbia6. avgusta 2020.

Kodak postaje farmaceutska kompanija

Advertiser Serbia6. avgusta 2020.

Aviokompanija Ričarda Brensona podnela zahtev za bankrot

Advertiser Serbia5. avgusta 2020.

Booking.com otpušta četvrtinu zaposlenih

Advertiser Serbia5. avgusta 2020.

Audi se izvinio zbog provokativne reklame sa devojčicom

Advertiser Serbia5. avgusta 2020.

Coca-Cola prekida pauzu u oglašavanju novom optimističnom reklamom

Advertiser Serbia5. avgusta 2020.

Google-ov Fitbit dogovor pod istragom Komisije

Advertiser Serbia5. avgusta 2020.

Bankrotirao Lord & Taylor, najstariji tržni centar u SAD

Advertiser Serbia3. avgusta 2020.

Huawei prestigao Samsung u prodaji pametnih telefona

Advertiser Serbia3. avgusta 2020.

Apple najvrednija kompanija na svetu, prestigao naftnog giganta

Advertiser Serbia2. avgusta 2020.

Vrednost deonica Facebook-a i Amazon-a porasla za vreme pandemije

Advertiser Serbia31. jula 2020.

Čelnici Google-a, Apple-a, Facebook-a i Amazon-a odbacili optužbe za gušenje konkurencije

Advertiser Serbia30. jula 2020.

Forbes: Tehnološka petorka iz SAD na vrhu liste najvrednijih brendova

Advertiser Serbia30. jula 2020.