Brendovi

Etihad Airways nagrađen za odnos sa korisnicima na društvenim medijima

ABU DABI – Etihad Airways, nacionalna avio-kompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata, proglašena je za najbolju avio-kompaniju u kategoriji „Odnos sa korisnicima na društvenim medijima“ na dodeli SimpliFlying nagrada za 2018. godinu. Avio-kompanija je pohvaljena i u kategoriji „Najbolja upotreba influensera“

 

Nagrade odaju priznanje za izvrsnost i inovacije na društvenim mrežama i marketinškim kampanjama u vazduhoplovnoj industriji. Pobednici su objavljeni na specijalnoj ceremoniji održanoj u Londonu tokom Festivala avijacije – vodećeg svetskog kongresa i sajma poslovanja i tehnologije u avio-industriji.

Stručnjaci vazduhoplovne industrije i marketinga odabrali su Etihad Airways prepoznavši izuzetan rad na polju digitalnog marketinga, društvenih mreža i brige o korisnicima putem interneta.

Potpredsednik za marketing u Etihad Airways Tim Barnel (Burnell) rekao je tim povodom: „Osvajajnje ovako važnih nagrada je potvrda naše stalne posvećenosti boljoj brizi o korisnicima kroz sve medijske kanale. Znamo da naši gosti cene to što brzo, sa empatijom i posvećenošću rešavamo njihove zahteve. A u vremenu kada sve više mašine upravljaju interakcijom sa gostima, nastavljamo da u ovaj proces donosimo osećaj istinskog i ljudskog kontakta jer je to suštinski deo naše filozofije. To vidimo i kroz visoke ocene zadovoljstva koje dobijamo. S obzirom na to da društveni mediji postaju sve važnija komponenta putovanja korisnika, nastavićemo sa inovacijama i prihvatanjem novih tehnologija u nastojanju da brigu o korisnicima na društvenim medijima učinimo jednostavnijom i prijatnijom.“

Etihad Airways ima jedno od najboljih prosečnih vremena u avio-industriji za odgovor na upit korisnika na društvenim mrežama, kao i visoku stopu zadovoljstva korisnika.

Tim Etihad Airways za brigu o korisnicima na društvenim medijima odgovara na upite korisnika 24 časa dnevno na više jezika putem različitih kanala na društvenim mrežama. Etihad Airways je od nedavno prva avio-kompanija na Bliskom istoku koja nudi podršku korisnicima i putem WhatsApp mobilne aplikacije.

Osnivač i generalni direktor SimpliFlying Šašank Nigam (Shashank Nigam) rekao je ovim povodom: „U eri društvenih medija, briga o korisnicima predstavlja brend. Ohrabrujuće je videti da je Etihad Airways stavio svoje korisnike na prvo mesto sa proaktivnim pristupom korisničkom servisu i ovlašćenim osobljem.“

Pohvala za „Najbolju upotrebu influensera“ dodeljuje se avio-kompanijama koje su u stanju da prigrabe uticaj influensera na društvenim medijima kako bi stvorile značajnu interakciju sa relevantnom publikom.

Primenjujemo isti pristup u angažmanu influensera, jer on predstavlja važan deo svake savremene strategije digitalnog marketinga. Stalno se trudimo da obezbedimo partnerstva sa influenserima sa kojima naši kupci mogu da se povežu na istinit i autentičan način, prikazujući samo ona iskustva koja zaista možemo da pružimo“, dodaje Barnel.

Osim tradicionalnih influensera, Etihad Airways je angažovao i neke neočekivane i jedinstvene pojedince u prošlosti, uključujući tu i Sofiju, najnaprednijeg robota na svetu po pitanju veštačke inteligencije. Avio-kompanija je organizovala da se Sofija, državljanin Saudijske Arabije ujedno i jedini robot koji ima državljanstvo neke zemlje, pridruži lokalnom influenseru iz UAE, Haledu Al Ameriju (Khaled Al Ameri), u pustolovinama kroz znamenitosti Abu Dabija.

Etihad Airways je takođe radio sa malenim „Kapetanom Adamom“, koji je osvojio srca miliona gledalaca širom sveta svojim poznavanjem avijacije u kokpitu Etihad Airways aviona. Video snimak koji je napravio pilot ubrzo je postao viralan. Inspirisan čudom od deteta, Etihad Airways pozvao je Adama da ostvari životni san, ponudivši mu da upravlja simulatorom letelice Erbas A380 u sedištu avio-kompanije u Abu Dabiju. Rezultat je bio jedan od najuspešnijih video snimaka na društvenim medijima koji je objavila avio-kompanija u 2017.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Brendovi

Lego podržava proteste, prestaje da reklamira policijske komplete

Advertiser Serbia5. juna 2020.

Nagrada EBRD za Eurobank – Šestu godinu zaredom Najaktivnija emisiona banka u Srbiji

Advertiser Serbia4. juna 2020.

Italija: Apple kažnjen zbog namernog usporavanja iPhone-a

Advertiser Serbia2. juna 2020.

Danone lansira novi projekat u cilju smanjenja bacanja hrane

Advertiser Serbia2. juna 2020.

Telenor prvi u Srbiji uvodi Drivey uslugu

Advertiser Serbia1. juna 2020.

Odgovor SBB fondacije na izjavu direktora KC Kragujevac, Predraga Sazdanovića – „Zaboravljena donacija”

Advertiser Serbia29. maja 2020.

OOH reklama za „Toyota Supra“ stoji već 27 godina

Advertiser Serbia29. maja 2020.

Eurobank dobitnik nagrade za Najbolju emisionu Banku u Centralnoj Evropi od strane IFC

Advertiser Serbia29. maja 2020.

Alibaba traži 1.000.000 influensera

Advertiser Serbia29. maja 2020.

Postavimo stvari na pravu meru

Advertiser Serbia27. maja 2020.

Piaggio uspešno osporio dizajn kineskog falsifikatora

Advertiser Serbia26. maja 2020.

Bankrotirao Hertz posle 102 godine iznajmljivanja automobila

Advertiser Serbia23. maja 2020.

Evropska unija zabranila cigarete sa ukusom mentola

Advertiser Serbia21. maja 2020.

EFF pokušava da spreči Google-ovo preuzimanje Fitbit-a

Advertiser Serbia21. maja 2020.

Volkswagen se izvinio zbog rasističke reklame

Advertiser Serbia21. maja 2020.