Etihad Airways je dobio prestižnu nagradu Crystal Cabin

HAMBURG – Etihad Airways je osvojio prestižnu nagradu Kristal Kebin (Crystal Cabin) za 2015. godinu u kategoriji Premium i VIP klasa za svoj inovativni dizajn enterijera gornje palube i proizvode u avionu Erbas A380. Svečanost je održana u Hamburgu u Nemačkoj u sastavu godišnje manifestacije Erkraft interiors ekspo (Aircraft Interiors Expo).

Nagrada Kristal Kebin je jedina međunarodna nagrada koja prepoznaje izvrsnost u inovacijama enterijera letelica. Međunarodni žiri čini preko 20 profesora univerziteta, inženjera, predstavnika proizvođača aviona i avio-kompanija, kao i novinara specijalizovanih za unutrašnji dizajn aviona.

null

Piter Baumgartner, komercijlani direktor Etihad Airways-a je rekao:

„Ovo prestižno priznanje je dokaz izvanrednog rada koji su obavili tim Etihad ervejza i članovi Etihad konzorcijuma za dizajn (Etihad Design Consortium). Zahvaljujući tome smo ostvarili našu viziju drugačijeg putovanja kroz ulaganje u inovaciju i usredsređenost na detalje, što nam je omogućilo da pružimo sasvim nov doživljaj letenja.
Uključivanjem naših putnika i ostalih zainteresovanih strana u procese istraživanja i dizajniranja od samog početka ovog projekta, uspeli smo da osmislimo spektakularan enterijer aviona koji odgovara potrebama savremenih sofisticiranih putnika.“

Nagradu dele avio-kompanija Etihad Airways i članovi Etihad konzorcijuma za dizajn (EDC) – jedinstvenoj grupi koju čine tri vodeće agencije za dizajn i razvoj brenda, koje su udružile svoje veštine kako bi ostvarile ambiciju kompanije Etihad Airways da transformiše putovanja avionom pružajući drugačije iskustvo letenja.

Osnovan 2008. godine, u saradnji sa vodećom agencijom sa istraživanje Promis Komunispejs, EDC objedinjuje tri kompanije: Akumen Dizajn Asošijets (Acumen Design Associates), koja je angažovana da dizajnira sedišta u kabinama; Fektoridizajn (Factorydesign), koja je odabrana da kreira iskustvo putnika i zone na destinacijama; i Onor Brending (Honour Branding), koja je imala zadatak da koordiniše saradnjom na projektu između EDC i Etihad ervejza, kao i da definiše kreativnu strategiju za rad na koncept.

Kao deo tog cilja, Etihad Airways je želeo da u potpunosti transformiše dizajn gornje palube deset novih letelica Erbas A380, od kojih prva trenutno leti na liniji Abu Dabi – London Hitrou, dok će avioni A380 obavljati letove za Sidnej od juna, a za Njujork od decembra 2015. godine.

Gornja paluba aviona A380 Etihad Airways obuhvata tri različita iskustva za putnike, kao i luksuzni lobi; Etihad Rezidencija, prvi privatni trosobni apartman na svetu u putničkom avionu, koja ima dnevnu sobu, spavaću sobu i kupatilo; apartmani u prvoj klasi, koji su za 74 procenta veći od sadašnjih, a imaju i zaseban ležaj i fotelju sa jedinstvenim konceptom jednog prolaza – prvoj te vrste u širokotrupnim komercijalnim avionima; i studio u Biznis klasi, koji nudi više luksuza, tehnologije i za 20 procenata više ličnog prostora.

Ulaz u kabinu na gornjoj palubi aviona transformisao je doživljaj ukrcavanja u avion koji sada nalikuje ulasku u butik hotel. Osvetljenje u kabinama zasnovano je na geometrijskim oblicima tradicionalne arhitekture, kao i ostvarenjima modernog dizajna, kao što je tavanica muzeja Luvr u Abu Dabiju, koja je izgrađena u stilu mozaika. Specijalno ugrađeno gobo osvetljenje suptilno prelama elemente dizajna „Lica Abu Dabija“ ove avio-kompanije na zidove i pod kabine.

Nove kabine pružaju do sada neviđen nivo luksuza, prostora i privatnosti u unutrašnjosti aviona, koja je u najvećoj meri do sada prilagođena potrebama putnika.


 

O Etihad Airways-u

Etihad Airways je počeo sa radom 2003. godine, a u 2014. je prevezao 14,8 mil. putnika. Iz svog sedišta u Abu Dabiju, Etihad Airways leti ka 111 postojećih ili najavljenih destinacija za prevoz putnika i robe na Bliskom istoku, u Africi, Evropi, Aziji, Australiji i Južnoj i Severnoj Americi. Ova avio-kompanija ima flotu od 111 aviona Erbas i Boing, a naručeno je preko 200 letelica, uključujući 69 aviona Boing 787, 25 aviona Boing 777-X, 62 aviona Erbas A350 i devet aviona Erbas A380.

Etihad Airways ima vlasnički udeo u kompanijama erberlin, Er Sejšeli, Virdžin Australija, Er lingus, Er Srbija i Džet ervejz, a u procesu je formalizacije svoje investicije u vlasničko učešće u Alitaliji i u aviokompaniji sa sedištem u Švajcarskoj, Etihad ridženel, čije letove obavlja Darvin erlajn. Etihad ervejz, erberlin, Er Srbija, Er Sejšeli, Džet ervejz i Etihad ridženel su takođe članice „Etihad Airways partners“, novog brenda koji povezuje aviokompanije sličnih pogleda kako bi se korisnicima pružio veći izbor kroz unapređenu mrežu destinacija, usklađeni red letenja i veće pogodnosti za česte putnike.

Za više informacija, molimo vas posetite: www.etihad.com

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Brendovi

Lego podržava proteste, prestaje da reklamira policijske komplete

Advertiser Serbia5. juna 2020.

Nagrada EBRD za Eurobank – Šestu godinu zaredom Najaktivnija emisiona banka u Srbiji

Advertiser Serbia4. juna 2020.

Italija: Apple kažnjen zbog namernog usporavanja iPhone-a

Advertiser Serbia2. juna 2020.

Danone lansira novi projekat u cilju smanjenja bacanja hrane

Advertiser Serbia2. juna 2020.

Telenor prvi u Srbiji uvodi Drivey uslugu

Advertiser Serbia1. juna 2020.

Odgovor SBB fondacije na izjavu direktora KC Kragujevac, Predraga Sazdanovića – „Zaboravljena donacija”

Advertiser Serbia29. maja 2020.

OOH reklama za „Toyota Supra“ stoji već 27 godina

Advertiser Serbia29. maja 2020.

Eurobank dobitnik nagrade za Najbolju emisionu Banku u Centralnoj Evropi od strane IFC

Advertiser Serbia29. maja 2020.

Alibaba traži 1.000.000 influensera

Advertiser Serbia29. maja 2020.

Postavimo stvari na pravu meru

Advertiser Serbia27. maja 2020.

Piaggio uspešno osporio dizajn kineskog falsifikatora

Advertiser Serbia26. maja 2020.

Bankrotirao Hertz posle 102 godine iznajmljivanja automobila

Advertiser Serbia23. maja 2020.

Evropska unija zabranila cigarete sa ukusom mentola

Advertiser Serbia21. maja 2020.

EFF pokušava da spreči Google-ovo preuzimanje Fitbit-a

Advertiser Serbia21. maja 2020.

Volkswagen se izvinio zbog rasističke reklame

Advertiser Serbia21. maja 2020.