Etihad Airways je dobio prestižnu nagradu Crystal Cabin

HAMBURG – Etihad Airways je osvojio prestižnu nagradu Kristal Kebin (Crystal Cabin) za 2015. godinu u kategoriji Premium i VIP klasa za svoj inovativni dizajn enterijera gornje palube i proizvode u avionu Erbas A380. Svečanost je održana u Hamburgu u Nemačkoj u sastavu godišnje manifestacije Erkraft interiors ekspo (Aircraft Interiors Expo).

Nagrada Kristal Kebin je jedina međunarodna nagrada koja prepoznaje izvrsnost u inovacijama enterijera letelica. Međunarodni žiri čini preko 20 profesora univerziteta, inženjera, predstavnika proizvođača aviona i avio-kompanija, kao i novinara specijalizovanih za unutrašnji dizajn aviona.

null

Piter Baumgartner, komercijlani direktor Etihad Airways-a je rekao:

„Ovo prestižno priznanje je dokaz izvanrednog rada koji su obavili tim Etihad ervejza i članovi Etihad konzorcijuma za dizajn (Etihad Design Consortium). Zahvaljujući tome smo ostvarili našu viziju drugačijeg putovanja kroz ulaganje u inovaciju i usredsređenost na detalje, što nam je omogućilo da pružimo sasvim nov doživljaj letenja.
Uključivanjem naših putnika i ostalih zainteresovanih strana u procese istraživanja i dizajniranja od samog početka ovog projekta, uspeli smo da osmislimo spektakularan enterijer aviona koji odgovara potrebama savremenih sofisticiranih putnika.“

Nagradu dele avio-kompanija Etihad Airways i članovi Etihad konzorcijuma za dizajn (EDC) – jedinstvenoj grupi koju čine tri vodeće agencije za dizajn i razvoj brenda, koje su udružile svoje veštine kako bi ostvarile ambiciju kompanije Etihad Airways da transformiše putovanja avionom pružajući drugačije iskustvo letenja.

Osnovan 2008. godine, u saradnji sa vodećom agencijom sa istraživanje Promis Komunispejs, EDC objedinjuje tri kompanije: Akumen Dizajn Asošijets (Acumen Design Associates), koja je angažovana da dizajnira sedišta u kabinama; Fektoridizajn (Factorydesign), koja je odabrana da kreira iskustvo putnika i zone na destinacijama; i Onor Brending (Honour Branding), koja je imala zadatak da koordiniše saradnjom na projektu između EDC i Etihad ervejza, kao i da definiše kreativnu strategiju za rad na koncept.

Kao deo tog cilja, Etihad Airways je želeo da u potpunosti transformiše dizajn gornje palube deset novih letelica Erbas A380, od kojih prva trenutno leti na liniji Abu Dabi – London Hitrou, dok će avioni A380 obavljati letove za Sidnej od juna, a za Njujork od decembra 2015. godine.

Gornja paluba aviona A380 Etihad Airways obuhvata tri različita iskustva za putnike, kao i luksuzni lobi; Etihad Rezidencija, prvi privatni trosobni apartman na svetu u putničkom avionu, koja ima dnevnu sobu, spavaću sobu i kupatilo; apartmani u prvoj klasi, koji su za 74 procenta veći od sadašnjih, a imaju i zaseban ležaj i fotelju sa jedinstvenim konceptom jednog prolaza – prvoj te vrste u širokotrupnim komercijalnim avionima; i studio u Biznis klasi, koji nudi više luksuza, tehnologije i za 20 procenata više ličnog prostora.

Ulaz u kabinu na gornjoj palubi aviona transformisao je doživljaj ukrcavanja u avion koji sada nalikuje ulasku u butik hotel. Osvetljenje u kabinama zasnovano je na geometrijskim oblicima tradicionalne arhitekture, kao i ostvarenjima modernog dizajna, kao što je tavanica muzeja Luvr u Abu Dabiju, koja je izgrađena u stilu mozaika. Specijalno ugrađeno gobo osvetljenje suptilno prelama elemente dizajna „Lica Abu Dabija“ ove avio-kompanije na zidove i pod kabine.

Nove kabine pružaju do sada neviđen nivo luksuza, prostora i privatnosti u unutrašnjosti aviona, koja je u najvećoj meri do sada prilagođena potrebama putnika.


 

O Etihad Airways-u

Etihad Airways je počeo sa radom 2003. godine, a u 2014. je prevezao 14,8 mil. putnika. Iz svog sedišta u Abu Dabiju, Etihad Airways leti ka 111 postojećih ili najavljenih destinacija za prevoz putnika i robe na Bliskom istoku, u Africi, Evropi, Aziji, Australiji i Južnoj i Severnoj Americi. Ova avio-kompanija ima flotu od 111 aviona Erbas i Boing, a naručeno je preko 200 letelica, uključujući 69 aviona Boing 787, 25 aviona Boing 777-X, 62 aviona Erbas A350 i devet aviona Erbas A380.

Etihad Airways ima vlasnički udeo u kompanijama erberlin, Er Sejšeli, Virdžin Australija, Er lingus, Er Srbija i Džet ervejz, a u procesu je formalizacije svoje investicije u vlasničko učešće u Alitaliji i u aviokompaniji sa sedištem u Švajcarskoj, Etihad ridženel, čije letove obavlja Darvin erlajn. Etihad ervejz, erberlin, Er Srbija, Er Sejšeli, Džet ervejz i Etihad ridženel su takođe članice „Etihad Airways partners“, novog brenda koji povezuje aviokompanije sličnih pogleda kako bi se korisnicima pružio veći izbor kroz unapređenu mrežu destinacija, usklađeni red letenja i veće pogodnosti za česte putnike.

Za više informacija, molimo vas posetite: www.etihad.com

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Brendovi

Aviokompanija Ričarda Brensona podnela zahtev za bankrot

Advertiser Serbia5. avgusta 2020.

Booking.com otpušta četvrtinu zaposlenih

Advertiser Serbia5. avgusta 2020.

Audi se izvinio zbog provokativne reklame sa devojčicom

Advertiser Serbia5. avgusta 2020.

Coca-Cola prekida pauzu u oglašavanju novom optimističnom reklamom

Advertiser Serbia5. avgusta 2020.

Google-ov Fitbit dogovor pod istragom Komisije

Advertiser Serbia5. avgusta 2020.

Bankrotirao Lord & Taylor, najstariji tržni centar u SAD

Advertiser Serbia3. avgusta 2020.

Huawei prestigao Samsung u prodaji pametnih telefona

Advertiser Serbia3. avgusta 2020.

Apple najvrednija kompanija na svetu, prestigao naftnog giganta

Advertiser Serbia2. avgusta 2020.

Vrednost deonica Facebook-a i Amazon-a porasla za vreme pandemije

Advertiser Serbia31. jula 2020.

Čelnici Google-a, Apple-a, Facebook-a i Amazon-a odbacili optužbe za gušenje konkurencije

Advertiser Serbia30. jula 2020.

Forbes: Tehnološka petorka iz SAD na vrhu liste najvrednijih brendova

Advertiser Serbia30. jula 2020.

Kafe na Azurnoj obali povukao „rasističke“ sladolede

Advertiser Serbia29. jula 2020.

Eurostat: Najveći pad realne potrošnje u EU i evrozoni od 1999

Advertiser Serbia29. jula 2020.

Ogroman pad u romingu, rekordan rast u domaćem saobraćaju

Advertiser Serbia28. jula 2020.

Online oglasi za brzu hranu mogli bi da budu zabranjeni u Velikoj Britaniji

Advertiser Serbia28. jula 2020.