Brendovi

Etihad Airways „Avio-kompanija godine“

Brendovi

ABU DABI – Nacionalna avio-kompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata ponela je titulu „Avio-kompanija godine“, koja joj je dodeljena u okviru glasanja „Aviejšn 100 za 2015. godinu“ u organizaciji časopisa Erlajn ekonomiks (Airline Economics), saopšteno je iz te kompanije.

Etihad, koji je suvlasnik srpske avio-kompanije „Er Srbija“, dobio je tu značajnu nagradu na osnovu glasanja predstavnika iz te oblasti poslovanja, a priznanja dolaze nakon izuzetne godine u kojoj je doživeo značajan napredak u ukupnom rastu, inovacijama i uslugama, navedeno je u saopštenju.

„Veoma smo ponosni što su naša dostignuća iz 2014. prepoznata od strane naših kolega iz industrije. Ove nagrade nas podsećaju na značajan napredak koji je ova avio-kompanija ostvarila u tako kratkom roku“, rekao je predsednik i generalni direktor Etihad ervejza, Džejms Hogan.

Tokom 2014. godine kompanija je uvela 10 novih linija, uključujući tri u Severnoj Americi i uložila značajna sredstva u nova partnerstva sa udelom u vlasništvu.

Iz Etihada podsećaju da su prošle godine takođe predstavili potpuno novi izgled, koji obuhvata novi dizajn spoljašnjosti aviona, uniformi i ponude na letovima, uz koncept Etihad Rezidencije, prvi takve vrste, koji je promenio luksuzni komercijalni vazdušni saobraćaj.

Glavni urednik časopisa Erlajn ekonomiks, Filip Tozer-Penington, izjavio je da su „Aviejšn 100 nagrade“ najveće nagrade zasnovane na glasovima u avioindustriji, sa preko 11.000 stručnjaka koji su glasali tokom perioda od oktobra 2014. do januara 2015. godine.

„U slučaju nagrade Avio-kompanija godine, glasovi bankara, lizing kompanija, investitora, advokatskih firmi, analitičara, proizvodjača i visokih rukovodilaca avio-kompanija odlučuju koja avio-kompanija je imala najbolji tim u svojoj klasi u 2014“, naveo je Tozer.

Etihad Airways počeo je sa radom 2003. godine, a u 2014. je prevezao 14,8 miliona putnika. Iz sedišta u Abu Dabiju, Etihad leti ka 111 destinacija prevozeći putnike i robu na Bliski Istok, u Afriku, Evropu, Aziju, Australiju i Južnu i Severnu Ameriku.

Ta avio-kompanija ima flotu od 110 aviona Erbas i Boing, a naručeno je preko 200 novih letelica, uključujući 70 aviona „boing 787“, 25 aviona „boing 777-X“, 62 aviona „erbas A350“ i devet aviona „erbas A380“ .

Nacionalni avio-prevoznik UAE ima vlasnički udeo u kompanijama Erberlin, Er Sejšeli, Virdžin Australija, Er lingus, Er Srbija i Džet ervejz, a u procesu je formalizacije svoje investicije u vlasničko učešće u Alitaliji i u avio-kompaniji sa sedištem u Švajcarskoj, Etihad ridženel, čije letove obavlja Darvin erlajn.

Etihad ervejz, Erberlin, Er Srbija, Er Sejšeli, Džet ervejz i Etihad ridženel su takođe članice „Etihad ervejz partners“, novog brenda koji povezuje aviokompanije sličnih pogleda kako bi se korisnicima pružio veći izbor kroz unapređenu mrežu destinacija.

 

Izvor: Blic

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Brendovi

Lego podržava proteste, prestaje da reklamira policijske komplete

Advertiser Serbia5. juna 2020.

Nagrada EBRD za Eurobank – Šestu godinu zaredom Najaktivnija emisiona banka u Srbiji

Advertiser Serbia4. juna 2020.

Italija: Apple kažnjen zbog namernog usporavanja iPhone-a

Advertiser Serbia2. juna 2020.

Danone lansira novi projekat u cilju smanjenja bacanja hrane

Advertiser Serbia2. juna 2020.

Telenor prvi u Srbiji uvodi Drivey uslugu

Advertiser Serbia1. juna 2020.

Odgovor SBB fondacije na izjavu direktora KC Kragujevac, Predraga Sazdanovića – „Zaboravljena donacija”

Advertiser Serbia29. maja 2020.

OOH reklama za „Toyota Supra“ stoji već 27 godina

Advertiser Serbia29. maja 2020.

Eurobank dobitnik nagrade za Najbolju emisionu Banku u Centralnoj Evropi od strane IFC

Advertiser Serbia29. maja 2020.

Alibaba traži 1.000.000 influensera

Advertiser Serbia29. maja 2020.

Postavimo stvari na pravu meru

Advertiser Serbia27. maja 2020.

Piaggio uspešno osporio dizajn kineskog falsifikatora

Advertiser Serbia26. maja 2020.

Bankrotirao Hertz posle 102 godine iznajmljivanja automobila

Advertiser Serbia23. maja 2020.

Evropska unija zabranila cigarete sa ukusom mentola

Advertiser Serbia21. maja 2020.

EFF pokušava da spreči Google-ovo preuzimanje Fitbit-a

Advertiser Serbia21. maja 2020.

Volkswagen se izvinio zbog rasističke reklame

Advertiser Serbia21. maja 2020.