Agencije

EMILIJA ZAEVSKA, Represent System: „Content Hub – zvezda ili ubica vaše digitalne strategije?“

Živimo i radimo u vremenu u kom se magazini, brendovi i influenseri bore za svaki trenutak pažnje svoje publike, a ta ista publika sve više skroluje i sve manje obraća pažnju. Najnoviji podaci govore da je naš takozvani “attention span” manji nego kod zlatne ribice

 

Svi pričaju o followerima, lajkovima, klikovima, interakcijama i sadržaju. Svi znaju da je sadržaj kralj, ali ne mare da je strategija tog sadržaja zapravo kraljica.
U tim marketinško strateškim igrama, sve česće se spominje i termin content hub, kao ključ za uspeh vašeg onlajn nastupa. A šta je zapravo content hub?
Content Hub je destinacija, zasebna ili može da bude deo vašeg korporativnog web sajta. Ova destinacija hrani vašu target grupu korisnim informacijama na određenu temu, a informacije mogu biti u obliku videa, infografike, teksta, case studiji itd.
Neki bi rekli da je to samo još jedan sinonim za blog, ali zapravo content hub daje malo drugačiji, strukturiraniji i tematski sadržaj, dok blog ima više personalnu notu.
Njegov cilj je da unapredi vašu digitalnu strategiju i da pomogne vašoj kompaniji u interakciji sa target grupom i to na nekolkiko načina:

Da učini vaš vebsajt omilenijim u pretraživaču

Budući da Google algoritam obraća sve veću pažnju na “svežinu” sadržaja na stranici, content hub može da poboljša poziciju vašeg vebsajta za određeno pretraživanje.

Da vam pomogne da saznate više o vašem čitataocu

Sa druge strane preko content hub-a vi zapravo kreirate vaš sopstveni organski kanal gde imate u celosti kontorlu nad user experience-om i koji je potpuno nezavisan od društvenih mreža.
A kad smo već kod društvenih mreža, content hub može biti i odličan izvor sadržaja za njih. Ovaj pristup može postati obostrana ljubav, koja bi omogućila da vaši pratioci postanu vaši čitatoci i obrnuto vaši čitataoci – vaši fanovi.
Zapravo content hubovi i njihov sadržaj danas se stvaraju brzinom svetlosti, ali je problem u načinu na koji kompanije shvataju content hub i šta on treba da radi za njihov biznis.
Pa zato, pre nego što krenete u izradu content hub-a za vaš biznis, postavite sebi i vašem marketing timu nekoliko pitanja:
● Koja je tema na koju biste vi mogli da pružite jedinstven i koristan sadržaj? Da bi publika stekla vaše poverenje potrebno je sastaviti tim kojiima kredibilitet da govori na tu temu.
● Da li je to tema koju vi želite da ispričate ili vaš korisnik želi da čita?
Kompanije koje su primer dobrog content hub-a kao što su Red Bull, Coca-Cola i HubSpot, znaju da je ključ u tome da vašoj publici ispričate znamljivu priču, a ne da promovišete korporativne informacije. Naravno umetnost je u tome i da nađete način kako da ih suptilno povežete.
● Kome se obraćate? Ukoliko je to nekoliko različitih ciljnih grupa, kako ćete zadržati njihovu pažnju?
● Ko će iz vašeg tima biti zadužen za održavanje content hub-a u životu? Postavljanje content hub-a je bitno, ali još bitnije je da njegov život bude dugovećan, a njegov sadržaj uvek aktuelan i svež.
● Koji je cilj koji želite da postignete sa kreiranjem content hub-a ?
Ako je to samo još jedna stavka koja će zadovoliti vašeg šefa ili će staviti vašu kompaniju na listu kompanjia koje prate i primenjuju digitalne trendove, onda bolje i da se ne mučite.
I na kraju, ako svi odogvori vode ka tome da content hub postane deo vaše digitalne strategije uvek imajte na umu 6A pristup u njegovo vođenje: autentičnost, agilnost, autoritet, atraktivnost, akcija, aplifikacija sadržaja.

U četvrtak 7. juna, Content Experience konferencija u Beogradu, u organizaciji agencije Represent System, po drugi put će okupiti renomirane svetske i regionalne komunikacijske stručnjake koji će sa prisutnima podeliti znanja i iskustva iz oblasti content i influencer marketinga, native oglašavanja digitalne analitike. Ove godine su organizatori Content Experience konferencije odlučili da, pored klasičnih predavanja, učenje pospeše vrlo konkretnim radionicama na kojima će influenseri i stručnjaci prenositi praktična znanja malim grupama ljudi dovodeći, tako, masterclass predavanja u konferencijsko iskustvo. Upravo će Content hub biti jedna od tema na radionici «Dve muve jednim sadržajem – istina ili mit?».
Prijavite se na ovogodišnji Content Experience i upoznajte se sa contentom na strateškom i operativnom nivou, a odabirom radionica sami skrojite svoj experience. Vidimo se!

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Agencije

Bilbordi duž celog Marsa: ALMA QUATTRO proslavila 25 godina rada

Advertiser Serbia21. novembra 2019.

Konkurs za tradicionalna UEPS priznanja otvoren do 6. decembra

Advertiser Serbia21. novembra 2019.

SANJA PEŠIĆ, Generalna direktorka ALMA QUATTRO: Biti žena među ljudima

Advertiser Serbia20. novembra 2019.

Rađanje jedne zvezde: Nastanak kompanije ALMA QUATTRO

Advertiser Serbia19. novembra 2019.

Kompletiran program četvrtog DIABLOG-a

Advertiser Serbia18. novembra 2019.

Autorski članak KRISTINE MAKSIMOVIĆ, Represent Communications: Šta ni najiskusniji PR ne može da predvidi na eventu? LSPR iz ugla jedne polaznice

Advertiser Serbia14. novembra 2019.

KOMferencija: Iako kritikovani od mnogih, influenseri su nova generacija javnih ličnosti

Advertiser Serbia6. novembra 2019.

Na konferenciji DIABLOG o budućnosti influencers marketinga – Vrednost industrije do 2022. godine 15 milijardi dolara

Advertiser Serbia4. novembra 2019.

Istorija razvoja OOH oglašavanja u Srbiji #13: Prosto da pocrveniš

Advertiser Serbia1. novembra 2019.

Objavljen program Effie Awards 2020

Advertiser Serbia31. oktobra 2019.

McCann Beograd agencija godine u Srbiji

Advertiser Serbia31. oktobra 2019.

Autorski članak TAMARE JOKANOVIĆ, Represent Communications: Golden Drum iz ugla jednog PR-a

Advertiser Serbia31. oktobra 2019.

Proglašen pobednički tim takmičenja MarTech Challenge: Emitto najbolji mladi startap u oblasti marketinga!

Advertiser Serbia30. oktobra 2019.

Na četvrtom DIABLOG-u tema društvena odgovornost blogera i influensera

Advertiser Serbia29. oktobra 2019.

Agencija Grayling osvojila nagradu Global SABRE Awards za Global Public Affairs Agency za 2019. godinu

Advertiser Serbia28. oktobra 2019.