Agencije

Effie Croatia Awards 2018: Prijave su otvorene!

Zvanično su otvorene prijave na prestižno marketinško takmičenje Effie Croatia 2018. Deveti put zaredom biće nagrađene najefektivnije agencije, oglašivači i projekti

Danas su zvanično otvorene prijave na deveto izdanje prestižnog marketinškog takmičenja Effie Croatia Awards 2018. Hrvatska marketinška industrija nagradiće najefektivnije agencije i oglašivače koji su pokazali strateško promišljanje, sproveli najkreativnije kampanje i pritom ostvarili vrhunske rezultate. Upravo se zato nagrada dodeljuje pod sloganom „Ideje koje deluju“. Osim najefektivnijih projekata, Effie prepoznaje i zajednički napor oglašivača i agencija koji su partnerskim radom stvorili tako sjajne projekte.

Prema podacima Ipsosovog istraživanja iz 2016. godine, Effie nagrada je najvažnija marketinška nagrada prema mišljenju oglašivača pa sve zainteresovane pozivamo da se prijave, što će moći da učine sve do 22. februara 2018.” izjavio je Mario Fraculj, član Organizacionog odbora Effie i Upravnog odbora HURA-e. U takmičenju će moći da učestvuju projekti i kampanje koji su se sprovodili u Hrvatskoj u periodu od 1.9.2016. do 31.1.2018. godine. Proglašenje najboljih oglašivača, agencija i projekata održaće se na svečanoj dodeli nagrada tokom središnjeg festivala tržišnog komuniciranja u Hrvatskoj, Dana komunikacija.

Šta je novo na takmičenju Effie Croatia 2018?

• Ove godine, poseban naglasak stavljen je na dugoročnu efektivnost pa je od sada u novoj istoimenoj kategoriji moguće prijaviti projekte čija je komunikacija bila uspešna u periodu od tri ili više godina.

• Effie odbor uvodi promene i u načinu ocenjivanja pa će žiri od sada uz brojčane ocene unositi i kvalitativne napomene. Te opisne ocene i komentari žirija pružiće preko potreban uvid u razmišljanja žirija pa će prijavljeni koje zanima povratna informacija o njihovim prijavama, nakon proglašenja pobednika, imati prilike da saznaju šta je posebno impresioniralo žiri te da uče iz tih iskustava. “Dugoročno, verujemo kako će ovaj mehanizam pomoći poboljšanju kvaliteta prijava, ali i žiriranja te u krajnjoj liniji predstavljati još jedan iskorak u kvalitetu i organizaciji čitavog takmičenja.” izjavila je Dunja Ivana Ballon, članica organizacionog odbora takmičenja i direktorica festivala.

• Organizacija Effie Worldwide odlučila je, u partnerstvu s PVBLIC fondacijom, da podrži Program održivog razvoja do 2030. godine – inicijativu pokrenutu od strane Ujedinjenih nacija s ciljem iskorenjivanja siromaštva, borbe protiv neravnopravnosti i nepravde te rešavanja pitanja klimatskih promena do 2030. godine. Iako ti podaci neće biti dostupni žiriju niti na bilo koji način uticati na ocenjivanje prijavljenih projekata, u svrhu prikupljanja podataka o dostignućima u industriji tržišnog komuniciranja i s ciljem podsicanja pozitivnih promena, svi koji se prijave na takmičenje Effie prilikom prijave trebaće da popune obrazac u cilju te evidencije.

Detaljne upute o prijavi na Effie Croatia 2018. pronađite na zvaničnoj web stranici Effie.hr.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Više u Agencije

Komunikacijski laboratorij postao član organizacije thenetworkone

Advertiser Serbia13. decembra 2017.

Grayling otkriva kojih šest stvari svaki profesionalni komunikator treba da zna u 2018. godini

Advertiser Serbia12. decembra 2017.

DRAŠKO ROGANOVIĆ, MPG: „Našim klijentima nudimo ono što se retko nalazi na jednom mestu, na visokom nivou – i kreativa i operativa“

Advertiser Serbia11. decembra 2017.

Održana deveta međunarodna konferencija PRilika2017

Advertiser Serbia11. decembra 2017.

Predavanje MIXX pre MIXX-a

Advertiser Serbia11. decembra 2017.

DIRECT MEDIA sistemu nagrade za marketing i humanost

Advertiser Serbia8. decembra 2017.

Da #Neželjena postane #Željena

Advertiser Serbia8. decembra 2017.

Okončan UEPS-ov konkurs: Prispelo oko 200 kvalitetnih radova

Advertiser Serbia8. decembra 2017.

REPRESENT COMMUNICATIONS: 15 godina uspešne komunikacije

Advertiser Serbia7. decembra 2017.