Agencije

Dušan Drakalski je novi predsednik žirija segmenta WHAT Golden Drum Festivala

Međunarodni festival kreativnosti, Golden Drum, najavio je Dušana Drakalskog za novog predsednika žirija segmenta WHAT

 

Dušan Drakalski je glavni kreativni direktor za Evropu u kompaniji Ray Productions u Češkoj i prepoznat je kao jedan od najkreativnijih i iskusnijih komunikacijskih stručnjaka sa Balkana. On je kreativac i filmski režiser, koji stvara napredne i nezaboravne kampanje u ovom izazovnom regionu, a primio je i jednu od najprestižnijih nagrada – Titanium Lion. Ove godine će predsedavati segmentom WHAT Golden Drum Festivala, koji prepoznaje i nagrađuje najbolja rešenja i najefikasnije implementacije. Drakalski preuzima ulogu Jaime Mandelbaum, koji je odsutan zbog poslovnih obaveza.

Postati predsednik žirija segmenta WHAT za Dušana je čast: „Bio sam deo Golden Drum-a od početka karijere u advertajzingu. I Golden Drum je odigrao značajnu ulogu u mom životu u smislu oblikovanja kao kreativca. To je bilo mesto gde sam prvi put imao kontakt sa kreativcima iz celog sveta. Festival je uvek pomagao da se odaberu najbolji od najboljih iz ovog regiona, a tokom godina većina tih kreativaca pobeđivala je i na festivalima širom sveta.
Čast mi je da pomognem u kreiranju kreativne liste CEE regiona za 2018. Nadam se da ću sa svim članovima žirija naći način da prepoznamo genija iz ovog regiona. Nadam se da ćemo prepoznati prave kreativne talenate i dati im mogućnost da zasijaju
.“

Dušanov rad je prepoznat na Cannes Lions, Eurobest, One Show, New York Festival, Epica i mnogim drugim regionalnim takmičenjima. Dušan je započeo svoju karijeru 1997. godine u agenciji Saatchi & Saatchi. Posle toga radio je kao regionalni kreativni direktor u kompaniji New Moment New Ideas Company. 2016. godine, Dušan je ušao u Hall of Fame, CEE regiona. Te iste godine je preuzeo poziciju ECD-a u Demner, Merlicek and Bergmann u Beču, koji je dve godine uzastopno doveo agenciju do osvajanja Cannes Lions. Dušan je sada na poziciju CCO u VMLY&R, odgovoran za evropsko tržište.
Bio je govornik na mnogim događajima, kao i član žirija na većini velikih reklamnih festivala, uključujući nekoliko puta na Golden Drum, The CUP Awards i dva puta na Cannes Lions.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Više u Agencije

Na SEMPL-u više od trideset govornika iz jedanaest država

Advertiser Serbia16. oktobra 2018.

Najbolja atletičarka sveta promoviše najbolje iz Srbije

Advertiser Serbia15. oktobra 2018.

Represent Communications: Agencija na talasu svetskih trendova

Advertiser Serbia11. oktobra 2018.

Skoro 1200 kreativnih ideja iz 28 zemalja će se takmičiti na Golden Drum 2018

Advertiser Serbia11. oktobra 2018.

Izabran novi predsednik IAA Worldwide

Advertiser Serbia11. oktobra 2018.

Facebook uspostavlja partnerstvo sa Httpool-om da bi podržao lokalne kompanije na Balkanu, uključujući i Srbiju

Advertiser Serbia10. oktobra 2018.

Objavljen preliminarni program trećeg izdanja DIABLOG-a

Advertiser Serbia9. oktobra 2018.

Startuje Super Srbija – Sami možemo mnogo, zajedno možemo sve!

Advertiser Serbia9. oktobra 2018.

Objavljen konkurs UEPS-a za tradicionalna godišnja priznanja

Advertiser Serbia9. oktobra 2018.