Izložbe

Dodeljene nagrade pobednicima konkursa Betina fotografija godine

Izložbe

Pobednicima ovogodišnjeg konkursa „Betina fotografija godine“ u sredu su uručene nagrade, a izložba najbojih radova s tog regionalnog konkursa za novinsku fotografiju otvorena je sinoć u Kulturnom centru Beograda

 

Nagradu publike dobio je Siniša Pašalić, foto-reporter „Euroblica Banjaluka“ za fotografiju „Davor Dragičević“. U glasanju posredstvom društvene mreže Facebook je učestvovalo više od 7.500 ljudi, a prvonagradjeni rad dobio je 2.382 glasa.

Nagrade za najbolje radove po odluci stučnog žirija sponzorisala je kompanija „Moji bendovi“, u čijem su sastavu Imlek, Knjaz Miloš i Bambi, sponzori tri prvonagrađene fotografije.

Prva nagrada pripala je fotoreporteru Vladimiru Živojinoviću za fotografiju „Majke“, a nagradu je uručio Nemanja Brković, PR menadžer „Bambija“.

Drugu nagradu dobio je Marko Risović, fotoreporter „National Geographic Srbija“ za fotografiju pod naslovom „Pillars of democracy“. Nagradu je uručio Milan Petrović, menadžer za javne i korporativne poslove kompanije Knjaz Miloš.

Treću nagradu dobio je fotoreporter Tanjuga Sava Radovanović za fotografiju „Budućnost Srbije“. Nagradu je uručičla Marija Malović, PR mendžer „Imleka“.

Glavni i odgovorni urednik agencije Beta Dragan Janjić rekao je na otvaranju izložbe da interesovanje za ovaj konkurs raste, te da je ove godine, u kojoj Beta obeležava svoj važan jubilej, 25 godina od osnivanja, radove prijavilo 79 autora iz osam zemalja regiona, sa ukupno 294 fotografije.

Ovo je regionalni konkurs, svake godine stiže nam veliki broj radova kolega iz praktično svih država regiona, čime pokazujemo da kvalitetan profesionalni rad nije i ne sme da bude omedjen državnim granicama ili političkim stavovima„, dodao je Janjić.

Ovo je 16. konkurs „Betina fotografija godine“, a dodeljene su ukupno četiri nagrade, jedna nagrada publike i tri nagrade za fotografije koje je stručni žiri ocenio kao najbolje.

Pokrovitelj manifestacije je Javno preduzeće „Pošte Srbije“.

Pošta Srbije ponovo podržava izbor za fotografiju godine imajući u vidu značaj fotografije kao medija, ali i snagu informacije koja njome može da se prenese„, rekla je šefica kabineta direktora „Pošta Srbije“ Nela Bojović.

Menadžer korporativnih komunikacija kompanije „Moji brandovi“ Tatjana Dujko, rekla je da ta kompanija već sedam godina podržava konkurs za najbolju fotografiju godine.

Medijska fotografija je svedok našeg vremena i jako je važno za generacije koje će u budućnosti imati realan i istinit pogled na ovo naše vreme„, istakla je ona.

Na izložbi u Kulturnom centru Beograda, koja će trajati do 26. juna, mogu se videti ukupno 44 fotografija s konkursa, uključujući i četiri najbolja rada po izboru publike i stručnog žirija.

Stručni žiri „Betina fotografija godine 2019“ činili su istoričarka umetnosti Milena Marjanović i fotografi Nenad Petrović i Imre Sabo.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Izložbe

Izložba švajcarskog dizajna Swiss Style Now

Advertiser Serbia13. septembra 2019.

Jeleni Seničić nagrada Zadužbine „Momo Kapor” za najboljeg crtača Ilustrofesta

Advertiser Serbia3. juna 2019.

Izložbom na Cvetnom trgu najavljen 10. jubilarni ARLEMM

Advertiser Serbia2. juna 2019.

Nova Schweppes boca ispirisana originalom iz 1783. godine predstavljena na Noći muzeja

Advertiser Serbia19. maja 2019.

Ilustrofest – Festival ilustracije na Kalemegdanu

Advertiser Serbia9. maja 2019.

Održana uskršnja humanitarna izložba u Telenoru

Advertiser Serbia19. aprila 2019.

Radio 202 može da se gleda

Advertiser Serbia15. aprila 2019.

Beogradski sajam i Sajam tehnike predstavljeni u Muzeju moderne umetnosti u Njujorku

Advertiser Serbia15. januara 2019.

VLADA ČEH, autor izložbe „Rat i humor 1914-1918“: ”Kada se sužava prostor slobodnog izražavanja u kriznim i posebno ratnim uslovima, prva žrtva je – istina“

Advertiser Serbia10. decembra 2018.

10. Mikser festival 2019: CIRKULIŠI!

Advertiser Serbia7. decembra 2018.

Otvorena izložba “Rat i humor 1914-1918”

Advertiser Serbia19. novembra 2018.

Otvoren 56. Sajam nameštaja

Advertiser Serbia7. novembra 2018.

Audio-vizuelni i džez performans na 10. PDP konferenciji od 11. do 14. oktobra u Novom Sadu

Advertiser Serbia1. oktobra 2018.

Održana završna izložba trećeg ciklusa Nelt edukativnog programa

Advertiser Serbia28. septembra 2018.

10. PDP konferencija od 11. do 14. oktobra u Novom Sadu

Advertiser Serbia28. septembra 2018.