Nagrade

Dodeljene nagrade konkursa za Betinu fotografiju godine

Pobednik 14. konkursa za Betinu fotografiju godine je fotoreporter AFP-a Robert Atanasovski za fotografiju „Šarena revolucija“

Na izložbi koja je u četvrtak otvorena u Dorćol platzu u Beogradu izloženo je 45 radova, od ukupno prispelih 300 radova koji su dela 76 autora medijskih profesionalaca iz osam evropskih zemalja.

U izjavi agenciji Beta na uručenju nagrade dobitnik prve nagrade za Betinu fotografiju godine u iznosu od 1.000 evra Robert Atanasovski je izjavio da je u Makedoniji ove godine „bilo veoma uzbudljivo“ i da je bilo mnogo prefarbanih fasada vladinih institucija i šarenih i grafita naglasivši: „Boja se pere ali se sram ne pere“.

Glavni urednik Bete Dragan Janjić je otvarajući izložbu rekao da je izuzetno ponosan na regionalni karakter konkursa i da se radi o tradicionalnoj izložbi koja je održana uz podršku najvećeg logističkog sistema u zemlji – Pošta Srbije.
Pošta Srbije je uz fotografiju godine kao dodatni deo prikazala i najnoviju kolekciju poštanskih maraka na kojima su likovi velikana srpskog glumišta: Marija Crnobori, Ružica Sokić, Olivera Marković, Đuza Stojiljković, Bekim Fehmiju, Nikola Simić, Bora Todorović i Dragan Nikolić.

I putem kolekcija emisija maraka mi negujemo naše istorjske i kulturne vrednosti i tako promovišemo Srbiju svetu„, rekla je agenciji Beta Marina Kalezić, direktorka JP Pošte Srbije Radna jedinica „Srbija marka“.

null

Na otvaranju je govorila i Svetlana Glumac, direktorka za korporativne i regulatorne poslove kompanije “Moji brendovi“ u kojima posluju kompanije Imlek, Bambi i Knjaz Miloš, brendovi Srbije koji su pomogli izložbu. Fotoreportoeri Ringier Axel Sprinegera Srbija Mitar Mitović i Vladimir Živojinović dobili su drugu i treću nagradu. Mitrović za fotografiju „Kupanje“ koja je kontrast novog Beograda na vodi i izbeglica „koji se kupaju polivajući se vodom u nehumanim uslovima zimskih meseci“. Živojinović je zabeležio fotoaparatom uklanjanje spomenika Dimitriju Tucoviću na Slaviji.

On je istakao da je „vidno da je Tucović ljut što ga skidaju sa Slavije i menjaju za šarenu fontanu koja mu se iskreno govoreći ne sviđa“.

Nagradu publike fotoaparat „Sony“ dobio je fotoreporter Glasa Koncila Bernard Čović za fotografiju „Vratio se Leopold“ koji je ovekovečio telo sveca Leoplda Mandića, koje je držano dva dana u Katedrali u Zagrebu.

Betina fotografija godine je jedini međunarodni konkurs medijske profesionalne fotografije u jugoistočnoj Evropi, a na dosadašnjih 14 konkursa učestvovala su 1.273 fotoreportera sa 5.590 radova.

Manifestacija značajno doprinosi popularizaciji medijske fotografije, saradnji profesionalaca, razmeni iskustava i međusobnom razumevanju.

 

Izvor: Beta

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Više u Nagrade

Pripremite se za Dane komunikacija!

Advertiser Serbia14. decembra 2017.

Održan tradicionalni osmi CSR forum

Advertiser Serbia11. decembra 2017.

DIRECT MEDIA sistemu nagrade za marketing i humanost

Advertiser Serbia8. decembra 2017.

Okončan UEPS-ov konkurs: Prispelo oko 200 kvalitetnih radova

Advertiser Serbia8. decembra 2017.

Effie Croatia Awards 2018: Prijave su otvorene!

Advertiser Serbia1. decembra 2017.

Prvi regionalni Clash Royale turnir u Beogradu

Advertiser Serbia26. novembra 2017.

Eventiada IPRA Golden World Awards 2017: Komunikacijski laboratorij i Jameson osvojili treće mesto

Advertiser Serbia22. novembra 2017.

Konkurs za tradicionalna UEPS-ova priznanja otvoren do 4. decembra

Advertiser Serbia21. novembra 2017.

DARKO IVANČEVIĆ: „Suština je u kreiranju iskustva i povezivanju potrošača“

Advertiser Serbia21. novembra 2017.