Agencije

Dodeljena UEPS-ova godišnja priznanja

Na svečanosti povodom 57 rođendana najstarijeg nacionalnog strukovnog udruženja, na kojoj se okupio veliki broj uglednih zvanica, uručena su priznanja najboljim marketinškim stvaraocima u 2017. godini

Dodelom priznanja najboljima Udruženje je na najbolji način zaokružilo godinu tokom koje je nastavljen proces inovacija u cilju jačanja i podizanja ugleda struke kroz aktivnu dvosmernu komunikaciju sa svima koji su u ovom poslu.

Ove godine dodeljeno je 15 zlatnih, 21 srebrno i 28 bronzanih priznanja u 17 kategorija i 21 potkategoriji, uključujući i priznanja – za najbolji copy, art direkciju, muziku i režiju.

Veljko Golubović, predsednik žirija koji je zbog poslovnih obaveza bio odsutan u pisanoj izjavi osvrnuo se na ovogdišnje radove: „Žiri je imao priliku da pogleda, zaista, impresivan broj radova, što govori u prilog stabilnosti srpske advertajzing scene, koja uprkos mnogim nepovoljnim faktorima i dalje ima snage i energije da stvara kvalitetnu komunikaciju.
Kao i svake godine, iz velikog broja radova izdvojilo se i dosta toga svežeg, novog i originalnog. Siguran sam da je ovogodišnji žiri to prepoznao i na pravi način vrednovao. Da li je takvih radova bilo dovoljno? Mislim da je takvih radova bilo više nego što bi se moglo očekivati.
Na neki način prispeli radovi oslikavaju stanje u srpskoj privredi i ekonomiji, pa su neke kategorije, kao npr, TV spot ili OOH imale veoma mnogo prijavljenih radova, a opet u kategorijama vezanim za kreiranje nove robne marke ili dizajn bilo je zanemarljivo malo prijava.
Cilj žirija je bio da objektivno i stručno vrednuje ideje po jasnim kriterijumima i da nam u fokusu ocenivanja bude sam rad, u čemu nas je uprava UEPS-a podržala.
Ono što želim da istaknem je vidljiv pomak u pripremi prijavljenih radova, načinu predstavljanja ideje u odnosu na prethodne godine. Takav pristup je koristan obostrano, i za agencije i za žiri. Naravno, sve će to biti bolje iz godine u godinu. Ovo je tek početak
.”

Dodeljeno je i prošle godine ustanovljeno priznanje „Otkrivanje“ portalu i FB stranici „Kultiviši se“ kao deo podrške onima koji se ne bave profesionalno komunikacijama ali se na određen način obraćaju javnosti svojim originalnim inicijativama.

null
Okupljenima se na početku svečanosti obratio predsednik UO UEPS, Viktor Nikolić, generalni direktor kompanije Beoexpo System, sumirajući aktivnosti udruženja tokom godine. On je istakao da su rezultati postignuti pozitivnom sinergijom svih u Upravnom odboru i udruženju.

 

null
Jana Savić Rastovac, kreativna direktorka McCann Beograd, potpredsednica žirija, kratko se osvrnula na radove, pozdravljajući inicijativu Udruženja da stvaraoci ocenjuju kvalitet.

Nagrade su uručivali predsednik Upravnog odbora UEPS-a i članovi žirija. Specijalni gosti večeri Aleksandar Gajović, državni sekretar u Ministarstvu za kulturu i informisanje, Stanko Crnobrnja, režiser, poznata voditeljka Tamara Grujić, Radoman Kanjevac, glavni i odgovorni urednik Radio Beograda i Ekrem Dupanović, glavni i odgovorni urednik Media marketinga. Grand Prix je uručio prošlogodišnji dobitnik priznanja – Dejan Nedić (FCB Afirma).

Pored njih, Lazar i Žarko Sakan, koji nastavljaju tragom ideja svog oca, tradicionalno uručuju priznanje “Dragan Sakan” ove godine su svojevrsnim perfomansom odali priznanje svim prethodnim marketinškim stvaraocima.
Ceremonija dodele emtiovana je live stream posredstvom Dovecher.TV
Informacije o svim dobitnicima ovogodišnjih priznanja možete naći na: http://ueps.org.rs/dan-ueps-a/

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Agencije

Uskoro u Zagrebu PRpitch, 2. konferencija o odnosima s javnošću za preduzetnike i zanatlije

Advertiser Serbia18. septembra 2019.

[GOLDEN DRUM 2019] DAWID SZCZEPANIAK, izvršni kreativni direktor i partner VMLY&R Poland: Oglašavanje će nastaviti da prelazi sa „poruke“ na „povezivanje“

Advertiser Serbia17. septembra 2019.

Istraživanje HURA-e i Ipsosa dokazalo kontinuiran rast pozitivne percepcije oglasa među Hrvatima

Advertiser Serbia17. septembra 2019.

BORISLAV MILJANOVIĆ, Represent System: Kuda ide content marketing i šta ćemo posle kraha društvenih mreža?

Advertiser Serbia17. septembra 2019.

Mladi besplatno na SEMPL

Advertiser Serbia16. septembra 2019.

[GOLDEN DRUM 2019] RICCARDO FREGOSO, izvršni kreativni direktor McCann Paris: „Advertajzing je mrtav, živeo advertajzing…ma šta mi odlučili“

Advertiser Serbia15. septembra 2019.

Istorija razvoja OOH oglašavanja u Srbiji #7: Dobro došli u El Dorado – OOH 90-ih

Advertiser Serbia11. septembra 2019.

[GOLDEN DRUM 2019] ANDREA HENAO, Direktorica 360 Agency: „Budućnost oglašavanja treba da bude održivija“

Advertiser Serbia11. septembra 2019.

Produžen rok za prijave na takmičenje Young Drummers 2019

Advertiser Serbia10. septembra 2019.

[GOLDEN DRUM 2019] RENA EFFENDI, fotografkinja National Geographic: „Verujem u bazičnu snagu vizuelnog pripovedanja”

Advertiser Serbia9. septembra 2019.

IGOR ČERNIŠEVSKI, Direct Media United Solutions: „DIMAQ sertifikat svedoči o vašim znanjima i kompetencama u oblasti digitalnog marketinga i priznat je u celoj Evropi“

Advertiser Serbia7. septembra 2019.

HUOJ: Javni poziv za prijave radova na 5. takmičenje za studentsku nagradu Mlada nada

Advertiser Serbia6. septembra 2019.

Istorija razvoja OOH oglašavanja u Srbiji #6: (Stvarnost) kroz ram bilborda

Advertiser Serbia5. septembra 2019.

Poznat žiri za nagrade Sempler

Advertiser Serbia5. septembra 2019.

Osmi Creative Express – „Timski rad za najbolje kreativne rezultate”

Advertiser Serbia3. septembra 2019.