Agencije

Dodeljena UEPS-ova godišnja priznanja

Na svečanosti povodom 57 rođendana najstarijeg nacionalnog strukovnog udruženja, na kojoj se okupio veliki broj uglednih zvanica, uručena su priznanja najboljim marketinškim stvaraocima u 2017. godini

Dodelom priznanja najboljima Udruženje je na najbolji način zaokružilo godinu tokom koje je nastavljen proces inovacija u cilju jačanja i podizanja ugleda struke kroz aktivnu dvosmernu komunikaciju sa svima koji su u ovom poslu.

Ove godine dodeljeno je 15 zlatnih, 21 srebrno i 28 bronzanih priznanja u 17 kategorija i 21 potkategoriji, uključujući i priznanja – za najbolji copy, art direkciju, muziku i režiju.

Veljko Golubović, predsednik žirija koji je zbog poslovnih obaveza bio odsutan u pisanoj izjavi osvrnuo se na ovogdišnje radove: „Žiri je imao priliku da pogleda, zaista, impresivan broj radova, što govori u prilog stabilnosti srpske advertajzing scene, koja uprkos mnogim nepovoljnim faktorima i dalje ima snage i energije da stvara kvalitetnu komunikaciju.
Kao i svake godine, iz velikog broja radova izdvojilo se i dosta toga svežeg, novog i originalnog. Siguran sam da je ovogodišnji žiri to prepoznao i na pravi način vrednovao. Da li je takvih radova bilo dovoljno? Mislim da je takvih radova bilo više nego što bi se moglo očekivati.
Na neki način prispeli radovi oslikavaju stanje u srpskoj privredi i ekonomiji, pa su neke kategorije, kao npr, TV spot ili OOH imale veoma mnogo prijavljenih radova, a opet u kategorijama vezanim za kreiranje nove robne marke ili dizajn bilo je zanemarljivo malo prijava.
Cilj žirija je bio da objektivno i stručno vrednuje ideje po jasnim kriterijumima i da nam u fokusu ocenivanja bude sam rad, u čemu nas je uprava UEPS-a podržala.
Ono što želim da istaknem je vidljiv pomak u pripremi prijavljenih radova, načinu predstavljanja ideje u odnosu na prethodne godine. Takav pristup je koristan obostrano, i za agencije i za žiri. Naravno, sve će to biti bolje iz godine u godinu. Ovo je tek početak
.”

Dodeljeno je i prošle godine ustanovljeno priznanje „Otkrivanje“ portalu i FB stranici „Kultiviši se“ kao deo podrške onima koji se ne bave profesionalno komunikacijama ali se na određen način obraćaju javnosti svojim originalnim inicijativama.

null
Okupljenima se na početku svečanosti obratio predsednik UO UEPS, Viktor Nikolić, generalni direktor kompanije Beoexpo System, sumirajući aktivnosti udruženja tokom godine. On je istakao da su rezultati postignuti pozitivnom sinergijom svih u Upravnom odboru i udruženju.

 

null
Jana Savić Rastovac, kreativna direktorka McCann Beograd, potpredsednica žirija, kratko se osvrnula na radove, pozdravljajući inicijativu Udruženja da stvaraoci ocenjuju kvalitet.

Nagrade su uručivali predsednik Upravnog odbora UEPS-a i članovi žirija. Specijalni gosti večeri Aleksandar Gajović, državni sekretar u Ministarstvu za kulturu i informisanje, Stanko Crnobrnja, režiser, poznata voditeljka Tamara Grujić, Radoman Kanjevac, glavni i odgovorni urednik Radio Beograda i Ekrem Dupanović, glavni i odgovorni urednik Media marketinga. Grand Prix je uručio prošlogodišnji dobitnik priznanja – Dejan Nedić (FCB Afirma).

Pored njih, Lazar i Žarko Sakan, koji nastavljaju tragom ideja svog oca, tradicionalno uručuju priznanje “Dragan Sakan” ove godine su svojevrsnim perfomansom odali priznanje svim prethodnim marketinškim stvaraocima.
Ceremonija dodele emtiovana je live stream posredstvom Dovecher.TV
Informacije o svim dobitnicima ovogodišnjih priznanja možete naći na: http://ueps.org.rs/dan-ueps-a/

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Agencije

[POGLED SA VRHA 2019/20] MIJA GAČNIK KRPIČ, Futura DDB: „Više od bilo koje nagrade znače nam zadovoljni klijenti, koji uz našu pomoć postižu bolje poslovne rezultate“

Advertiser Serbia14. februara 2020.

Nova studija ističe efikasnost oglasa u trajanju od 2 sekunde

Advertiser Serbia13. februara 2020.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2019] MCCANN SARAJEVO, UM SARAJEVO i AQUA DIGITAL: „Olimpija – Manji od 37″ za brend OLIMPIJA (The Coca-Cola Company)

Advertiser Serbia13. februara 2020.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2019] IMAGO OGILVY: „Spomenik neisklesanom tijelu“ za PIPI

Advertiser Serbia12. februara 2020.

Grayling predstavlja pet ključnih marketinških i komunikacijskih trendova za 2020

Advertiser Serbia11. februara 2020.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2019] MCCANN BEOGRAD i DRIVE: „#StayClean“ za EXIT

Advertiser Serbia11. februara 2020.

Saatchi & Saatchi Croatia & Violeta: Ovo pakovanje je smeće i na to smo ponosni

Advertiser Serbia11. februara 2020.

[POGLED SA VRHA 2019/20] BRANISLAV ČERUBDŽIĆ, Homepage.Creative.Digital.: „U 2019 smo iskristalisali neke zamisli i doneli nove strateške odluke“

Advertiser Serbia7. februara 2020.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2019] REPRESENT COMMUNICATIONS: „125 godina Beogradske berze“ za Beogradsku berzu

Advertiser Serbia7. februara 2020.

Novi alat za medija planiranje kampanja na vozilima gradskog prevoza

Advertiser Serbia6. februara 2020.

Izložba „Srpski kraljevski portreti”

Advertiser Serbia6. februara 2020.

IVANA BOGDANOVIĆ iz Represent Communications dobitnica prestižne nagrade magazina PC Press

Advertiser Serbia5. februara 2020.

[KREATIVCI & KREATIVNOST 2019/20] ADORJAN KURUCZ, Homepage.Creative.Digital.: „Jako cenim kampanje koje imaju gerilsku notu, koje „hakuju“ postojeće, razmrdavaju ustaljeno“

Advertiser Serbia4. februara 2020.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2019] SEÑOR: „Osigurava vaš mir“ za WIENER OSIGURANJE

Advertiser Serbia4. februara 2020.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2019] MCCANN BEOGRAD i UM BEOGRAD: „Beba bira gde“ za brend ROSA

Advertiser Serbia31. januara 2020.