Agencije

DOBRINKA VIĆENTIJEVIĆ: „Dočaraćemo polaznicima svu raznolikost upotrebe različitih izvora podataka“

Razgovarali smo sa Dobrinkom Vićentijević, Shopper Insights Director-icom kompanije EyeSee o ovogodišnjoj IAA Akademiji u okviru koje je koordinator edukativnog modula Istraživanje & Analitika

 
_____________________________________________________________________________________

AcademIAA 2021, edukativni program u organizaciji IAA Srbija, ove godine biće održan onlajn u periodu od 21. oktobra do 2. decembra.

Preko 30 predavača i panelista pojaviće se u okviru 6 modula: BIZNIS (koordinator: Marko Pešić, izvršni direktor, Ovation BBDO), DIGITAL (koordinator: Goran Jankuloski, Managing Partner, Žiška), INOVACIJE (koordinator: Ljubica Vukčević, Head of Data Analytics and Insight, Direct Media United Solutions), ISTRAŽIVANJE & ANALITIKA (koordinator: Dobrinka Vićentijević, Shopper Insights Director, EyeSee), KREATIVA (koordinator: Vladimir Ćosić, kreativni direktor, Represent System), MEDIJI (koordinator: Ana Mijajlović, Media Director, Havas Adriatic).

Ovogodišnji program je „otvoren“ za sve zainteresovane (polaznici ove godine ne prolaze proces selekcije), a AcademIAA 2021 donosi jednu značajnu novinu – deo sadržaja namenjen je i onima koji imaju dugogodišnje iskustvo u struci. Reč je o modulu Inovacije, koji će biti održan 4. novembra.

Prijave traju do 15. oktobra!
_____________________________________________________________________________________

Za početak, molimo vas da predstavite modul čiji ste koordinator: Koji je naziv modula, ko su predavači, koje su teme i koji su edukativni sadržaji svake od pojedinačnih tema?

– Naziv modula je Istraživanje & Analitika, a predavači su neki od najvećih stručnjaka i entuzijasta u istraživačkoj industriji u ovom trenutku. Teme koje će biti pokrivene tiču se osnova istraživanja i analitike, trendova u industriji i praktičnih primera kako su neke od najuspešnijih kompanija u Srbiji i svetu došle do veoma važnih saznanja koja su im unapredila poslovanje.

Jovana Dukić Vasić, Business Development Manager iz Smart Plus Research-a, će polaznicima pružiti uvid u osnove istraživačke industrije sa svojim predavanjem ”Klasici koji nikad ne izlaze iz mode – “Tradicionalna” istraživanja bez kojih se ne može“.
Marijana Agić Molnar, CEO and Data Strategist iz DataDo, će u okviru svog predavanja pod nazivom „Budućnost koja je tu – Korišćenje podataka u svrhu razumevanja potrošača“ polaznike upoznati sa primenom analitike u poslovanju i objasniti koje sve podatke kompanije mogu da koriste kao bi unapredlie svoje poslovanje
Emina Tamindžija, Market research and Innovation manager iz Bambija, će nam pokazati kako kompanija koristi istraživanja za lansiranje novih proizvoda u svom predavanju „(Sa)znanje kao gorivo za inovacije – Značaj istraživanja u procesu kreiranja uspešne inovacije“.
Nataša Ajdačić, Shopper Insight and Category Development Manager, Coca-Cola Hellenic Bottling Company, i Predrag Ćirović, Managing Director iz GfK Belgrade, će nam predstaviti kako se može na osnovu analize kupovina bolje upoznati kupac i šta to za jednu kompaniju znači. Naziv predavanja je „Kako udahnuti život podacima? – Segmentacija kupaca bazirana na bihejvioralnim podacima“
Mila Milosavljević, Senior Insights Manager/Digital Consultant iz EyeSee, će nam pokazati kako jedna svetska kompanija kao Tweeter koristi bihejvioralna istraživanja i predstaviti case „Rodne uloge u sportskom oglašavanju – Primena neuromarketinških i bihejvioralnih metoda u razumevanju efekata oglašavanja“.

Koji su glavni edukativni ciljevi modula čiji ste vi koordinator i kome je ova edukacija namenjena?

– Ove godine modul smo organizovali tako da polaznicima dočaramo svu raznolikost upotrebe različitih izvora podataka i prikažemo konkretne studije slučaja koje će ih inspirisati u njihovom daljem radu.

Modul ima dva jednako važna cilja. Jedan je da, onima koji se prvi put susreću sa istraživanjima i analitikom, pruži zdrave osnove za razumevanje KOJA istraživanje/analize i KAKO primeniti da bi se dobili pravi odgovori na poslovna pitanja. Drugi cilj je da svima pruži jasnu sliku u kom smeru ide istraživačka industrija, te da predstavi nove trendove u svetu i kod nas.

Edukacija je namenjena svima koji se trenutno bave istraživanjema i analitikom ili će ih tokom svoje karijere koristiti za donošenje uspešnih poslovnih odluka.

Uputite poziv svim potencijalnim polaznicima, odnosno preporučite ovogodišnju IAA Akademiju

– Dođite da iz prve ruke i od najuspešnijih ljudi iz naše industrije čujete najrelevantnije informacije za svakog mladog marketara na jednom mestu. Ovakva prilika se ne propušta!

 

Izvor: Advertiser Serbia

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Agencije

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2021] SEÑOR: „Nije u redu u uredu“ za CESI

Advertiser Serbia30. јуна 2022.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2021] REPRESENT COMMUNICATIONS SARAJEVO: „Ich BiH“ za Goethe-Institut BiH

Advertiser Serbia29. јуна 2022.

Kako izbeći talas otkaza u kompanijama?

Advertiser Serbia29. јуна 2022.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2021] MCCANN BEOGRAD: „Žene koje veruju u sebe“ za Erste banku

Advertiser Serbia28. јуна 2022.

Proglašenjem pobednika u preostalim kategorijama završen Cannes Lions 2022

Advertiser Serbia26. јуна 2022.

Budi deo prve letnje škole „Advertajzing za početnike – Get Creative With McCann Beograd“!

Advertiser Serbia24. јуна 2022.

Cannes Lions 2022: Dodeljene nagrade u kategorijama Creative B2B, Creative Data, Direct, Media, PR i Social & Influencer

Advertiser Serbia24. јуна 2022.

Cannes Lions 2022: Dodeljene nagrade i u kategorijama Brand Experience & Activation, Creative Business Transformation, Creative eCommerce, Innovation, Mobile, Creative Effectiveness i Creative Strategy

Advertiser Serbia23. јуна 2022.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2021] SEÑOR: „Brand Refresh IT kompanije HSM“

Advertiser Serbia23. јуна 2022.

Agencija McCann Stokholm, članica I&F Grupe, osvojila Grand Prix na Kanskom festivalu za kampanju „Eat a Swede“

Advertiser Serbia22. јуна 2022.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2021] REPRESENT COMMUNICATIONS: „Proud Blue Collar“ za Atlantic Grupu

Advertiser Serbia22. јуна 2022.

Cannes Lions 2022: Poznati dobitnici nagrada u još 7 kategorija

Advertiser Serbia22. јуна 2022.

McCann Stockholm, članica I&F Grupe, osvojila Kanskog srebrnog Lava u kategoriji Health and Wellnes

Advertiser Serbia21. јуна 2022.

Proglašeni prvi dobitnici nagrada na Cannes Lions 2022

Advertiser Serbia21. јуна 2022.

Udruženje IAA Srbija proslavilo dvostruki jubilej i dodelilo Effie nagrade

Advertiser Serbia20. јуна 2022.