Agencije

DOBRINKA VIĆENTIJEVIĆ: „Dočaraćemo polaznicima svu raznolikost upotrebe različitih izvora podataka“

Razgovarali smo sa Dobrinkom Vićentijević, Shopper Insights Director-icom kompanije EyeSee o ovogodišnjoj IAA Akademiji u okviru koje je koordinator edukativnog modula Istraživanje & Analitika

 
_____________________________________________________________________________________

AcademIAA 2021, edukativni program u organizaciji IAA Srbija, ove godine biće održan onlajn u periodu od 21. oktobra do 2. decembra.

Preko 30 predavača i panelista pojaviće se u okviru 6 modula: BIZNIS (koordinator: Marko Pešić, izvršni direktor, Ovation BBDO), DIGITAL (koordinator: Goran Jankuloski, Managing Partner, Žiška), INOVACIJE (koordinator: Ljubica Vukčević, Head of Data Analytics and Insight, Direct Media United Solutions), ISTRAŽIVANJE & ANALITIKA (koordinator: Dobrinka Vićentijević, Shopper Insights Director, EyeSee), KREATIVA (koordinator: Vladimir Ćosić, kreativni direktor, Represent System), MEDIJI (koordinator: Ana Mijajlović, Media Director, Havas Adriatic).

Ovogodišnji program je „otvoren“ za sve zainteresovane (polaznici ove godine ne prolaze proces selekcije), a AcademIAA 2021 donosi jednu značajnu novinu – deo sadržaja namenjen je i onima koji imaju dugogodišnje iskustvo u struci. Reč je o modulu Inovacije, koji će biti održan 4. novembra.

Prijave traju do 15. oktobra!
_____________________________________________________________________________________

Za početak, molimo vas da predstavite modul čiji ste koordinator: Koji je naziv modula, ko su predavači, koje su teme i koji su edukativni sadržaji svake od pojedinačnih tema?

– Naziv modula je Istraživanje & Analitika, a predavači su neki od najvećih stručnjaka i entuzijasta u istraživačkoj industriji u ovom trenutku. Teme koje će biti pokrivene tiču se osnova istraživanja i analitike, trendova u industriji i praktičnih primera kako su neke od najuspešnijih kompanija u Srbiji i svetu došle do veoma važnih saznanja koja su im unapredila poslovanje.

Jovana Dukić Vasić, Business Development Manager iz Smart Plus Research-a, će polaznicima pružiti uvid u osnove istraživačke industrije sa svojim predavanjem ”Klasici koji nikad ne izlaze iz mode – “Tradicionalna” istraživanja bez kojih se ne može“.
Marijana Agić Molnar, CEO and Data Strategist iz DataDo, će u okviru svog predavanja pod nazivom „Budućnost koja je tu – Korišćenje podataka u svrhu razumevanja potrošača“ polaznike upoznati sa primenom analitike u poslovanju i objasniti koje sve podatke kompanije mogu da koriste kao bi unapredlie svoje poslovanje
Emina Tamindžija, Market research and Innovation manager iz Bambija, će nam pokazati kako kompanija koristi istraživanja za lansiranje novih proizvoda u svom predavanju „(Sa)znanje kao gorivo za inovacije – Značaj istraživanja u procesu kreiranja uspešne inovacije“.
Nataša Ajdačić, Shopper Insight and Category Development Manager, Coca-Cola Hellenic Bottling Company, i Predrag Ćirović, Managing Director iz GfK Belgrade, će nam predstaviti kako se može na osnovu analize kupovina bolje upoznati kupac i šta to za jednu kompaniju znači. Naziv predavanja je „Kako udahnuti život podacima? – Segmentacija kupaca bazirana na bihejvioralnim podacima“
Mila Milosavljević, Senior Insights Manager/Digital Consultant iz EyeSee, će nam pokazati kako jedna svetska kompanija kao Tweeter koristi bihejvioralna istraživanja i predstaviti case „Rodne uloge u sportskom oglašavanju – Primena neuromarketinških i bihejvioralnih metoda u razumevanju efekata oglašavanja“.

Koji su glavni edukativni ciljevi modula čiji ste vi koordinator i kome je ova edukacija namenjena?

– Ove godine modul smo organizovali tako da polaznicima dočaramo svu raznolikost upotrebe različitih izvora podataka i prikažemo konkretne studije slučaja koje će ih inspirisati u njihovom daljem radu.

Modul ima dva jednako važna cilja. Jedan je da, onima koji se prvi put susreću sa istraživanjima i analitikom, pruži zdrave osnove za razumevanje KOJA istraživanje/analize i KAKO primeniti da bi se dobili pravi odgovori na poslovna pitanja. Drugi cilj je da svima pruži jasnu sliku u kom smeru ide istraživačka industrija, te da predstavi nove trendove u svetu i kod nas.

Edukacija je namenjena svima koji se trenutno bave istraživanjema i analitikom ili će ih tokom svoje karijere koristiti za donošenje uspešnih poslovnih odluka.

Uputite poziv svim potencijalnim polaznicima, odnosno preporučite ovogodišnju IAA Akademiju

– Dođite da iz prve ruke i od najuspešnijih ljudi iz naše industrije čujete najrelevantnije informacije za svakog mladog marketara na jednom mestu. Ovakva prilika se ne propušta!

 

Izvor: Advertiser Serbia

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Agencije

Rad mladog dizajnera STEFANA GAJIĆA uvršten u internacionalnu izložbu o toleranciji

Advertiser Serbia18. oktobra 2021.

Treći Golden Drum Adriatic zaredom za McCann Beograd

Advertiser Serbia16. oktobra 2021.

MARKO PEŠIĆ: „Pomoći ćemo da polaznici AcademIAA svoje potencijale i perspektive sagledaju iz nešto drugačijih uglova“

Advertiser Serbia14. oktobra 2021.

Video tribute o Draganu Sakanu na Golden Drum-u

Advertiser Serbia13. oktobra 2021.

ANA MIJAJLOVIĆ: „Za sve koje marketing zanima, ovogodišnja AcademIAA je definitivno jedinstvena prilika za edukaciju“

Advertiser Serbia12. oktobra 2021.

LJUBICA VUKČEVIĆ: „Cilj nam je da donesemo vrednost i onima koji su na početku karijere, ali i onima sa dugogodišnjim iskustvom“

Advertiser Serbia11. oktobra 2021.

HETERO HOME – Nećemo više da se krijemo (ni u ormaru)

Advertiser Serbia11. oktobra 2021.

GORAN JANKULOSKI: „Cilj nam je da pripremimo sledeću generaciju marketara koja će 50% svojih medijskih budžeta trošiti onlajn“

Advertiser Serbia8. oktobra 2021.

Degordian kreće s novim i unapređenim izdanjem Detangled edukacija

Advertiser Serbia8. oktobra 2021.

Nova kampanja za Franck Cappuccino by Señor

Advertiser Serbia8. oktobra 2021.

Zastrašujuće dobra saradnja: Dubioza kolektiv i Via Media predstavili spot „Kafana“

Advertiser Serbia7. oktobra 2021.

Vila Divljina: Fake smeštaj u borbi protiv realnosti divlje gradnje

Advertiser Serbia6. oktobra 2021.

Studiu Sonda Zlato na BalticBest-u!

Advertiser Serbia23. septembra 2021.

Kako smo napravili „hajp“ oko povratka u školu?

Advertiser Serbia15. septembra 2021.

Preminuo Miloje Sekulić, jedan od pionira digitalnog PR-a i konsaltinga u Srbiji

Advertiser Serbia14. septembra 2021.