Agencije

HUOJ: Dobra unutrašnja komunikacija – ključ dobrih odnosa u kompaniji

Agencije

ZAGREB – U završnicu izbora za nagrade Grand PRix ušlo trideset projekata u deset kategorija. Najviše prijava bilo je za internu komunikaciju i odnose s javnošću za velika trgovačka društva

 

Kompanije u Hrvatskoj sve više napora ulažu u pronalazak i zadržavanje dobrog kadra. Važnu ulogu u tome, uz stručnjake za ljudske resurse, imaju i oni za odnose s javnošću. Dobra komunikacija, naime, ključna je za kvalitetne odnose u kompaniji. Potvrđuje to i 12. Grand PRix, izbor najboljih komunikacijskih projekata u prošloj godini koji organizuje Hrvatska udruga za odnose s javnošću.

Kontinuirano velik broj prijava u kategoriji unutrašnje komunikacije pokazuje da kompanije sve više pažnje pridaju važnosti komunikacije sa svojim zaposlenima. Zaposleni spadaju među najvažnije javnosti, a u većini su slučajeva i preduslov za uspešnu eksternu komunikaciju. Ove nam je godine za Grand PRix u kategoriji interne komunikacije pristiglo sedam izvrsnih projekata“, kazala je Maja Gradišar Perotić, predsednica žirija 12. Grand PRixa.

Žiri je među prijavljenima izabrao najbolja tri projekta. To su interna komunikacija rebrendinga kompanije A1 Hrvatska „Vip postaje A1“ na kojem je kompanija sarađivala s Komunikacijskim uredom Colić, Laco i partneri, projekt „S Herojem vrijednosti do Glavne Njuške“ koji su Pragma komunikacije osmislile za Njuškalo te projekt „#svismoOK! – Kultura raznolikosti i uključivanja u INA Grupi“ iza kojega stoji INA – Industrija nafte.

Za 12. Grand PRix prijavljena su pedeset i dva projekta. Među njima izabrano je najboljih trideset koji se takmiče u deset kategorija.

Iz godine u godinu raste kvalitet prijavljenih projekata i vidljivo je da kandidati sve više pažnje posvećuju strateškom pristupu kao i najsitnijim detaljima u realizaciji pa sve do evaluacije. Drago nam je da ove godine ponovo imamo projekte prijavljene u kategoriji odnosa s javnošću u regionalnoj i lokalnoj samoupravi za koju je prošle godine bio najmanji interes. S druge strane nemamo prijava za političku komunikaciju, što je i razumljivo s obzirom na činjenicu da 2018. godine nije bilo izbora“, kazala je Maja Gradišar Perotić.

Kategorija za koju je pristigao isti broj prijava kao u onoj za unutrašnju komunikaciju, dakle sedam, su odnosi s javnošću za velika trgovačka društva. U finale su ušli Komunikacijski ured Colić, Laco i partneri koji je za Agrokor vodio krizni komunikacijski menadžment vanredne Uprave Agrokora usmeren na postizanje nagodbe poverioca, agencija 404 koja je za Valamar Rivieru radila kampanju „Ponosni na dobar posao u Valamaru“ te Komunikacijski laboratorij koji je za Zvijezdu radio na zaštiti reputacije njenog margarina.

U osmišljavanju i realizaciji većine komunikacijskih projekata koji su ušli u završnicu 12. Grand PRixa, učestvovale su agencije za odnose s javnošću. Dve agencije u tome prednjače. S po četiri projekta za prestižnu se nagradu HUOJ-a takmiče Pragma komunikacije i Komunikacijski ured Colić, Laco i partneri.

Nagrade će biti dodeljene na svečanosti Grand PRixa koja će se u Zagrebu održati u sredu, 13. marta 2019. godine. Biće to veče puna uzbuđenja. Naime, na svečanosti će se objaviti i ko su pobednici u kategorijama Komunikator i Antikomunikacija godine, a dodeliće se i poseban Grand PRix za doprinos struci.

Ostali finalisti za nagradu Grand PRix:

Grand PRix za odnose s javnošću u telima državne vlasti Republike Hrvatske mogu dobiti Agencija za elektronske medije i Kancelarija UNICEF-a za Hrvatsku s Danima medijske pismenosti, Hrvatska turistička zajednica s organizacijom sedmodnevne posete fotoreportera Svetskoga fudbalskog prvenstva Yurija Corteza Hrvatskoj, te Ministarstvo zaštite okoline i energetike s projektom „ZaGOspodarimo otpadom“.

Finalisti za Grand PRix za odnose s javnošću u regionalnoj i lokalnoj samoupravi su Pragma komunikacije za Gradsku kancelariju za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba s „Komunikacijskom platformom Najmudriji.hr“, Vajt i Grad Trogir s projektom „Sad ne možete reći da niste znali!“, te Splitsko-dalmatinska županija čiji projekat nosi naziv „Sredstva su namijenjena vama – predstavljanje programa i poticaja Splitsko–dalmatinske županije“.

Grand PRix za odnose s javnošću u ustanovama, udruženjima i nevladinim organizacijama dobiće Madison Consulting koji je za Udruženje žena obolelih i lečenih od raka Nismo same radio projekat „Nisi sama – ideš s nama“, Abeceda komunikacije koja je za udruženje Sve za nju stvarala „Ružičasti listopad“ ili Udruženje za razvoj preduzetništva Perspektiva i Komunikacijski ured Colić, Laco i partneri s projektom „Nova perspektiva žena u nerazvijenim područjima Hrvatske (Ženska perspektiva)“.

Grand PRix za odnose s javnošću za mala i srednja trgovačka društva primiće Impressum komunikacije koje su za klijenta FOX Networks Group Hrvatska radile promociju emisije o kuvanju „David Skoko: Stari gušti, nova kužina“ kanala 24kitchen, Pragma komunikacije koje su za Njuškalo radile kampanju „Rastemo zajedno: New Link za nekretninski zamah„ ili Vajt i Split parking koji su sarađivali na projektu „Želiš li se mijenjati za mjesto?“

Za Grand PRix za društveno odgovorno poslovanje konkurišu Pragma komunikacije koje su za Zagrebačku pivovaru radile kampanju o sprečavanju zlouporabe alkohola „Razmisli“, Dialog komunikacije koje su za Beiersdorf Hrvatska radile kampanju „Neka odrastanje bude dječja igra“, te Nova TV s projektom „rastemoZAjedno“.

Finalisti za Grand PRix za najbolju prilagođenu svetsku kampanje su Komunikacijski ured Colić, Laco i partneri i Hrvatsko udruženje banaka s Evropskim kvizom o novcu u hrvatskim školama, 404 za Huawei Technologies s kampanjom za Dan Zaljubljenih „#AddictedToYou“ te Madison Consulting za kompaniju IKEA Hrvatska s projektom „Rodna ravnopravnost u IKEA Hrvatska: Ravnopravnost je bolja za sve“.

Najbolji projekti u kategoriji Grand PRix za digitalnu komunikaciju su „1 u 4 milijuna: Kako smo ostvarili svoj san u Hrvatskoj“ koji potpisuju Mastercard Europe (podružnica Zagreb) i Media Val, „Nescafé Dolce Gusto – Absolute Origins Premium taste launch“ koji su za Nestle Adriatic Hrvatska radile Dialog komunikacije te „Transformacija zabave: Tvoje lice zvuči poznato“ Nove TV.

U kategoriji Grand PRix za komunikaciju događanja dva su projekta Millenium promocije. Komunikaciju humanitarne trke Zagreb Advent Run 2018. ta je agencija radila za klijenta Run Croatia, a ZmaJurjevo je pak vlastiti projekat Millenium promocije. Tim projektima konkuriše „Lidl Grill & Chill Drill – festival hrane, pića i zabave na zagrebačkom Jarunu“ na čijoj je komunikaciji Lidl Hrvatska sarađivao s Real grupom.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Agencije

„Cobi, jesi ti radio trrraku za novi neXt JOY?“ – Lansiranje novog ukusa neXt JOY u velikom stilu

Advertiser Serbia11. oktobra 2019.

21. SEMPL, VIKKI ROSS: „Za inspirativnu priču potrebno nam je više od samih podataka, od kojih polazi robot“

Advertiser Serbia11. oktobra 2019.

Jedinstvena receptura, jedinstveno oglašavanje

Advertiser Serbia11. oktobra 2019.

ALMA QUATTRO & ORANGE STUDIO – Saga o višedecenijskom prijateljstvu koje još uvek traje

Advertiser Serbia11. oktobra 2019.

[GOLDEN DRUM 2019] SHAILIN DHAR, CEO Method Media Intelligence: „Mislim da je prekomerna automatizacija advertajzinga znak naivne gluposti“

Advertiser Serbia10. oktobra 2019.

26. GOLDEN DRUM počinje za nedelju dana

Advertiser Serbia10. oktobra 2019.

Noviteti na Eurobest-u 2019

Advertiser Serbia9. oktobra 2019.

Autorski članak JELENE MIKIĆ, Represent System: Kad porastem baviću se edukacijom…

Advertiser Serbia9. oktobra 2019.

[GOLDEN DRUM 2019] ANĐELKO TRPKOVIĆ, CEO Publicis Groupe Adriatic: „Najvažnija je kreativnost u upotrebi iskustava, svakoga dana nešto novo i nešto bolje“

Advertiser Serbia8. oktobra 2019.

Odabrani finalisti Martech Challenge takmičenja!

Advertiser Serbia8. oktobra 2019.

Istorija razvoja OOH oglašavanja u Srbiji #10: Inoviraj ili umri!

Advertiser Serbia7. oktobra 2019.

[GOLDEN DRUM 2019] LLUIS ROTGER, zamenik kreativnog direktora Geometry Prague: „U stalnoj smo promeni, a ni agencije ni brendovi još nisu pronašli formulu“

Advertiser Serbia4. oktobra 2019.

Raste svest preduzetnika i zanatlija o važnosti odnosa s javnošću

Advertiser Serbia3. oktobra 2019.

Objavljena komparativna analiza prakse samoregulacije oglašavanja u Republici Hrvatskoj i Ujedinjenom Kraljevstvu

Advertiser Serbia1. oktobra 2019.

Objavljen konkurs UEPS-a za tradicionalna godišnja priznanja

Advertiser Serbia30. septembra 2019.