Dnevna štampa

Dnevni list Danas obeležava 24. rođendan

Dnevna štampa

Na današnji dan 1997. godine izašao je prvi broj lista Danas. Ovog 9. juna, 24 godine i 8652 dana i brojeva kasnije, Danas je za čitaoce pripremio specijalni rođendanski broj, poklone, novi dizajn sajta i novena, kao i novu video reklamu.

 

U prvom broju te davne 1997. godine redakcija je u uvodniku napisala: „Kažu nam da nije dobro vreme za start novih novina. Narod nema novca, leto je na pragu, a kiosci štampe već su odavno prebukirani. U pravu su. Kažu nam da je teško, gotovo nemoguće, opstati ako iza lista ne stoji ni vlast, ni opozicija, ni Brisel, ni Vašington, ni policija, ni trgovci belim robljem i žitom, ni biznismeni sa političkim ambicijama. Opet su u pravu“.

Godine 2021. Danas i dalje izlazi, sa istom misijom, trudeći se da poštuje sve profesionalne standarde i bavi se ozbiljnim i kritičkim novinarstvom kako je zacrtano od prvog broja.

U poslednjih godinu dana, rad redakcije je nastavio da bude na meti kritika najviših državnih zvaničnika, a kao jedan od pritisaka na medije su i brojne tužbe pristigle protiv sadržaja lista.

Uprkos tome, list Danas je nastavio sa tendencijom rasta broja prodatog tiraža i posećenosti sajta. Portal Danasa u poslednjih godinu dana svrstao se u 15. najposećenijih sajtova u Srbiji, prema podacima agencije za merenje Gemius.

Redakcija lista Danas u poslednjih godinu dana dobila je nagradu za etiku i hrabrost “Dušan Bogavac”, koju dodeljuju Nezavisno udruženje novinara Srbije i Fondacija “Dušan Bogavac“. Portal Danasa dobio je priznanje magazina PC Press za jedan od pet najboljih informativnih portala, a u regionalnoj anketi koju je organizovao Media Daily osvojio je sedmo mesto.

U toku poslednjih 12 meseci preminuo je direktor Danasa Dušan Mitrović i prvi i glavni i odgovorni urednik lista Grujica Spasović.

Danas, povodom 24 godine postojanja, list Danas je osvanuo na kioscima u novom ruhu, a unapređen je i izgled portala danas.rs.

Danas, povodom 24 godina postojanja, premijerno je prikazana nova igrana reklama.

U specijalnom rođendanskom broju, koji je danas na kioscima, osim bogatog sadržaja, čitaoce očekuju i pokloni u vidu besplatnog koda za online preuzimanje četiri elektronske knjige, u saradnji sa Lagunom i Novinarnicom.

U okviru akcije Čitanja nikad dosta u periodu između maja i juna Danas će podeliti više od 3.000 knjiga izdavačke kuće Dan Graf. Neka od izdanja su već poklonjena članovima Kluba čitalaca Danasa (klub.danas.rs), ljubiteljima Booka naslova, a više od 70 biblioteka u Srbiji obogatiće svoj katalog, zahvaljujući nominacijama čitalaca Danasa.

Partneri lista za članove Kluba čitalaca Danasa obezbedili su tokom današnjeg dana specijalne popuste, kao što su besplatno gledanje filma „Istina“ na platformi MojOff, 30 odsto popusta na cenu ulaznica u Muzej iluzije u Beogradu, 30 odsto popusta u Booka knjižarama na njihova izdanja, 25 odsto popusta na organske čokolade Chocollama, 20 odsto popusta u prodavnici Dechkotzar, a Gopi yoga centar daje mesečnu članarinu za 2.500 dinara umesto 3.600 koja se može iskoristiti do kraja leta.

List Danas, podsetimo, od marta ove godine posluje u okviru United Media, a u portfoliju izdavača lista Dan Grafa izlazi i besplatni mesečni magazin City Magazine.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Dnevna štampa

United Media i Vijesti potpisale pismo o namerama za ulazak u partnerstvo

Advertiser Serbia2. oktobra 2021.

U Srbiji se više veruje onlajn medijima, u ostatku Evrope onim tradicionalnim

Advertiser Serbia28. septembra 2021.

LinkedIn gasi priče na svojoj mreži

Advertiser Serbia1. septembra 2021.

Eurostat: Građani Srbije su tokom 2020 internet najviše koristili za čitanje vesti

Advertiser Serbia26. avgusta 2021.

U Srbiji 140 medija više nego prošle godine

Advertiser Serbia23. avgusta 2021.

Dnevni list Nova od danas na kioscima

Advertiser Serbia30. juna 2021.

Novine Nova od 30. juna na kioscima

Advertiser Serbia28. juna 2021.

The Guardian obeležava 200 godina postojanja

Advertiser Serbia11. maja 2021.

Vlasnik Daily Mail-a tuži Google zbog rezultata pretrage

Advertiser Serbia22. aprila 2021.

Facebook dodaje nove audio proizvode svojoj platformi

Advertiser Serbia20. aprila 2021.

Stižu nove novine „NOVA”

Advertiser Serbia11. aprila 2021.

Crne naslovnice na poljskim nezavisnim medijima zbog poreza na reklame

Advertiser Serbia11. februara 2021.

United Grupa postigla dogovor o preuzimanju najveće bugarske novinske kompanije Vestnik Telegraf

Advertiser Serbia27. januara 2021.

117. rođendan dnevnog lista Politika

Advertiser Serbia25. januara 2021.

Washington Post otvara kancelarije u Evropi i Aziji

Advertiser Serbia23. decembra 2020.