Magazini

Diplomacy&Commerce lansiran u Hrvatskoj

Prvo izdanje Diplomacy&Commerce Croatia magazina predstavljeno je u utorak u rezidenciji ambasadora Velike Britanije u Zagrebu

Proslavi su prisustvovali brojni eminentni gosti iz kulturnog, političkog, poslovnog i diplomatskog života Hrvatske. Nj. E. Andrew Dalgleish, britanski ambasador, Nj. E. Thomas E. Schultze, ambasador Nemačke, Robert Čoban, predsednik kompanije Color Media Communications, koja je izdavač magazina kao i Boban Spasojević, izvršni direktor Diplomacy&Commerce Croatia, obratili su se gostima.

Ambasadori Velike Britanije i Nemačke izrazili su zadovoljstvo zbog toga što je u prvom broju DC Croatia uključena posebna publikacija posvećena Velikoj Britaniji i Nemačkoj i njihovim bilateralnim odnosima s Hrvatskom. Zvanice su uključivale domaćina ambasadora Velike Britanije Nj. E. Andrew Dalgleisha, Nj. E. Thomasa E. Schultzea, ambasadora Nemačke, Nj. E. Mustafu Babura Hizlana, ambasadora Turske, Nj. E. Jurija Priputena, ambasadora Slovačke, Nj. E. Adrianao Chiodija Cianfarama, ambasadora Italije, Nj. E. Mihaila Grigoriea, ambasadora Rumunije, Nj. E. Miroslava Kolatka, ambasadora Češke, Nj.E. Won-Sup Parka, ambasadora Republike Koreje. Među zvanicama su takođe bili predstavnici britanske, turske, nemačke i austrijske privredne komore, direktor FIC Mladen Fogec, direktorka HNK Dubravka Vrgoč i mnogi drugi.

Robert Čoban je u svom govoru rekao: “Pošto je The Economist sa kojim u saradnji izdajemo “Diplomacy & Commerce” britanski brend – često volim da citiram jednog od najvećih državnika Ujedinjenog kraljevstva – Vinstona Čečila. Njegova deviza – Business as usual – je nešto čega se držimo već 25 godina koliko postoji naša izdavačka kuća. Većina vas se seća kroz šta smo sve u regionu prošli proteklih 25 godina i samo uz stav – “business as usual” bilo je moguće raditi i razvijati izdavački posao. Druga rečenica “We shall fight on the beaches” je iz Čerčilovog govora iz maja 1940. i takođe oslikava našu želju da se borimo za svoje čitaoce na svim frontovima – “na moru, u vazduhu, na plažama…”, kako je rečkao Čerčil. Verujemo da je razvoj moguć samo uz saradnju svih nas u regionu, naravno uz podršku zemalja kakve su Nemačka i Velika Britanija čiji su ambasadori večeras sa nama!

Diplomacy&Commerce je mesečnik koji se izdaje u sindikaciji sa The Economist magazinom iz Londona i bavi se društvenim, diplomatskim, ekonomskim i kulturnim životom Hrvatske.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Više u Magazini

PC Press − dodela nagrada TOP 50

Advertiser Serbia8. februara 2018.

U Srbiji registrovano 2.034 medija

Advertiser Serbia7. februara 2018.

Financial Times daje besplatan pristup srednjoškolcima iz celog sveta

Advertiser Serbia2. februara 2018.

Pokrenut sajt The New York Times na srpskom

Advertiser Serbia22. januara 2018.

Britanski Guardian dobio format tabloida

Advertiser Serbia16. januara 2018.

Prodat časopis Rolling Stone

Advertiser Serbia21. decembra 2017.

Kompanija Meredith uz pomoć braće Koch kupila Time Inc.

Advertiser Serbia28. novembra 2017.

Hrvatska: Novine se sve manje prodaju, pad prihoda i od oglašavanja

Advertiser Serbia10. novembra 2017.

Otvorena izložba „List Student u istoriji grafičkog dizajna, ilustracije, karikature, stripa i fotografije“

Advertiser Serbia25. oktobra 2017.