Magazini

Diplomacy&Commerce lansiran u Hrvatskoj

Prvo izdanje Diplomacy&Commerce Croatia magazina predstavljeno je u utorak u rezidenciji ambasadora Velike Britanije u Zagrebu

Proslavi su prisustvovali brojni eminentni gosti iz kulturnog, političkog, poslovnog i diplomatskog života Hrvatske. Nj. E. Andrew Dalgleish, britanski ambasador, Nj. E. Thomas E. Schultze, ambasador Nemačke, Robert Čoban, predsednik kompanije Color Media Communications, koja je izdavač magazina kao i Boban Spasojević, izvršni direktor Diplomacy&Commerce Croatia, obratili su se gostima.

Ambasadori Velike Britanije i Nemačke izrazili su zadovoljstvo zbog toga što je u prvom broju DC Croatia uključena posebna publikacija posvećena Velikoj Britaniji i Nemačkoj i njihovim bilateralnim odnosima s Hrvatskom. Zvanice su uključivale domaćina ambasadora Velike Britanije Nj. E. Andrew Dalgleisha, Nj. E. Thomasa E. Schultzea, ambasadora Nemačke, Nj. E. Mustafu Babura Hizlana, ambasadora Turske, Nj. E. Jurija Priputena, ambasadora Slovačke, Nj. E. Adrianao Chiodija Cianfarama, ambasadora Italije, Nj. E. Mihaila Grigoriea, ambasadora Rumunije, Nj. E. Miroslava Kolatka, ambasadora Češke, Nj.E. Won-Sup Parka, ambasadora Republike Koreje. Među zvanicama su takođe bili predstavnici britanske, turske, nemačke i austrijske privredne komore, direktor FIC Mladen Fogec, direktorka HNK Dubravka Vrgoč i mnogi drugi.

Robert Čoban je u svom govoru rekao: “Pošto je The Economist sa kojim u saradnji izdajemo “Diplomacy & Commerce” britanski brend – često volim da citiram jednog od najvećih državnika Ujedinjenog kraljevstva – Vinstona Čečila. Njegova deviza – Business as usual – je nešto čega se držimo već 25 godina koliko postoji naša izdavačka kuća. Većina vas se seća kroz šta smo sve u regionu prošli proteklih 25 godina i samo uz stav – “business as usual” bilo je moguće raditi i razvijati izdavački posao. Druga rečenica “We shall fight on the beaches” je iz Čerčilovog govora iz maja 1940. i takođe oslikava našu želju da se borimo za svoje čitaoce na svim frontovima – “na moru, u vazduhu, na plažama…”, kako je rečkao Čerčil. Verujemo da je razvoj moguć samo uz saradnju svih nas u regionu, naravno uz podršku zemalja kakve su Nemačka i Velika Britanija čiji su ambasadori večeras sa nama!

Diplomacy&Commerce je mesečnik koji se izdaje u sindikaciji sa The Economist magazinom iz Londona i bavi se društvenim, diplomatskim, ekonomskim i kulturnim životom Hrvatske.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Više u Magazini

HURA objavila AdEx za 2017. godinu

Advertiser Serbia20. aprila 2018.

Austrijska Styria zainteresovana za medijsko tržište Srbije

Advertiser Serbia12. aprila 2018.

Oglašavanje u slovenačkim medijima poraslo 9 odsto

Advertiser Serbia3. aprila 2018.

Playboy zbog privatnosti napušta Facebook

Advertiser Serbia29. marta 2018.

Magazin National Geographic priznao rasističku prošlost

Advertiser Serbia14. marta 2018.

Časopis NME prestaje da izlazi u štampom izdanju

Advertiser Serbia8. marta 2018.

Direktor New York Times-a: Štampano novinarstvo ima još možda 10 godina

Advertiser Serbia21. februara 2018.

PC Press − dodela nagrada TOP 50

Advertiser Serbia8. februara 2018.

U Srbiji registrovano 2.034 medija

Advertiser Serbia7. februara 2018.