Agencije

Dani komunikacija posećeni u rekordnom broju

Program ovogodišnjeg festivala privukao rekordnih 1600 posetilaca iz Hrvatske i regiona

Četvrto izdanje Dana komunikacija, centralnog hrvatskog festivala oglašavanja koji traje od 14. do 17. aprila izazvao je do sada najveće interesovanje marketinške industrije i privuklo rekordnih 1600 posetilaca iz Hrvatske i regiona. Veliko interesovanje za ovogodišnji festival vidi se i kroz interes struke za nagrade Effie, Ideja X, MIXX i Young Lions za koje je ukupno prijavljeno 240 radova.

null

Program festivala kao i njegova propratna događanja danas su predstavili članovi Organizacionog odbora festivala Davor Bruketa iz HURA-e i Jan Jilek iz IAB-a na kojem im se pridružio svetski priznati kreativni direktor iz agencije adam&eveDDB Ivan Pols, čijim je predavanjem na temu nezaboravnih božićnih reklamama za kompaniju John Lewis, od kojih je posebno velik uspeh zabeležila reklama #ManOnTheMooniz 2015. otvoren zvanični deo festivala.

Davor Bruketa, predsednik Uprave HURA-e, suorganizatora Dana komunikacija ovim je povodom istakao: „Izuzetno mi je drago da vidim da je ovogodišnji program koji predstavlja miks najboljih svetskih trendova te diskusija o izvoznom potencijalu hrvatske kreativne industrije privukao ovoliki interes struke. Uz ostvarenje rekordnog broja posetilaca naši napori u još jednom okupljanju svetske predavačke elite te deljenju najnovijih industrijskih trendova i ove su godine urodili plodom. Brojke iza ovogodišnjeg četvrtog izdanja festivala dokaz su da iz godine u godinu rastemo i potvrđujemo reputaciju vodećeg nacionalnog komunikacionog festivala.“

null

Program festivala danas se nastavlja predavanjima istaknutih svetskih predavača, Lisom Larsson, Rogijerom Vijverbergom, Ramsesom Digenoutsom i drugima. Poseban prostor u današnjem delu programa zauzima prvi deo platforme „Export Stage“ u kojoj će investitor i preduzetnik Nenad Bakić razgovarati sa predstavnicima hrvatske kreativne industrije koji su svoje proizvode i usluge uspeli da izvezu van granica Hrvatske. Današnji zvanični deo festivala zatvara se dodelom nagrade Effie 2016 koja će nagraditi najefikasnije oglasne kampanje za koje je ove godine konkurisalo 36 radova, dok neformalni deo festivala donosi netvorking program Piva posle programa i Fun(k)tastični koncert Ante Gelo Band-a.

Sve dodatne informacije možete pronaći na veb stranici festivala www.danikomunikacija.com


 

HURA:
Hrvatsko udruženje društava za tržišno komuniciranje u svom sastavu okuplja društva za tržišno komuniciranje, a deluje promovišući i unapređujući zajedničke interese agencija članica s ciljem definicije i razvijanja najviših standarda profesionalne prakse oglašivačke i komunikacijske industrije. Trenutno u svom sastavu broji 28 članica i zastupa preko polovine ukupnih marketinških budžeta u Hrvatskoj. HURA je članica EACA-e (European Association of Communications Agencies), a redovno sarađuje sa srodnim organizacijama u Hrvatskoj i svetu.

IAB Hrvatska:
IAB Hrvatska je neprofitno udruženje posvećeno interaktivnom marketingu, osnovano s ciljem da stimulisanjem i usmeravanjem industrije potpomogne razvoj interaktivnih marketinških komunikacija u Hrvatskoj. IAB Hrvatska je zamišljen kao forum profesionalaca interaktivnog marketinga, s ciljem razvoja tržišta interaktivnog marketinga na način da kontinuirano dokazuje njegovu efikasnost, promoviše ga i štiti, te to čini udruživanjem industrije, kreiranjem standarda, istraživanjima, savetovanjem i edukacijom, kako industrije u celini, tako i njenih članova. IAB Hrvatska je osnivač Evropskog udruženja IAB Europe i deo globalne mreže IAB udruženja.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Agencije

Otvorene prijave za Eurobest 2019

Advertiser Serbia23. avgusta 2019.

Seminar na temu: „Pobedite strah od javnog nastupa“

Advertiser Serbia22. avgusta 2019.

Prijave za Young Drummers takmičenje 2019 su u toku

Advertiser Serbia22. avgusta 2019.

Istorija razvoja OOH oglašavanja u Srbiji #5: Prvi znaci konzumerizma

Advertiser Serbia20. avgusta 2019.

Ovih 5 stvari su ključne za veliki broj pratilaca na Instagramu

Advertiser Serbia16. avgusta 2019.

JELENA IVANOVIĆ, IAA Serbian Chapter: „Iskren i otvoren pristup prema polaznicima, bez mistifikacija, upravo je ono po čemu se AcademIAA razlikuje od drugih vidova edukacije“

Advertiser Serbia15. avgusta 2019.

neXtvaARna Bući Bući Avantura za decu i roditelje

Advertiser Serbia15. avgusta 2019.

GOLDEN DRUM 2019: Rok za prijavu radova produžen do 3. septembra

Advertiser Serbia13. avgusta 2019.

21. SEMPL, MADDIE READTS: „Od lajkova je važnije kako je sadržaj primljen“

Advertiser Serbia12. avgusta 2019.

Predavanje Minje Cvetković: „Od influencera do digital creatora“

Advertiser Serbia12. avgusta 2019.

Istorija razvoja OOH oglašavanja u Srbiji #4: Fudbal Fićama

Advertiser Serbia9. avgusta 2019.

Produžene prijave za program AcademIAA

Advertiser Serbia9. avgusta 2019.

GOLDEN DRUM 2019: Lekcije iz najboljih svetskih kampanja

Advertiser Serbia9. avgusta 2019.

NIKOLA BARAĆ, Httpool: „U centru modula Digital ovogodišnje AcademIAA, biće – korisnik“

Advertiser Serbia8. avgusta 2019.

BalCannes uskoro zatvara prijave, a svi koji prijave radove ostvaruju popust na kotizacije za Weekend

Advertiser Serbia7. avgusta 2019.