Agencije

Dani komunikacija posećeni u rekordnom broju

Program ovogodišnjeg festivala privukao rekordnih 1600 posetilaca iz Hrvatske i regiona

Četvrto izdanje Dana komunikacija, centralnog hrvatskog festivala oglašavanja koji traje od 14. do 17. aprila izazvao je do sada najveće interesovanje marketinške industrije i privuklo rekordnih 1600 posetilaca iz Hrvatske i regiona. Veliko interesovanje za ovogodišnji festival vidi se i kroz interes struke za nagrade Effie, Ideja X, MIXX i Young Lions za koje je ukupno prijavljeno 240 radova.

null

Program festivala kao i njegova propratna događanja danas su predstavili članovi Organizacionog odbora festivala Davor Bruketa iz HURA-e i Jan Jilek iz IAB-a na kojem im se pridružio svetski priznati kreativni direktor iz agencije adam&eveDDB Ivan Pols, čijim je predavanjem na temu nezaboravnih božićnih reklamama za kompaniju John Lewis, od kojih je posebno velik uspeh zabeležila reklama #ManOnTheMooniz 2015. otvoren zvanični deo festivala.

Davor Bruketa, predsednik Uprave HURA-e, suorganizatora Dana komunikacija ovim je povodom istakao: „Izuzetno mi je drago da vidim da je ovogodišnji program koji predstavlja miks najboljih svetskih trendova te diskusija o izvoznom potencijalu hrvatske kreativne industrije privukao ovoliki interes struke. Uz ostvarenje rekordnog broja posetilaca naši napori u još jednom okupljanju svetske predavačke elite te deljenju najnovijih industrijskih trendova i ove su godine urodili plodom. Brojke iza ovogodišnjeg četvrtog izdanja festivala dokaz su da iz godine u godinu rastemo i potvrđujemo reputaciju vodećeg nacionalnog komunikacionog festivala.“

null

Program festivala danas se nastavlja predavanjima istaknutih svetskih predavača, Lisom Larsson, Rogijerom Vijverbergom, Ramsesom Digenoutsom i drugima. Poseban prostor u današnjem delu programa zauzima prvi deo platforme „Export Stage“ u kojoj će investitor i preduzetnik Nenad Bakić razgovarati sa predstavnicima hrvatske kreativne industrije koji su svoje proizvode i usluge uspeli da izvezu van granica Hrvatske. Današnji zvanični deo festivala zatvara se dodelom nagrade Effie 2016 koja će nagraditi najefikasnije oglasne kampanje za koje je ove godine konkurisalo 36 radova, dok neformalni deo festivala donosi netvorking program Piva posle programa i Fun(k)tastični koncert Ante Gelo Band-a.

Sve dodatne informacije možete pronaći na veb stranici festivala www.danikomunikacija.com


 

HURA:
Hrvatsko udruženje društava za tržišno komuniciranje u svom sastavu okuplja društva za tržišno komuniciranje, a deluje promovišući i unapređujući zajedničke interese agencija članica s ciljem definicije i razvijanja najviših standarda profesionalne prakse oglašivačke i komunikacijske industrije. Trenutno u svom sastavu broji 28 članica i zastupa preko polovine ukupnih marketinških budžeta u Hrvatskoj. HURA je članica EACA-e (European Association of Communications Agencies), a redovno sarađuje sa srodnim organizacijama u Hrvatskoj i svetu.

IAB Hrvatska:
IAB Hrvatska je neprofitno udruženje posvećeno interaktivnom marketingu, osnovano s ciljem da stimulisanjem i usmeravanjem industrije potpomogne razvoj interaktivnih marketinških komunikacija u Hrvatskoj. IAB Hrvatska je zamišljen kao forum profesionalaca interaktivnog marketinga, s ciljem razvoja tržišta interaktivnog marketinga na način da kontinuirano dokazuje njegovu efikasnost, promoviše ga i štiti, te to čini udruživanjem industrije, kreiranjem standarda, istraživanjima, savetovanjem i edukacijom, kako industrije u celini, tako i njenih članova. IAB Hrvatska je osnivač Evropskog udruženja IAB Europe i deo globalne mreže IAB udruženja.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Agencije

Nova kampanja JAZAS-a i Degordiana: Distanca od 2 mikrona štiti od virusa!

Advertiser Serbia7. avgusta 2020.

JOVANA SIMIĆ, Ovation BBDO: Cancel Culture i brendovi

Advertiser Serbia3. avgusta 2020.

Istraživanje: Kreativna industrija u Srbiji među najpogođenijim Covid-19 krizom

Advertiser Serbia3. avgusta 2020.

MARIJA MATIĆ: „VIDA je najmoćniji kanal advertajzing komunikacije koji je do sada postojao“

Advertiser Serbia27. jula 2020.

Direct PERSPECTIVE pokreće dijalog o novoj normalnosti – O poslovanju, brendovima i tehnologijama

Advertiser Serbia23. jula 2020.

IVAN WESTERVEEN, Saatchi & Saatchi Beograd: „Cvrčak i Mrav u Africi“ je tip projekta koji opravdava postojanje naše profesije i kreativne industrije

Advertiser Serbia20. jula 2020.

Ghetaldus je izbacio stav na sunce

Advertiser Serbia17. jula 2020.

2 Red Dot nagrade za Studio Sonda: Za sladoled King u čašici i za projekat EPK Rijeka 2020, Autorske Bure

Advertiser Serbia16. jula 2020.

Saatchi&Saatchi Hrvatska osvojio AdForum-ov PHNX

Advertiser Serbia13. jula 2020.

Jana 800 by Saatchi&Saatchi Hrvatska

Advertiser Serbia3. jula 2020.

Doktori superheroji deo digitalne izložbe “Great ads for good”

Advertiser Serbia3. jula 2020.

Novi letnji Master class u Represent Communications: TikTok like a PRO

Advertiser Serbia3. jula 2020.

Budućnost maloprodaje: Sinergija razumevanja, efikasnosti i empatije

Advertiser Serbia30. juna 2020.

POLARIS otkriva kako COVID-19 kriza utiče na advertajzing industriju

Advertiser Serbia26. juna 2020.

PREDRAG VOJINOVIĆ: „Živimo u doba egzibicionizma, voajerizma, materijalizma i egoizma“

Advertiser Serbia26. juna 2020.