Agencije

Dani komunikacija: AdBlock na advertising festivalu

Organizatori festivala Dani komunikacija do sada su predstavili zvučna imena, ali čini se da su ponekog asa do zadnjeg časa čuvali u rukavu – na predstavljanju celokupnog programa najavljen je dolazak AdBlock-a

Brojna imena predavača na Danima komunikacija već su odavno najavljena, a juče je predstavljen celokupni program festivala. Organizatori su otkrili još jednog intrigantnog predavača, a na advertising festival dolazi ni manje ni više nego AdBlock. U ime AdBlock sistema čija je primarna namena blokiranje oglasa govoriće Laura Sophie Dornheim, rukovodilac odeljenja za komunikacije softverske kompanije eyeo čiji su proizvodi AdBlock Plus, AdBlock Browser i Flattr.

Povodom predstavljanja programa predsednik Uprave HURA-e Davor Bruketa naglasio je: „Festival Dani komunikacija mesto je gde se predstavljaju aktuelne svetske prakse iz komunikacijske industrije. Svakako, dovodimo predavače koji govore o najboljim globalnim praksama, ali ujedno posetiocima omogućavamo da diskutuju s pojedincima čiji način rada dovodimo u pitanje, ali ne možemo zanemariti činjenicu koliko taj rad utiče na smer razvoja industrije i njenu percepciju u očima šire javnosti.“

Direktorica Dana komunikacija i direktorica programa festivala, Dunja Ivana Ballon nadovezala se: „Ove godine dovodimo velika imena i pomeramo granice. Na Danima komunikacija govoriće rukovodilac kampanje za američkog predsednika, globalni kreativni direktor jedne od vodećih društvenih mreža – Twitter zatim predstavnica kompanije koja se bavi blokiranjem oglasa, a ujedno promera i tzv. AcceptableAds inicijativu. Učesnike festivala očekuju sadržaji interaktivnog karaktera, a uvodimo i novi format debate, na kojima ćemo nastaviti da postavljamo pitanja i otvaramo diskusiju. O kvalitetu ukupnog programa i pohvalama dosadašnjih učesnika govori i činjenica da smo s brojem prijavljenih već odavno premašili ukupan broj prošlogodišnjih učesnika.“

Uz predstavnicu AdBlock-a, najavljen je dolazak Kodija Fostera, potpredsednika za podatkovnu strategiju u šestom najvećem medijskom konglomeratu na svetu – Viacomu. Viacom zapošljava gotovo deset hiljada ljudi, a poseduje produkcijsku kuću Paramount Pictures (Titanic, Iron Man i Forrest Gump i dr.) te popularne kanale poput MTV-a i Comedy Central-a. Kodi se bavi sintetizovanjem Viacom-ovih podataka te njihovim pretakanjem u sadržaj i integrisano marketinško komuniciranje, o čemu će govoriti na Danima komunikacija.

Dani komunikacija održat će se od 12. do 15. aprila u Rovinju. U tri dana trajanja, program će se paralelno održavati u tri dvorane. Uz 16 vrhunskih predavača koji će nastupati u glavnoj dvorani, učesnici će moći da čuju i druge sadržaje, među njima prezentacije finalista Effie takmičenja koje slavi efektivnost kampanja, kao i finaliste takmičenja za mlade nade Young Lions Croatia. Dobre prakse i diskusije u kojima mogu da učestvuju svi posetioci festivala poput PPP-a, Piva poslije programa, nastavljaju se i ove godine, ali su pojačane novim formatom – debatom.

Predavači koji su najavljivani poslednjih meseci, a koje ćemo slušati u glavnoj dvorani su: Jayanta Jenkins, globalni kreativni direktor Twitter-a, Brad Parscale, direktor kampanje Donalda J. Trumpa, Susan Credle, jedna od najmoćnijih žena marketinške industrije, Mr. Bingo vrhunski ilustrator, arhitekta kontroverznih projekata, Graham Fink jedan od najnagrađivanijih kreativnih direktora na svetu i multimedijalni umetnik koji „crta pogledom“, stručnjaci koji tehnologiju koriste u službi brand komunikacije: Steve Lok, Oliver Kibblewhite i Christoffer Malmer, nagrađivani stručnjaci za odnose s javnošću Gabriela Lungu i Hermes Holm, Laura Sophie Dornheimi iz AdBlocka, Kodi Foster iz Viacoma, Alemsah Ozturk Chief Happiness Officer agencije 4129 Grey, James Kirkham, komentator na temu digitalnih medija i šest godina za redom predavač na festivalu Cannes Lions i drugi.

Uz selekciju vrhunskih predavanja, na Danima komunikacija biće proglašeni najbolji oglašivači i najbolje agencije u Hrvatskoj u sklopu nacionalnih strukovnih takmičenja – Effie za efektivnost, IdejaX za kreativnost, Mixx za digital i Young Lions Croatia za mlade talente u industriji.
Za više informacija o Danima komunikacija posetite zvanične stranice festivala www.danikomunikacija.com

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Agencije

Jana 800 by Saatchi&Saatchi Hrvatska

Advertiser Serbia3. jula 2020.

Doktori superheroji deo digitalne izložbe “Great ads for good”

Advertiser Serbia3. jula 2020.

Novi letnji Master class u Represent Communications: TikTok like a PRO

Advertiser Serbia3. jula 2020.

Budućnost maloprodaje: Sinergija razumevanja, efikasnosti i empatije

Advertiser Serbia30. juna 2020.

POLARIS otkriva kako COVID-19 kriza utiče na advertajzing industriju

Advertiser Serbia26. juna 2020.

PREDRAG VOJINOVIĆ: „Živimo u doba egzibicionizma, voajerizma, materijalizma i egoizma“

Advertiser Serbia26. juna 2020.

DAVOR BRUKETA: „Nadam se da ćemo pronaći način da prestanemo nanositi bol jedni drugima kao i drugim vrstama“

Advertiser Serbia25. juna 2020.

ROBERT BOHINEC: „Želim svet bez maski. Čak i bez onih na licu“

Advertiser Serbia24. juna 2020.

Otvaranjem poslovne jedinice u Srbiji agencija Will Marlow proširuje svoje poslovanje

Advertiser Serbia23. juna 2020.

IVAN TANIĆ: „Želim svet malo suosjećajniji i mrvicu tiši“

Advertiser Serbia22. juna 2020.

VELJKO GOLUBOVIĆ: „Ovaj svet više ne pripada nama, niti mi njemu“

Advertiser Serbia19. juna 2020.

W+K: Sarađivaćemo samo sa klijentima koji podržavaju BLM pokret

Advertiser Serbia18. juna 2020.

Ask an expert: ANĐELKO TRPKOVIĆ, CEO Publicis Groupe Adriatic

Advertiser Serbia17. juna 2020.

JANKO PAVLOVIĆ: „Imam utisak da ni centri moći ne znaju šta rade“

Advertiser Serbia17. juna 2020.

BOJAN ŠAPTOVIĆ: „Ovo je utakmica u kojoj sanjari i utopisti gube od iskusnih napadača“

Advertiser Serbia17. juna 2020.