Agencije

Danas u Rovinju počinju Dani komunikacija

Četvrto izdanje Dana komunikacija, centralnog hrvatskog festivala oglašavanja počinje danas u Rovinju u hotelu Lone

Ove godine očekuje se rekordan odziv učesnika za koje su organizatori pripremili bogat konferencijski program posvećen najnovijim svetskim trendovima i izvoznom potencijalu hrvatske kreativne industrije. Već tradicionalno, na Danima komunikacija dodeliće se najvažnije strukovne nagrade za kreativnost i efikasnost marketinških komunikacija IdejaX, Mixx, Effie te po prvi put nagrada Young Lions za mlade agencijske profesionalce.

null

Festivalski program u četvrtak otvara predavanje Cristiana Clite, koordinatora društvenih mreža IKEA-e za Jugoistočnu Evropu na temu temu „Let’s ‘kill’ the digital strategy – integrating digital into the business“, u kojem će objasniti kako integrisati digitalne u poslovne strategije s ciljem unapređenja poslovanja i odnosa kompanija prema svojim potrošačima.

nullIvan Pols

U petak su na rasporedu lideri svetske marketinške industrije među kojima se ističu Ivan Pols iz agencije Adam & Eve koja je zaslužna za jednu od napoznatijih božićnih reklama Man On The Moon za kompaniju John Lewis, Lisa Larsson iz Švedskog instituta koja je radila na projektu „Curators of Sweden“ i jedan od najboljih predavača festivala EurobestRogier Vijverberg. U petak je na rasporedu i prvi deo platforme „Ekport Stage“ u kojoj će investitor i preduzetnik Nenad Bakić razgovarati sa predstavnicima hrvatske kreativne industrije koji su svoje proizvode i usluge uspeli izvesti van granica Hrvatske.

nullLisa Larrson

U subotu se program nastavlja inspirativnim predavanjima višestruko nagrađivanog digitalnog stručnjaka Krisa Hoeta, Francesa Ursa – brend menadžera iz kompanije Procter&Gamble, stručnjaka za ponašanje potrošača Thoma Theysa i drugih, ali uključuje i domaće snage koje će govoriti o tome kako Hrvati koriste medije i kakav je uticaj prodajnih prostora na ponašanje ljudi.

U neformalnom delu programa, učesnike u petak i subotu očekuju 2 netvorking panela PPP, već svima dobro poznatu Pivu posle programa, te zabavni deo koji u petak uključuje Fun(k)tastični koncert with Ante Gelo Band i subotnji nastup benda Lollobrigida.

nullLollobrigida

Sve dodatne informacije možete pronaći na veb stranici festivala www.danikomunikacija.com


 

HURA:
Hrvatsko udruženje društava za tržišno komuniciranje u svom sastavu okuplja društva za tržišno komuniciranje, a deluje promovišući i unapređujući zajedničke interese agencija članica s ciljem definicije i razvijanja najviših standarda profesionalne prakse oglašivačke i komunikacijske industrije. Trenutno u svom sastavu broji 28 članica i zastupa preko polovine ukupnih marketinških budžeta u Hrvatskoj. HURA je članica EACA-e (European Association of Communications Agencies), a redovno sarađuje sa srodnim organizacijama u Hrvatskoj i svetu.

IAB Hrvatska:
IAB Hrvatska je neprofitno udruženje posvećeno interaktivnom marketingu, osnovano s ciljem da stimulisanjem i usmeravanjem industrije potpomogne razvoj interaktivnih marketinških komunikacija u Hrvatskoj. IAB Hrvatska je zamišljen kao forum profesionalaca interaktivnog marketinga, s ciljem razvoja tržišta interaktivnog marketinga na način da kontinuirano dokazuje njegovu efikasnost, promoviše ga i štiti, te to čini udruživanjem industrije, kreiranjem standarda, istraživanjima, savetovanjem i edukacijom, kako industrije u celini, tako i njenih članova. IAB Hrvatska je osnivač Evropskog udruženja IAB Europe i deo globalne mreže IAB udruženja.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Agencije

Nova kampanja JAZAS-a i Degordiana: Distanca od 2 mikrona štiti od virusa!

Advertiser Serbia7. avgusta 2020.

JOVANA SIMIĆ, Ovation BBDO: Cancel Culture i brendovi

Advertiser Serbia3. avgusta 2020.

Istraživanje: Kreativna industrija u Srbiji među najpogođenijim Covid-19 krizom

Advertiser Serbia3. avgusta 2020.

MARIJA MATIĆ: „VIDA je najmoćniji kanal advertajzing komunikacije koji je do sada postojao“

Advertiser Serbia27. jula 2020.

Direct PERSPECTIVE pokreće dijalog o novoj normalnosti – O poslovanju, brendovima i tehnologijama

Advertiser Serbia23. jula 2020.

IVAN WESTERVEEN, Saatchi & Saatchi Beograd: „Cvrčak i Mrav u Africi“ je tip projekta koji opravdava postojanje naše profesije i kreativne industrije

Advertiser Serbia20. jula 2020.

Ghetaldus je izbacio stav na sunce

Advertiser Serbia17. jula 2020.

2 Red Dot nagrade za Studio Sonda: Za sladoled King u čašici i za projekat EPK Rijeka 2020, Autorske Bure

Advertiser Serbia16. jula 2020.

Saatchi&Saatchi Hrvatska osvojio AdForum-ov PHNX

Advertiser Serbia13. jula 2020.

Jana 800 by Saatchi&Saatchi Hrvatska

Advertiser Serbia3. jula 2020.

Doktori superheroji deo digitalne izložbe “Great ads for good”

Advertiser Serbia3. jula 2020.

Novi letnji Master class u Represent Communications: TikTok like a PRO

Advertiser Serbia3. jula 2020.

Budućnost maloprodaje: Sinergija razumevanja, efikasnosti i empatije

Advertiser Serbia30. juna 2020.

POLARIS otkriva kako COVID-19 kriza utiče na advertajzing industriju

Advertiser Serbia26. juna 2020.

PREDRAG VOJINOVIĆ: „Živimo u doba egzibicionizma, voajerizma, materijalizma i egoizma“

Advertiser Serbia26. juna 2020.