Agencije

Danas u Rovinju počinju Dani komunikacija

Četvrto izdanje Dana komunikacija, centralnog hrvatskog festivala oglašavanja počinje danas u Rovinju u hotelu Lone

Ove godine očekuje se rekordan odziv učesnika za koje su organizatori pripremili bogat konferencijski program posvećen najnovijim svetskim trendovima i izvoznom potencijalu hrvatske kreativne industrije. Već tradicionalno, na Danima komunikacija dodeliće se najvažnije strukovne nagrade za kreativnost i efikasnost marketinških komunikacija IdejaX, Mixx, Effie te po prvi put nagrada Young Lions za mlade agencijske profesionalce.

null

Festivalski program u četvrtak otvara predavanje Cristiana Clite, koordinatora društvenih mreža IKEA-e za Jugoistočnu Evropu na temu temu „Let’s ‘kill’ the digital strategy – integrating digital into the business“, u kojem će objasniti kako integrisati digitalne u poslovne strategije s ciljem unapređenja poslovanja i odnosa kompanija prema svojim potrošačima.

nullIvan Pols

U petak su na rasporedu lideri svetske marketinške industrije među kojima se ističu Ivan Pols iz agencije Adam & Eve koja je zaslužna za jednu od napoznatijih božićnih reklama Man On The Moon za kompaniju John Lewis, Lisa Larsson iz Švedskog instituta koja je radila na projektu „Curators of Sweden“ i jedan od najboljih predavača festivala EurobestRogier Vijverberg. U petak je na rasporedu i prvi deo platforme „Ekport Stage“ u kojoj će investitor i preduzetnik Nenad Bakić razgovarati sa predstavnicima hrvatske kreativne industrije koji su svoje proizvode i usluge uspeli izvesti van granica Hrvatske.

nullLisa Larrson

U subotu se program nastavlja inspirativnim predavanjima višestruko nagrađivanog digitalnog stručnjaka Krisa Hoeta, Francesa Ursa – brend menadžera iz kompanije Procter&Gamble, stručnjaka za ponašanje potrošača Thoma Theysa i drugih, ali uključuje i domaće snage koje će govoriti o tome kako Hrvati koriste medije i kakav je uticaj prodajnih prostora na ponašanje ljudi.

U neformalnom delu programa, učesnike u petak i subotu očekuju 2 netvorking panela PPP, već svima dobro poznatu Pivu posle programa, te zabavni deo koji u petak uključuje Fun(k)tastični koncert with Ante Gelo Band i subotnji nastup benda Lollobrigida.

nullLollobrigida

Sve dodatne informacije možete pronaći na veb stranici festivala www.danikomunikacija.com


 

HURA:
Hrvatsko udruženje društava za tržišno komuniciranje u svom sastavu okuplja društva za tržišno komuniciranje, a deluje promovišući i unapređujući zajedničke interese agencija članica s ciljem definicije i razvijanja najviših standarda profesionalne prakse oglašivačke i komunikacijske industrije. Trenutno u svom sastavu broji 28 članica i zastupa preko polovine ukupnih marketinških budžeta u Hrvatskoj. HURA je članica EACA-e (European Association of Communications Agencies), a redovno sarađuje sa srodnim organizacijama u Hrvatskoj i svetu.

IAB Hrvatska:
IAB Hrvatska je neprofitno udruženje posvećeno interaktivnom marketingu, osnovano s ciljem da stimulisanjem i usmeravanjem industrije potpomogne razvoj interaktivnih marketinških komunikacija u Hrvatskoj. IAB Hrvatska je zamišljen kao forum profesionalaca interaktivnog marketinga, s ciljem razvoja tržišta interaktivnog marketinga na način da kontinuirano dokazuje njegovu efikasnost, promoviše ga i štiti, te to čini udruživanjem industrije, kreiranjem standarda, istraživanjima, savetovanjem i edukacijom, kako industrije u celini, tako i njenih članova. IAB Hrvatska je osnivač Evropskog udruženja IAB Europe i deo globalne mreže IAB udruženja.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Agencije

Otvorene prijave za Eurobest 2019

Advertiser Serbia23. avgusta 2019.

Seminar na temu: „Pobedite strah od javnog nastupa“

Advertiser Serbia22. avgusta 2019.

Prijave za Young Drummers takmičenje 2019 su u toku

Advertiser Serbia22. avgusta 2019.

Istorija razvoja OOH oglašavanja u Srbiji #5: Prvi znaci konzumerizma

Advertiser Serbia20. avgusta 2019.

Ovih 5 stvari su ključne za veliki broj pratilaca na Instagramu

Advertiser Serbia16. avgusta 2019.

JELENA IVANOVIĆ, IAA Serbian Chapter: „Iskren i otvoren pristup prema polaznicima, bez mistifikacija, upravo je ono po čemu se AcademIAA razlikuje od drugih vidova edukacije“

Advertiser Serbia15. avgusta 2019.

neXtvaARna Bući Bući Avantura za decu i roditelje

Advertiser Serbia15. avgusta 2019.

GOLDEN DRUM 2019: Rok za prijavu radova produžen do 3. septembra

Advertiser Serbia13. avgusta 2019.

21. SEMPL, MADDIE READTS: „Od lajkova je važnije kako je sadržaj primljen“

Advertiser Serbia12. avgusta 2019.

Predavanje Minje Cvetković: „Od influencera do digital creatora“

Advertiser Serbia12. avgusta 2019.

Istorija razvoja OOH oglašavanja u Srbiji #4: Fudbal Fićama

Advertiser Serbia9. avgusta 2019.

Produžene prijave za program AcademIAA

Advertiser Serbia9. avgusta 2019.

GOLDEN DRUM 2019: Lekcije iz najboljih svetskih kampanja

Advertiser Serbia9. avgusta 2019.

NIKOLA BARAĆ, Httpool: „U centru modula Digital ovogodišnje AcademIAA, biće – korisnik“

Advertiser Serbia8. avgusta 2019.

BalCannes uskoro zatvara prijave, a svi koji prijave radove ostvaruju popust na kotizacije za Weekend

Advertiser Serbia7. avgusta 2019.