Agencije

Danas počinje deseta Brending konferencija – kako je izgledalo prvih 9?

Agencije

Brending konferencija, koju tradicionalno organizuje agencija Via Media, uvek je u stopu pratila svetske marketinške, brending i komunikacijske trendove, kontinuirano donoseći na naše prostore informacije o novim idejama i pravcima modernog poslovanja

 

Globalna vanredna situacija, koja nije zaobišla ni BiH, najavila je potpuno novu eru delovanja i razmišljanja na temu kako će brending industrija izgledati u budućnosti. Za početak prilagođavanja novonastaloj situaciji, Via Media je vrlo hrabro odlučila da svoju desetu, jubilarnu konferenciju ne otkazuje, nego da je održi online u formi petodnevne „akademije“. Program su kreirali vođeni sloganom „The Show Must Go On“ jer, kako navode, pitanje nije da li ćemo, nego kako ćemo dalje. Dok nestrpljivo iščekujemo šta su za nas pripremili u svom jubilarnom izdanju, koje je po mnogo čemu drugačije od prethodnih, prisetimo se malo prethodnih konferencija.

Ova konferencija nastala je kao odgovor na recesiju koja je 2008. godine pogodila čitav svet, tako da se u tom smislu može povući paralela između njenog prvog i aktuelnog, desetog izdanja. Priča počinje 2011. godine, kada Sarajevo, po prvi put u svojoj istoriji, postaje regionalni centar marketinško-komunikacijske industrije, ugostivši brojne renomirane stručnjake iz celog sveta. Brending konferencija je velikim slovima dodala Sarajevo na globalnu mapu dešavanja iz oblasti brendinga i marketinga. Usledilo je drugo izdanje, koje je pred sobom imalo veliki izazov da dokaže da prošlogodišnji uspeh nije bio samo početnička sreća, nego da je reč o vrlo ozbiljnom, strateški planiranom i stručno realizovanom projektu. Ako je neko i imao trunku sumnje, morao je da ustukne u momentu kad se učesnicima konferencije, video linkom direktno iz Bele kuće, obratio prvi čovek pobedničke predsedničke kampanje Baracka Obame, TJ Walker, podelivši “iz prve ruke“ s oduševljenim auditorijumom svoja znanja i iskustva vezana za pobedu na američkim predsedničkim izborima. Dakle, druga Brending konferencija je visoko podigla lestvicu i svima je bilo jasno da ona u budućnosti može samo ići još više.

Ko su pravi fajteri? zapitala nas je Via Media sloganom panel diskusije trećeg izdanja BK 03, 2013. godine. U saradnji s Ekonomskim fakultetom Univerziteta u Sarajevu, te godine je 500 studenata ovog fakulteta bilo u prilici da “uživo“, putem Interneta, prati izlaganje eminentnih regionalnih stručnjaka iz oblasti marketinga. Četvrta BK uzburkala je javnost, i to ne samo regionalnu. Uspela je da privuče pažnju svetskih medija, poput britanskog giganta BBC-a, koji je pratio gostovanje izvršnog direktora Interbrand-a, najpoznatije i najveće svetske mreže za analizu i procenu vrednosti brenda. O tome su objavili i prilog, čija je PR vrednost bila 4 miliona evra.

2015. godine na BK 05 najavili su Brendoluciju, a onda njen dolazak potvrdili 2016. godine kada je na šestom izdanju BK gostovao Thomas Trautmann, jedan od svetskih pionira u neuromarketingu. Sedmu Brending konferenciju će posebno pamtiti mladi kreativci jer je tada po prvi put u BiH održano „Young Lions“ takmičenje u sklopu partnerstva sa internacionalnim festivalom kreativnosti Cannes Lions, koje je pobednicima omogućilo putovanje u Kan i takmičenje u ringu sa mladim marketing stručnjacima iz celog sveta. Velika prašina oko Brending konferencije 2018. godine podigla se najavom dolaska Karima Rashida, jednog od najpoznatijih svetskih arhitekata, koji je osim predavanja održao i ekskluzivnu radionicu. Devetu BK godinu učesnici će pamtiti po odabiru Historijskog muzeja BiH kao netipične lokacije za održavanje poslovnog skupa. Kao i sve ostalo vezano za BK, i ta se odluka organizatora pokazala kao pun pogodak.

Zbog svega navedenog, ne postoji niti promil sumnje da nas i ove godine očekuju nezaboravno iskustvo, korisne smernice, vrhunski majstori marketinga i sjajna ekipa organizatora. Osim toga, očekuje nas i besplatna registracija za 10 izuzetno vrednih predavanja u okviru kojih su svetski stručnjaci pripremili veoma značajne smernice za izlazak iz krize. Raspored programa i link za besplatnu registraciju pronađite na www.branding.ba.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Agencije

Represent Communications je zvanična agencija CEFTA sporazuma

Advertiser Serbia21. oktobra 2020.

Proglašeni dobitnici osmog SoMo Borca

Advertiser Serbia8. oktobra 2020.

Kako je Covid-19 stavio tehnologije u fokus poslovanja? Direct PERSPECTIVE Talks webinar u petak, 9.oktobar u 12h

Advertiser Serbia7. oktobra 2020.

SAATCHI & SAATCHI HRVATSKA osvojio Srebro na Cresta Awards

Advertiser Serbia7. oktobra 2020.

Komparativna analiza konzumacije medija u regionu u vreme COVID-a – Četvrtak, 8.oktobar WeCann Live webinar

Advertiser Serbia6. oktobra 2020.

Doktori superheroji dobitnici “ACT Responsible” priznanja u kategoriji COVID 19

Advertiser Serbia2. oktobra 2020.

Društvo Srbije za odnose s javnošću dodelilo nagrade

Advertiser Serbia1. oktobra 2020.

Svetla strana pandemije

Advertiser Serbia28. septembra 2020.

Direct PERSPECTIVE Talks: Kako u Covid-19 vremenu gradimo brendove koje će potrošači voleti?

Advertiser Serbia28. septembra 2020.

Najbolja agencija BalCannes-a je Bruketa&Žinić&Grey, a Saatchi&Saatchi Croatia i Violeta zaslužni su za najbolji projekat

Advertiser Serbia25. septembra 2020.

Veliki uspeh MCCANN agencija na BalCannes festivalu

Advertiser Serbia24. septembra 2020.

Saatchi Hrvatska i Kraš prelomili: Dorina ima novu komunikacijsku platformu

Advertiser Serbia23. septembra 2020.

JELENA MIKIĆ: Recept za zadovoljnog i srećnog radnika postoji

Advertiser Serbia22. septembra 2020.

A šta tebe žulja?

Advertiser Serbia22. septembra 2020.

Digitalni porez – Komisija donela novi paket poreskih mera

Advertiser Serbia17. septembra 2020.