Agencije

Da li su mali i veliki biznisi mogli da iskoriste lekcije iz prošlosti za prevazilaženje krize?

U ponedeljak, 18. maja, počela je deseta Brending konferencija. Ove godine u potpuno drugačijem obliku nego što smo to navikli u prethodnih 9 izdanja

 

Vođena idejom da su brendovima, liderima, agencijama, malim i velikim biznisima potrebni hitni odgovori na pitanje kako nastaviti dalje, organizator konferencije, agencija Via Media, od jednodnevnog eventa napravila je petodnevnu „akademiju“, a kompletan sadržaj „preselio“ se u online okruženje pod nazivom BK10 Online Week.

Prvog dana konferencije svoja sveža zapažanja na temu komunikacije brendova za vreme krize, sa učesnicima je podelio jedan od najnagrađivanijih kreativnih direktora u našoj regiji, gospodin Davor Bruketa. Osim analize dobrih i loših primera, on je naglasio da je ovo vreme zapravo pružilo i jednu priliku brendovima da ljudima postanu važni. Oni koji su to učinili i koji nisu obustavili svoje oglašavanje, iz krize će izaći brže nego ostali i to nije samo predikcija, nego je ista činjenica dokazana i u prošlosti.

Pažnju učesnika u nastavku večeri održao je biznis transformator Mark Shayler, kome je ovo povratak na Brending konferenciju i koji je za ovu godinu pripremio tri radionice za sve kojima je potrebna transformacija brenda, ili poslovnog plana. Već na prvoj radionici u kojoj je fokus bio na potrošačima, Mark je ponudio zanimljiv uvid na tu temu zapažanjem da zadatak brendova više nije naterati potrošača da kupi njihov proizvod, nego ga uveriti da promeni uverenje, osećanja ili mišljenje o nečemu.

Kao neko ko je svoju celu karijeru posvetio unapređenju poslovanja i komuniciranja unutar FMCG kategorije brendova, Irena Kurtanjek, rukovodilac korporativnih komunikacija kompanije Nestlé Adriatic, svoje izlaganje na Brending konferenciji vodi u smeru pronalaska odgovora na pitanje kakva budućnost očekuje FMCG sektor. Njoj nije potrebna kristalna kugla, to će biti u prilici da učini zahvaljujući izuzetno bogatoj karijeri, lekcijama koje je naučila do danas i preciznoj analizi trenutnog stanja na tržištu. Njen intervju planiran je za četvrti dan konferencije, kada učesnike očekuje i verovatno najvrednije predavanje koje ćemo imati priliku da vidimo ove godine.

Reč je o čoveku koji ne samo da je preživio brojne krize i recesije, nego je i u krizama, ali i bez njih, uvek uspevao da pronađe „nevidljive“ prilike u ponašanju potrošača, koje su na kraju njegovim klijentima donosile nemerljivu vrednost. Rory Sutherland, zamenik predsednika jedne od najvećih marketinških agencija današnjice Ogilvy UK, sigurno je ličnost koju su mnogi svetski brendovi ovih dana kontaktirali kao nekog ko im može dati jedino rešenje za spas iz krize. Zbog toga je od izuzetnog značaja ova prilika koju su, zahvaljujući Brending konferenciji, dobili svi regionalni predstavnici marketing industrije, jer će Rory u sklopu svog predavanja govoriti o iznenađujućoj moći ideja koje nemaju smisla, a na koje niko u ovom stanju neizvesnosti nije uspeo, ili se nije usudio da pomisli. Osim toga, on će nas odvesti na put kroz vreme deleći ključna znanja, koja će pomoći brendovima da urade ono što je trenutno najbitnije, a to je kreiranje strateške vizije budućnosti.

Koliko su mali i veliki biznisi bili svesni prilike da su im šabloni iz prošlosti uveliko mogli pomoći da predvide i savladaju neizvesnu budućnost, ovu koja nam je stigla preko noći, i koliko su tu priliku iskoristili, sumiraće još jednom ovaj regionalni strukovni događaj o kojem više detalja možete pronaći na www.branding.ba.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Agencije

Kreativna podrška prodaji magazina LiceUlice

Advertiser Serbia26. oktobra 2020.

MARIJA MATIĆ: „Modul Mediji u okviru ovogodišnje AcademIAA bavi se aktuelnim trenutkom i pre svega uticajem pandemije na medije i medijsku industriju globalno i lokalno“

Advertiser Serbia25. oktobra 2020.

Represent Communications je zvanična agencija CEFTA sporazuma

Advertiser Serbia21. oktobra 2020.

Proglašeni dobitnici osmog SoMo Borca

Advertiser Serbia8. oktobra 2020.

Kako je Covid-19 stavio tehnologije u fokus poslovanja? Direct PERSPECTIVE Talks webinar u petak, 9.oktobar u 12h

Advertiser Serbia7. oktobra 2020.

SAATCHI & SAATCHI HRVATSKA osvojio Srebro na Cresta Awards

Advertiser Serbia7. oktobra 2020.

Komparativna analiza konzumacije medija u regionu u vreme COVID-a – Četvrtak, 8.oktobar WeCann Live webinar

Advertiser Serbia6. oktobra 2020.

Doktori superheroji dobitnici “ACT Responsible” priznanja u kategoriji COVID 19

Advertiser Serbia2. oktobra 2020.

Društvo Srbije za odnose s javnošću dodelilo nagrade

Advertiser Serbia1. oktobra 2020.

Svetla strana pandemije

Advertiser Serbia28. septembra 2020.

Direct PERSPECTIVE Talks: Kako u Covid-19 vremenu gradimo brendove koje će potrošači voleti?

Advertiser Serbia28. septembra 2020.

Najbolja agencija BalCannes-a je Bruketa&Žinić&Grey, a Saatchi&Saatchi Croatia i Violeta zaslužni su za najbolji projekat

Advertiser Serbia25. septembra 2020.

Veliki uspeh MCCANN agencija na BalCannes festivalu

Advertiser Serbia24. septembra 2020.

Saatchi Hrvatska i Kraš prelomili: Dorina ima novu komunikacijsku platformu

Advertiser Serbia23. septembra 2020.

JELENA MIKIĆ: Recept za zadovoljnog i srećnog radnika postoji

Advertiser Serbia22. septembra 2020.