Ljudi

Da li je Mardok zainteresovan za kupovinu CNN-a?

Ljudi

Medijski mogul Rupert Mardok razgovarao je dva puta sa izvršnim direktorom AT&T korporacije Rendelom Stivensonom tokom poslednjih šest meseci o kablovskoj mreži CNN, javlja Rojters pozivajući se na informacije neimenovanih izvora upućenih u razgovore

Prema tvrdnjama jednog neimenovanog izvora, 86-godišnji izvršni predsednik 21st Century Fox izneo je ponudu o kupovini CNN tokom oba razgovora, koja su vođena 16. maja i 8. avgusta, ali je Stivenson oba puta rekao da nije zainteresovan da proda CNN.

Međutim, prema navodima drugog neimenovanog izvora, Mardok uopšte nije zainteresovan da postane vlasnik CNN. Predstavnici 21st Century Fox, AT&T, ali i vlasnik CNN Time Warner, nisu za sada davali komentare.

Sudbina CNN ima veći politički značaj u SAD, s obzirom da ga je Donald Tramp u više navrata napadao zbog izveštavanja o njegovoj predizbornoj kamanji i radu administracije, dok je javno hvalio Mardokov Fox News.

Tokom predizborne kampanje, Tramp je obećao da će ako bude izabran za predsednika, njegovo ministarstvo pravosuđa sprečiti AT&T da kupi Time Warner korporaciju.

Oktobra 2016. godine mediji su pisali da je američki telekomunikacijski gigant AT&T postigao dogovor o kupovini medijskog konglomerata Time Warner, vlasnika kanala CNN i HBO i filmskog studija Warner Bros, prenoseći informaciju neimenovanog bankarskog izvora za 85,4 milijardi dolara.

Američko Ministarstvo pravosuđa preopručilo je AT&T da proda ili Direct TV ili Time Warner-ovu jedinci koja uklučuje CNN, kako bi dobili dozvolu da nema monopolski položaj.

Ovo ne bi bio prvi put da Mardok pokušava da preuzme kontrolu nad CNN, navodi Rojters. On je to prvi put pokušao za 80 milijardi dolara 2014. godine, ali Time Warner tada nije prisao da proda CNN. U SAD ne postoji zakon koji brani posedovanje dve kablovske merže, ali Federalna komisija za komunikacije brani vlasništvo nad dve televizijske mreže.

 

Izvor: Tanjug

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Više u Ljudi

Na Dane komunikacija dolazi nagrađivani multimedijalni umetnik koji „crta pogledom“

Advertiser Serbia15. februara 2018.

Natalia Wiechowski, višestruko nagrađivani marketinški stručnjak iz Dubaija dolazi u Zagreb

Advertiser Serbia13. februara 2018.

Mr.Bingo, kojeg je Guardian prozvao „troll for hire“, dolazi na Dane komunikacija

Advertiser Serbia9. februara 2018.

Autor šest bestselera na Amazonu i Forbesov saradnik dolazi na Digital Takeover

Advertiser Serbia2. februara 2018.

Na Danima komunikacija o poslovnom uspehu će govoriti jedna od najuspešnijih žena marketinške industrije

Advertiser Serbia1. februara 2018.

Unapređena struktura McCann agencija unutar I&F McCann Grupe

Advertiser Serbia31. januara 2018.

Preminuo osnivač kompanije Ikea Ingvar Kamprad

Advertiser Serbia28. januara 2018.

Kim Dotcom najavio tužbu protiv Novog Zelanda

Advertiser Serbia25. januara 2018.

Mardok: Facebook da plaća „pouzdanim“ medijskim kućama

Advertiser Serbia24. januara 2018.