Ljudi

Da li je Mardok zainteresovan za kupovinu CNN-a?

Ljudi

Medijski mogul Rupert Mardok razgovarao je dva puta sa izvršnim direktorom AT&T korporacije Rendelom Stivensonom tokom poslednjih šest meseci o kablovskoj mreži CNN, javlja Rojters pozivajući se na informacije neimenovanih izvora upućenih u razgovore

Prema tvrdnjama jednog neimenovanog izvora, 86-godišnji izvršni predsednik 21st Century Fox izneo je ponudu o kupovini CNN tokom oba razgovora, koja su vođena 16. maja i 8. avgusta, ali je Stivenson oba puta rekao da nije zainteresovan da proda CNN.

Međutim, prema navodima drugog neimenovanog izvora, Mardok uopšte nije zainteresovan da postane vlasnik CNN. Predstavnici 21st Century Fox, AT&T, ali i vlasnik CNN Time Warner, nisu za sada davali komentare.

Sudbina CNN ima veći politički značaj u SAD, s obzirom da ga je Donald Tramp u više navrata napadao zbog izveštavanja o njegovoj predizbornoj kamanji i radu administracije, dok je javno hvalio Mardokov Fox News.

Tokom predizborne kampanje, Tramp je obećao da će ako bude izabran za predsednika, njegovo ministarstvo pravosuđa sprečiti AT&T da kupi Time Warner korporaciju.

Oktobra 2016. godine mediji su pisali da je američki telekomunikacijski gigant AT&T postigao dogovor o kupovini medijskog konglomerata Time Warner, vlasnika kanala CNN i HBO i filmskog studija Warner Bros, prenoseći informaciju neimenovanog bankarskog izvora za 85,4 milijardi dolara.

Američko Ministarstvo pravosuđa preopručilo je AT&T da proda ili Direct TV ili Time Warner-ovu jedinci koja uklučuje CNN, kako bi dobili dozvolu da nema monopolski položaj.

Ovo ne bi bio prvi put da Mardok pokušava da preuzme kontrolu nad CNN, navodi Rojters. On je to prvi put pokušao za 80 milijardi dolara 2014. godine, ali Time Warner tada nije prisao da proda CNN. U SAD ne postoji zakon koji brani posedovanje dve kablovske merže, ali Federalna komisija za komunikacije brani vlasništvo nad dve televizijske mreže.

 

Izvor: Tanjug

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Više u Ljudi

Bart de Vries – IPRA predsednik, predavač na konferenciji PRilika 2017

Advertiser Serbia23. novembra 2017.

UNA KOSTANDINOVIĆ, Drive: Social media trendovi za 2018. godinu

Advertiser Serbia22. novembra 2017.

DARKO IVANČEVIĆ: „Suština je u kreiranju iskustva i povezivanju potrošača“

Advertiser Serbia21. novembra 2017.

JELENA MIHAJLOVIĆ & NENAD BJELIĆ, MPG: 100 razloga da dođete na WHISKY FAIR i zajedno zagrejemo novembarske dane!

Advertiser Serbia20. novembra 2017.

ANDREAS SCHWABE predavač na SEMPL konferenciji: „Bez veštačke inteligencije ne možemo da budemo konkurentni“

Advertiser Serbia8. novembra 2017.

Kreativni direktori na Webiz-u: Žarko Veljković (McCann), Slavoljub Stanković (Mercator S) & Nebojša Krivokuća (Communis)

Advertiser Serbia8. novembra 2017.

SANJA LALEVIĆ – CVETKOVIĆ (Direct Media sistem) na Webiz edukaciji: „Rast digitalnog oglašavanja u Srbiji neupitan i u 2018. godini“

Advertiser Serbia6. novembra 2017.

Svetsko marketinško priznanje za LJUBICU VUKČEVIĆ iz Direct Media sistema stiglo u Srbiju!

Advertiser Serbia1. novembra 2017.

VLADIMIR ĆOSIĆ, digitalni kreativni direktor McCann Beograd: „Verujem u neprolaznu suštinu umetničkih dela i univerzalnih ljudskih istina“

Advertiser Serbia30. oktobra 2017.