Agencije

Creative Mornings: Working Not Begging

Predavanje o dostojanstvu koje osvajamo kroz rad

Creative Mornings u Beogradu će u novom, četvrtom po redu, izdanju ugostiti Liceulice, a novi događaj počinje u 9 ujutro, u četvrtak, 30. aprila u prostoru bašte kafea Blaznavac, kada će Nikoleta Kosovac, jedna od osnivačica Licaulice predstaviti prvi ulični časopis u Srbiji, jedinstven ne samo zbog tema kojima se bavi, već i zbog održivog poslovnog modela – Liceulice razvija mrežu uličnih prodavaca teško upošljivih grupa koji učešćem u prodaji zarađuju 50 procenata od svakog prodatog primerka.

Creative Mornings, otvorena serija jutranjih predavanja uz besplatan doručak i kafu se nastavlja u četvrtak 30. aprila već od 9 ujutro, u prostoru bašte kafea Blaznavac, u Kneginje Ljubice 18. Na četvrtom beogradskom Creative Mornings predavanju sa temom HUMILITY koju je izabrao Creative Mornings tim iz Orlanda, predavačica je Nikoleta Kosovac, koordinatorka i jedna od osnivačica Licaulice koja će predstaviti prvi ulični časopis u Srbiji. Na predavanju Working Not Begging, gosti će biti prodavci Licaulice Mirko Ondrik i Emir Kadrijević, koji će predstaviti iskustvo svog osvajanja dostojanstva kroz ovaj projekat.

nullNikoleta Kosovac

Nakon dugogodišnjeg rada u brojnim domaćim i stranim magazinima i radio stanicama, kao i beogradskima dvertajzing agencijama, poželela je da radi nešto u šta veruje i to pronašla u socijalnom preduzeću Liceulice – prvim uličnim novinama u Srbiji. Već pet godina se kao koordinatorka ovog socijalnog preduzeća suočava licem u lice sa brojnim izazovima koje sa sobom nose nezavisni, aktivistički mediji rad na ekonomskom i socijalnom osnaživanju najugroženijih sugrađana i sugrađanki. Jedna je od pokretača inicijative Moj komšija bez krova, saradnica Centra za politike emancipacije, istraživačica saradnica onlajn platforme VICE.com i stručna konsultantkinja za PR, komunikacije i strateško planiranje brojnih organizacija civilnog društva u Srbiji i regionu.

LiceUlice

Organizacija Liceulice od 2010. godine realizuje praktične programe direktne podrške marginalizovanim grupama, sa ciljem njihove veće ekonomske, kulturne i socijalne uključenosti. Program se realizuje kroz više aktivnosti, a najvidljivija od njih je izdavanje magazina Liceulice (model uličnih novina poznat širom sveta) koji se bavi važnim društvenim pitanjima, promocijom aktivizma, inkluzije, jednakosti, prava na grad, javnog interesa i javnog prostora itd. Liceulice je jedinstveno ne samo zbog tema kojima se bavi, već i zbog održivog biznis modela koji praktikuje – Liceulice razvija mrežu uličnih prodavaca teško upošljivi hgrupa (Romi, beskućnici, osobe sa invaliditeteom, samohrane majke, mladi koji žive i/ili rade na ulici, itd), koji zarađuju 50 procenata od svakog prodatog primerka.

Ulaz na predavanje je slobodan

Creative Mornings Belgrade

Domaćica Creative Mornings u Beogradu je Marija Ratković, koja uz organizacioni tim LPT communication radi na produkciji. Creative Mornings polazi od povezivanja regionalnog prostora u virtuelnu, ali i real life zajednicu, te razvija različite vrste saradnje sa institucijama i pojedincima, od kojih su najpoznatija globalna partnerstva sa mega servisima Mailchimp, Shutterstocki Square Space koji su od početka prepoznali potencijal ove inicijative. Na facebook stranici Creative Mornings u Beogradu je pod sloganom “Wants You To Become a Morning Person”, otvoren poziv za uključivanje novih saradnika i partnera, a najvažniji uslov za sve buduće ranoranioce je da sa Creative Mornings dele vrednosti i interesovanja, uz želju da se regionalna kreativna zajednica dugoročno razvija putem inovativnih pristupa kulturnoj produkciji i kreiranju novih sadržaja u oblasti kreativne industrije.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Agencije

Najbolja agencija BalCannes-a je Bruketa&Žinić&Grey, a Saatchi&Saatchi Croatia i Violeta zaslužni su za najbolji projekat

Advertiser Serbia25. septembra 2020.

Veliki uspeh MCCANN agencija na BalCannes festivalu

Advertiser Serbia24. septembra 2020.

Saatchi Hrvatska i Kraš prelomili: Dorina ima novu komunikacijsku platformu

Advertiser Serbia23. septembra 2020.

JELENA MIKIĆ: Recept za zadovoljnog i srećnog radnika postoji

Advertiser Serbia22. septembra 2020.

A šta tebe žulja?

Advertiser Serbia22. septembra 2020.

Digitalni porez – Komisija donela novi paket poreskih mera

Advertiser Serbia17. septembra 2020.

Kurs digitalnog marketinga – Professional level: Siguran put za digitalnu transformaciju menadžera

Advertiser Serbia17. septembra 2020.

Direct PERSPECTIVE Talks – HR i poslovanje u Covid-19 svetu

Advertiser Serbia9. septembra 2020.

Počinje novi serijal webinara DIRECT TALKS

Advertiser Serbia2. septembra 2020.

Homepage pokrenuo HOMEPAGE AKADEMIJU

Advertiser Serbia1. septembra 2020.

IPG Mediabrands predstavlja: Prva revizija medijske odgovornosti na društvenim mrežama (ikad!)

Advertiser Serbia24. avgusta 2020.

Saradnja FEFA fakulteta i I&F Grupe

Advertiser Serbia18. avgusta 2020.

Jana summer alarm by Saatchi Croatia

Advertiser Serbia12. avgusta 2020.

Bojan Kočovski imenovan za novog direktora agencije McCann Skopje

Advertiser Serbia11. avgusta 2020.

Nova kampanja JAZAS-a i Degordiana: Distanca od 2 mikrona štiti od virusa!

Advertiser Serbia7. avgusta 2020.