Ambalaža

Coca-Cola u Hrvatskoj najavljuje novu strategiju

Coca-Cola je u Hrvatskoj najavila objedinjavanje različitih Coca-Cola brendova koji uključuju Coca-Cola Classic i Coca-Cola Zero u jednu Coca-Cola porodicu s dvema varijantama

Tom promenom će svi promo materijali i pakovanja nositi jasnu oznaku jedinstvenog brenda Coca-Cola sa različitim izborom sastojaka i kalorija. Takav novi pristup brendu dalji je iskorak u promovisanju mogućnosti izbora za potrošače te je u skladu s predanošću Coca-Cole da svakom potrošaču obezbedi sve potrebne informacije i time olakša donošenje odluke.

Stalne inovacije

Nastojeći da prati ukuse i životne stilove potrošača, Coca-Cola je tokom godina na tržište uvodila inovacije predstavljajući nove brendove prepoznatljivih obeležja. Potrošačima je tako obogatila izbor nudeći proizvode bez šećera, ali jednako izvrsnoga ukusa kao što je na primer Coca-Cola Zero.

Nakon najave koja predstavlja korak napred i novi smer za Coca-Colu, dva samostalna brenda Coca-Cola i Coca-Cola Zero na hrvatskom će tržištu postojati pod jednim jedinstvenim brendom.

Izbor potrošača u srcu strategije

Novi će pristup proširiti nasleđe originalne legendarne Coca-Cole na celu Coca-Colinu porodicu, a istovremeno će se dizajnom pakovanja i oglašavanjem naglasiti jedinstvene prednosti pojedinih proizvoda, čime će se potrošačima olakšati i pojednostaviti donošenje odluka o kupovini.

Izbor će biti dodatno naglašen novim marketinškim sloganom: „Novi izgled, jednako dobro osveženje, izbor je tvoj.“

Ostvarenje nove strategije

Iako će legendarni Coca-Colin ukus biti isti kao pre, strategija objedinjenog brenda donosi brojne promene u pakovanju i marketingu. Povećaće se usmerenost na varijante bez kalorija i manja pakovanja.

Marketing i dizajn

Umesto samostalnih brendova Coca-Cola i Coca-Cola Zero biće istaknut samo jedan kultni brend Coca-Cola u dvema varijantama.

Svaka će bočica i limenka Coca-Cole imati istovetan dizajn i stilska obeležja, uključujući kultni crveni disk, a pojedina će se varijanta razlikovati bojom.

Naglasak na varijantama bez kalorija

Nastavljamo da pomažemo potrošačima da bolje kontrolišu unos šećera i kalorija iz naših pića. U skladu sa našim nastojanjima da udvostručimo udeo prodaje Coca-Cole bez kalorija unutar Coca-Coline porodice do 2020. godine, varijanta bez kalorija biće prikazana na kraju svake Coca-Coline televizijske reklame.

Coca-Cola Zero od sada postaje Coca-Cola Zero Sugar, a novost je i novi, poboljšani recept koji nam je omogućio da ta varijanta ukusom bude sličnija Coca-Coli Classic, ali bez šećera. Takođe će Coca-Cola Zero Sugar od ove godine biti dostupna u limenci od 250 ml.

Veće težište na manjim pakovanjima

U skladu sa strategijom „One Brand“ Coca-Cola će veće težište staviti na promovisanje širokog raspona različitih veličina pakovanja. Na tržištu će i dalje biti dostupne različite veličine, pri čemu će najmanje pakovanje biti limenka od 250 ml, a najveće boca od 2 l. Širok izbor pakovanja potrošačima će olakšati odabir onoga koje najviše odgovara njihovim potrebama.

Najavljujući novu strategiju Vesna Vlahović Dašić, direktorica marketinga Coca-Cole Adria, izjavila je: „Kao kompanija imamo privilegiju što je Coca-Cola je jedan od najomiljenijih brendova u svetu. Međutim, svet se menja i stoga danas svojim potrošačima pružamo mogućnost da nastave da uživaju u brendu koji poznaju i vole tako što će odabrati Coca-Colu koja najbolje odgovara njihovu ukusu i načinu života. Budući da se slažemo da previše šećera nije dobro ni za koga, time snažno potvrđujemo svoju odlučnost da Coca-Coline proizvode bez šećera učinimo pristupačnijim, dostupnijim i privlačnijim na celom tržištu, istovremeno olakšavajući potrošačima donošenje odluka na osnovu relevantnih informacija koje im dajemo. “

 

Izvor: poslovni.hr

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Više u Ambalaža

Fruvita je samo voće & ništa više

Advertiser Serbia16. marta 2017.

Novi izgled brenda Amstel Premium Pilsener

Advertiser Serbia16. marta 2017.

Knjaz Miloš od sada u novoj flaši

Advertiser Serbia10. januara 2017.

UEPS priznanje za projekat „Šampioni svaki dan“

Advertiser Serbia28. decembra 2016.

Najzapaženija kampanja 2016. na društvenim mrežama u Srbiji

Advertiser Serbia26. decembra 2016.

Marko Jozović – pobednik konkursa Rakija BGD 2017!

Advertiser Serbia6. decembra 2016.

Haljina „Moja Aroma“ osvojila drugo mesto na izložbi haljina od ambalažnih materijala „Zakopčaj me selotejpom“

Advertiser Serbia1. decembra 2016.

Konkurs za dizajn etikete flaše rakije „BGD 2017“

Advertiser Serbia8. novembra 2016.

Zaječarsko Crno sada u novom prazničnom dizajnu

Advertiser Serbia7. novembra 2016.