Ambalaža

Coca-Cola u Hrvatskoj najavljuje novu strategiju

Coca-Cola je u Hrvatskoj najavila objedinjavanje različitih Coca-Cola brendova koji uključuju Coca-Cola Classic i Coca-Cola Zero u jednu Coca-Cola porodicu s dvema varijantama

Tom promenom će svi promo materijali i pakovanja nositi jasnu oznaku jedinstvenog brenda Coca-Cola sa različitim izborom sastojaka i kalorija. Takav novi pristup brendu dalji je iskorak u promovisanju mogućnosti izbora za potrošače te je u skladu s predanošću Coca-Cole da svakom potrošaču obezbedi sve potrebne informacije i time olakša donošenje odluke.

Stalne inovacije

Nastojeći da prati ukuse i životne stilove potrošača, Coca-Cola je tokom godina na tržište uvodila inovacije predstavljajući nove brendove prepoznatljivih obeležja. Potrošačima je tako obogatila izbor nudeći proizvode bez šećera, ali jednako izvrsnoga ukusa kao što je na primer Coca-Cola Zero.

Nakon najave koja predstavlja korak napred i novi smer za Coca-Colu, dva samostalna brenda Coca-Cola i Coca-Cola Zero na hrvatskom će tržištu postojati pod jednim jedinstvenim brendom.

Izbor potrošača u srcu strategije

Novi će pristup proširiti nasleđe originalne legendarne Coca-Cole na celu Coca-Colinu porodicu, a istovremeno će se dizajnom pakovanja i oglašavanjem naglasiti jedinstvene prednosti pojedinih proizvoda, čime će se potrošačima olakšati i pojednostaviti donošenje odluka o kupovini.

Izbor će biti dodatno naglašen novim marketinškim sloganom: „Novi izgled, jednako dobro osveženje, izbor je tvoj.“

Ostvarenje nove strategije

Iako će legendarni Coca-Colin ukus biti isti kao pre, strategija objedinjenog brenda donosi brojne promene u pakovanju i marketingu. Povećaće se usmerenost na varijante bez kalorija i manja pakovanja.

Marketing i dizajn

Umesto samostalnih brendova Coca-Cola i Coca-Cola Zero biće istaknut samo jedan kultni brend Coca-Cola u dvema varijantama.

Svaka će bočica i limenka Coca-Cole imati istovetan dizajn i stilska obeležja, uključujući kultni crveni disk, a pojedina će se varijanta razlikovati bojom.

Naglasak na varijantama bez kalorija

Nastavljamo da pomažemo potrošačima da bolje kontrolišu unos šećera i kalorija iz naših pića. U skladu sa našim nastojanjima da udvostručimo udeo prodaje Coca-Cole bez kalorija unutar Coca-Coline porodice do 2020. godine, varijanta bez kalorija biće prikazana na kraju svake Coca-Coline televizijske reklame.

Coca-Cola Zero od sada postaje Coca-Cola Zero Sugar, a novost je i novi, poboljšani recept koji nam je omogućio da ta varijanta ukusom bude sličnija Coca-Coli Classic, ali bez šećera. Takođe će Coca-Cola Zero Sugar od ove godine biti dostupna u limenci od 250 ml.

Veće težište na manjim pakovanjima

U skladu sa strategijom „One Brand“ Coca-Cola će veće težište staviti na promovisanje širokog raspona različitih veličina pakovanja. Na tržištu će i dalje biti dostupne različite veličine, pri čemu će najmanje pakovanje biti limenka od 250 ml, a najveće boca od 2 l. Širok izbor pakovanja potrošačima će olakšati odabir onoga koje najviše odgovara njihovim potrebama.

Najavljujući novu strategiju Vesna Vlahović Dašić, direktorica marketinga Coca-Cole Adria, izjavila je: „Kao kompanija imamo privilegiju što je Coca-Cola je jedan od najomiljenijih brendova u svetu. Međutim, svet se menja i stoga danas svojim potrošačima pružamo mogućnost da nastave da uživaju u brendu koji poznaju i vole tako što će odabrati Coca-Colu koja najbolje odgovara njihovu ukusu i načinu života. Budući da se slažemo da previše šećera nije dobro ni za koga, time snažno potvrđujemo svoju odlučnost da Coca-Coline proizvode bez šećera učinimo pristupačnijim, dostupnijim i privlačnijim na celom tržištu, istovremeno olakšavajući potrošačima donošenje odluka na osnovu relevantnih informacija koje im dajemo. “

 

Izvor: poslovni.hr

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Ambalaža

2 Red Dot nagrade za Studio Sonda: Za sladoled King u čašici i za projekat EPK Rijeka 2020, Autorske Bure

Advertiser Serbia16. jula 2020.

Johnnie Walker će se prodavati u kartonskim bocama

Advertiser Serbia13. jula 2020.

Saatchi&Saatchi Hrvatska osvojio AdForum-ov PHNX

Advertiser Serbia13. jula 2020.

Jana 800 by Saatchi&Saatchi Hrvatska

Advertiser Serbia3. jula 2020.

Nemačka zabranjuje prodaju plastičnih predmeta za jednokratnu upotrebu

Advertiser Serbia26. juna 2020.

Trgovci i dobavljači traže od EU obaveznu oznaku Nutri-Score

Advertiser Serbia20. maja 2020.

Saatchi&Saatchi Hrvatska nagrađen na prestižnom američkom Dieline Awards 2020

Advertiser Serbia20. maja 2020.

Italijanski dizajneri prave torbe od pakovanja za hranu i Amazonovih paketa

Advertiser Serbia19. maja 2020.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2019] FUTURA DDB: „Milk books“ za Spar Slovenija

Advertiser Serbia27. aprila 2020.

Trgovački lanci Edeka i Rewe testiraju „jestiva“ pakovanja

Advertiser Serbia3. marta 2020.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2019] MCCANN SKOPJE: „Coca-Cola Love is always the right way“ za THE COCA-COLA COMPANY

Advertiser Serbia2. marta 2020.

Uvodi se kaucija za plastične, metalne i staklene flaše?

Advertiser Serbia26. februara 2020.

Saatchi & Saatchi Croatia & Violeta: Ovo pakovanje je smeće i na to smo ponosni

Advertiser Serbia11. februara 2020.

Nemačka policija istražuje nacističku marku piva

Advertiser Serbia28. januara 2020.

Coca-Cola neće odbaciti jednokratne plastične boce jer ih potrošači i dalje žele

Advertiser Serbia22. januara 2020.