Brendovi

Canon 16. godinu zaredom globalni lider na tržištu fotoaparata sa izmenjivim objektivima

Brendovi

Canon Inc. objavio je da su njihovi digitalni fotoaparati sa izmenjivim objektivima (digitalni SLR i fotoaparati bez ogledala) održali poziciju br. 1 na globalnom tržištu 16. godinu uzastopno – od 2003. do 2018. godine

 

Canon razvija ključne komponente grafičkih sistema koji se nalaze u njegovoj EOS seriji fotoaparata sa izmenjivim objektivima – CMOS senzore slike, procesore slike i izmenjive objektive – u okviru centralnog koncepta ‘Brzine, udobnosti i visokog kvaliteta slike’. Obuhvatajući liniju proizvoda široke primene – od modela-perjanica visokih performansi kojima profesionalci izuzetno poklanjaju poverenje, do početnih modela koji korisnicima omogućavaju da uživaju u snimanju slika visokog kvaliteta uz jednostavno korišćenje – Canon nastavlja da podržava raznovrsne potrebe klijenata.

Godine 2003, u zoru digitalnih SLR fotoaparata, Canon je predstavio svoj inovativni EOS 300D. Ovaj revolucionarni fotoaparat, koji je imao kompetitivnu cenu i bio kompaktnog, laganog dizajna, osvojio je najveći deo udela globalnog tržišta i postavio scenu za rast tržišta digitalnih SLR-ova. Od tog trenutka, Canon je nastavio da predstavlja niz revolucionarnih proizvoda, uključujući profesionalne modele EOS-1D serije i EOS 5D serije, koji su utabali put video snimanju na digitalnom SLR-u.

Marta 2018, Canon je predstavio proizvode kao što su EOS M50 fotoaparat bez ogledala i EOS 2000D DSLR, koji omogućavaju korisnicima početnicima da bez muke uživaju u snimanju slika profesionalnog izgleda. Težeći da dalje proširi svoju liniju, Canon je još jednom osigurao vodeći udeo u globalnom tržištu u 2018.

Septembra 2018, želeći da dalje pomeri granice beleženja slika i nove mogućnosti vizualnog izražavanja, Canon je predstavio EOS R fotoaparat bez ogledala, opremljen senzorom punog formata, kao deo EOS R sistema, novog grafičkog sistema sa objektivima u srži. Pored toga, februara 2019. Canon je predstavio EOS RP – mali, lagan i praktičan fotoaparat punog formata bez ogledala sa impresivnim kvalitetom slike – i najavio je šest novih RF objektiva, koji su trenutno u razvoju, kao deo plana za proširivanje EOS R sistema.

Canon će nastaviti sa usavršavanjem raznovrsnih grafičkih tehnologija zasnovanih na svojoj optičkoj tehnologiji koja je u srži kako bi proširio i stvorio još jači EOS sistem koji nudi nove mogućnosti beleženja slika da bi ispunio zahteve sve raznovrsnijih korisnika i kako bi promovisao sve širu foto i video kulturu.

Alessandro Stanzani, izvršni potpredsednik kompanije Canon Imaging Technologies&Communications Group za Evropu, Srednji Istok i Afriku, prokomentarisao je: „Osim toga što je održao poziciju broj jedan u udelu globalnog tržišta, Canon je nastavio da održava svoju lidersku poziciju u udelu prema broju jedinica i vrednosti na tržištu digitalnih fotoaparata u regiji EMEA. Nastavljamo da pomeramo granice optičkih inovacija, a ovi rezultati demonstriraju apetit za novim tehnologijama i sistemima fotoaparata.“

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Brendovi

Google prekida saradnju sa kineskom kompanijom Huawei

Advertiser Serbia20. maja 2019.

Nova Schweppes boca ispirisana originalom iz 1783. godine predstavljena na Noći muzeja

Advertiser Serbia19. maja 2019.

MAXI opet omiljeni supermarket kupaca

Advertiser Serbia19. maja 2019.

22 nagrade za vina Tikveš na takmičenjima u Francuskoj, Velikoj Britaniji i Švajcarskoj

Advertiser Serbia19. maja 2019.

Potrošači izglasali – Nectar Family najomiljeniji brend u Srbiji u kategoriji „Bezalkoholni napici“

Advertiser Serbia16. maja 2019.

Plazma najomiljenija kod potrošača

Advertiser Serbia16. maja 2019.

Google razvija mašinsko učenje za mobilne uređaje

Advertiser Serbia14. maja 2019.

Humanitarna fondacija „Za dečje srce“ već 27 godina pomaže mališanima sa kardio-torakalnim bolestima

Advertiser Serbia14. maja 2019.

Dobavljači lakše do multinacionalnih kompanija

Advertiser Serbia13. maja 2019.

Tradicionalna uskršnja donacija Banci hrane Beograd – Prikupljeno više od 10 tona namirnica za najsiromašnije

Advertiser Serbia12. maja 2019.

Samsung daruje poklone kupcima Galaxy S10 serije

Advertiser Serbia10. maja 2019.

Nelt raspisao konkurs za plaćeni edukativni program „Dobar start 5“

Advertiser Serbia9. maja 2019.

Novo Jacobs zadovoljstvo za sve ljubitelje tradicionalne kafe

Advertiser Serbia9. maja 2019.

Triglav osiguranje Beograd na 86. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

Advertiser Serbia9. maja 2019.

Češka trgovcima zabranila bacanje hrane

Advertiser Serbia8. maja 2019.