Branding

Branding konferencija – kreativnost koja inspiriše

SARAJEVO – Branding konferencija pod sloganom «Brandolucija» za sve one koji odluče 12.06. da posete Vijećnicu pripremila je zanimljiv program i vrhunske predavače, koji će kroz predavanja, radionice i panel diskusije preneti svoja iskustva te prisutnima predstaviti najaktuelnije trendove u oblasti brandiranja

Kako funkcionišu veliki brandovi? Šta je presudno u komunikaciji sa potrošačima? Kako kreirati sadržaje koji pokreću emocije? Da li je nastupila digitalna era komuniciranja? Odgovore na ova i mnoga druga pitanja iz oblasti brandiranja, marketinga, medija i komuniciranja ponudiće vodeći regionalni i svetski eksperti kroz bogat celodnevni program Branding konferencije, koja će 12.06. otvoriti vrata Vijećnice za sve eksperte i zaljubljenike u marketing i brandiranje.

Moć brandova i brandinga se nastavlja i raste vremenom, stoga je važno da razumemo kako njima upravljati te kako ih razvijati. Kako brandovi funkcionišu, kako se stvaraju i održavaju, zašto su neki uspešni a drugi nisu i kako oni utiču na kompanije te predstavljaju izvor konkurentske prednosti i najvažniji know-how današnjice saznaćete kroz predavanje Denise Lee Yohn, autorke bestsellera “What Great Brands Do?” i zvezde Brandolucije.

Marijana Prpić, Head of Branding u Google Adriatic Region, će predstaviti brand strategiju kroz digitalne naočare. Doba masovnog komuniciranja ideja je prošlo, oglašivačko tržište je zasićeno brojnim brandovima, a svaki potrošač postaje individualni target marketinških kampanja. Kako ćete se Vi istaći u toj masi?

Uz predavanje gospođe Prpić saznaćete kako internet menja oblikovanje strategije i interakciju sa brandom, kako se filtriraju informacije, te koje su promene u kreativnom procesu rezultat ovog novog trenda.

Ne samo da integracija interneta i digitalnih sadržaja utiče na percepciju branda, već i emocije. Koncept koji se sve češće spominje kao manipulativno sredstvo kojim se inducira reakcija posmatrača, u sinergiji sa kreativnosti i brandom će biti tema predavanja Slavena Fischera, koji će nam preneti najzanimljivije detalje iz svog dugogodišnjeg iskustva u BBDO agenciji.

Kreiranje sadržaja koji na emotivan način povezuje vaš brand sa potrošačima, drugim rečima: ne pričaj mi samo svoju priču, već priču koja je relevantna za mene. Da li je ovo samo trend ili će sva komunikacija u budućnosti biti koncipirana upravo na ovaj način? Šta kaže prodaja, da li je to samo bacanje novca ili zaista ključni deo komunikacije budućnosti? Informacije su dostupne svuda i svakome. Kako je u Makedoniju iz Cannes-a stigao Kanski Titanium Lav, a Violeta postala Ljubičanstvena, gde su se sreli Sergej Trifunović i Leo Messi, samo je deo zanimljivog regionalnog panela.

Udahnite punim plućima i saznajte kako kreativnost otvara put kad je reč o poboljšanju interaktivne komunikacije i angažmanu potrošača. Više puta je dokazano da kvalitetan i kreativan pristup daje i prodajne rezultate. Upravo zato kreativnost posmatramo kao svojevrsni kiseonik vašeg branda. Aljoša Bagola, Partner and Executive Creative Director, Pristop Slovenija će predstaviti projekte i način razmišljanja koji agenciju Pristop već treću godinu zaredom stavljaju na prvo mesto na slovenačkom festivalu oglašavanja, te na treće mesto kao jednu od najboljih nezavisnih agencija na svetu po međunarodnom indexu Effie.

Program ovogodišnje Branding konferencije zaključiće regionalni panel na temu «PR STAR – UTICAJ POZITIVNE PRIČE NA VAŠ BRAND”. Koji je ključ izgradnje uspešnog branda u regionu koji je tradicionalno stalno u krizi? Šta potrošačima ne možemo “prodati” pod reklamom a možemo kroz dobro osmišljen PR? Jedinstvene i iskrene PR priče inspirišu i podstiču stvaranje pozitivne percepcije od strane potrošača koji potom pomažu u širenju uspešne priče o brandu. Iskustvo sagledano iz ugla pošiljalaca poruke, kreatora poruka i medija koji iste prenose široj javnosti.

Nova znanja, razmena iskustava i business networking koji nema granice. Vijećnica 12.06.2015.
Vidimo se!
Branding konferencija će se održati u Sarajevu, 12. juna, u Vijećnici, s početkom u 09:00 sati. Za više informacija o programu, predavačima i kotizaciji saznajte na www.branding.ba
***

Branding konferencija je jedini strukovni događaj koji se organizuje u Bosni i Hercegovini, a okuplja eksperte specijalizovanih znanja u oblasti brandinga. Prva Branding konferencija održana je 2011. godine sa ciljem podizanja svesti lokalnih preduzetnika i brand menadžera o važnosti marketinga te ulozi branda u strateškom razvoju kompanije.
Branding konferenciju donosi novosti marketinških strategija, gostovanja vrhunskih predavača, organizuju se zanimljive radionice i panel diskusije, inspiriše kreativnu energiju i podstiče networking.
Prethodne Konferencije okupile su regionalne i svetske marketing stručnjake koji su govorili o svemu onome što nam budućnost donosi kada su u pitanju marketinške strategije, nova tržišta, promene u okruženju.
Branding konferencija se iz godine u godinu razvija i povećava svoj uticaj na lokalno ali i regionalno tržište koju u proseku poseti 341 učesnik iz 11 zemalja uz objave i reportaže u više od 60 medija.

Partneri:
Konzum, Sberbank, Atlantic grupa, Lutrija BiH, Grad Sarajevo

Medijski partneri:
BiH: Radio-televizija Federacije BiH, Al Jazeera Balkans, Radio Stari Grad, Oslobođenje, Blic, Klix, Onasa, Fena, Business Magazin, Instore, Media Marketing, eKapija, Seebiz
Hrvatska: Forbes
Srbija: Advertiser Serbia, Marketing Mreža, Marketing ITD
Slovenija: Marketing magazin

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Branding

Saatchi & Saatchi Croatia & Violeta: Ovo pakovanje je smeće i na to smo ponosni

Advertiser Serbia11. februara 2020.

Vip mobile menja brend u A1 u 2020. godini

Advertiser Serbia15. decembra 2019.

[POGLED SA VRHA 2019/20] LANA BEDEKOVIĆ ROSANDIĆ, Alert: „Kad podvučem crtu, 2019. godina je za Alert bila odlična“

Advertiser Serbia10. decembra 2019.

Facebook ima novi logo i strategiju brenda

Advertiser Serbia5. novembra 2019.

21. SEMPL, ALI MAHLODJI: „Zašto je kriza naš najbolji prijatelj“

Advertiser Serbia21. oktobra 2019.

21. SEMPL, VIKKI ROSS: „Za inspirativnu priču potrebno nam je više od samih podataka, od kojih polazi robot“

Advertiser Serbia11. oktobra 2019.

DEVETA BRENDING KONFERENCIJA ispunila sva očekivanja

Advertiser Serbia1. juna 2019.

MICHELA MAGAŠ, jedna od najznačajnijih inovatorki na svetu dolazi u Sarajevo na BRENDING KONFERENCIJU

Advertiser Serbia24. maja 2019.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2018] STUDIO SONDA: „Prirodno Ja“ za STUDENU (Studenac d.o.o.)

Advertiser Serbia24. maja 2019.

Predstavljen program devete BRENDING KONFERENCIJE

Advertiser Serbia23. maja 2019.

Early Bird kotizacije za devetu BRENDING KONFERENCIJU možete uloviti još do nedelje 12. maja

Advertiser Serbia10. maja 2019.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2018] BRUKETA&ŽINIĆ&GREY: „Novi oblik života“ za A1 Hrvatska

Advertiser Serbia8. maja 2019.

MITJA TUŠKEJ, vođa modula Brending na DIRECT MEDIA AKADEMIJI: „Pričajmo o filigranskom brendingu!“

Advertiser Serbia7. maja 2019.

MARK SHYLER, čovek koji provokativnim idejama svetskim kompanijama donosi dodatnu vrednost, dolazi na devetu BRENDING KONFERENCIJU

Advertiser Serbia7. maja 2019.

Deseta DIRECT MEDIA AKADEMIJA najavljuje gostovanja specijalnih gostiju: MINDSCAPES U BEOGRADU!

Advertiser Serbia24. aprila 2019.