Branding

BK10 predstavlja: Komunikacija u vremenu pandemije

Detaljna analiza tržišta i dugoročno planiranje su kvaliteti neophodni za razvoj brendova i izradu njihovih marketinških strategija. Međutim, ponekad ipak nastupi vreme u kojem su od pomenutih kvaliteta bitniji intuicija, brzina reakcije, hrabrost i odlučnost

 

Takve su sve krizne situacije, jer one ruše ustaljene sisteme vrednosti, a iz njih kao pobednici izlaze samo oni koji su uspeli adekvatno da reaguju i da se prilagode. Možda je svima dosadilo ponavljanje, ali „živimo u takvom vremenu“ aludira na poruku da se tom vremenu trebamo prilagoditi.

Zbog toga je agencija Via Media, prilagođavajući se na taj način i sama novonastaloj situaciji, osetila da svojom jubilarnom, desetom Brending konferencijom treba da ponudi rešenja i odgovore na brojna pitanja izazvana pandemijom korona virusa. Dospeli su – da podsetimo na jedan od ranijih slogana Brending konferencije – u novi “branding jungle“, koji valja preživeti i iz njega izaći kao pobednik. U takvoj situaciji, koga boljeg konsultovati nego rođene pobednike i survivere, koji će nam pod ovogodišnjim sloganom „The show must go on“ pokazati kako ćemo dalje, jer se više niko ne pita da li ćemo.

Konferencija je promenila lokaciju i format, pa se tako preselila u digitalno okruženje u trajanje od 5 uzastopnih dana u kojima će nas kroz online predavanja i radionice stručnjaci svetskog renomea voditi kroz najvažnije teme koje muče kreativnu industriju u vreme krize.

Jedan od njih, dizajner po zvanju, a budni sanjar po karakteru, Davor Bruketa je čovek čiji su oštri intelekt, duboki uvidi i neobuzdana mašta pravi kvaliteti koji nas mogu dovesti do svetla na kraju ovog tunela. On će kroz prizmu svog, četvrt veka dugog, radnog iskustva u oblasti advertisinga, na desetoj Brending konferenciji s nama iskomunicirati priču o novoj komunikaciji. Zašto su neki brendovi komunicirali sa svojim potrošačima tokom krize, a neki nisu? Kako biti među brendovima koji će iz ove situacije uspeti da izvuku korist, u smislu jačanja kroz jasno, suštinsko definisanje ili redefinisanje svoje svrhe kroz komunikaciju, ali i mnoga druga pitanja, čekaju gospodina Bruketu 18. maja na početku BK10 Online Week-a. Mi ćemo nestrpljivo čekati odgovore.

Prvi čovek New Moment New Ideas Company, jedne od najnagrađivanijih kreativnih agencija u regiji, Žarko Sakan će nam dati svoj uvid u novonastalu krizu. “Možda smo uspešni i zato što ovaj posao ne radimo, već živimo“, rekao je u jednom razgovoru, i te reči mogu biti zvezda vodilja koja će brendovima osvetliti put u neizvesnu budućnost. Da bi nadrastao i pobedio ovu i svaku drugu krizu, brend mora biti značajan. Žarko će nam 20. maja reći kako.

Davor Bruketa i Žarko Sakan, dva mladića sa ogromnim iskustvom u brending i advertising industriji, pravi su ljudi u pravom trenutku. Vi se zbog toga nađite na pravom mestu i ne propustite desetu Brending konferenciju, koju ste ove godine dobili na poklon, željom organizacijskog tima, a povodom obeležavanja njihovog jubileja. Svoje besplatno učešće obezbedite registracijom na linku: www.branding.ba/10/.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Branding

General Motors prelazi na e-vozila i menja logo

Advertiser Serbia10. januara 2021.

Booster poneo najsjajnije odličje u kategoriji Kreiranje identiteta

Advertiser Serbia30. decembra 2020.

Opel predstavio novi logo i identitet brenda

Advertiser Serbia3. decembra 2020.

G Suite postaje Google Workspace

Advertiser Serbia7. oktobra 2020.

Pirinač „Uncle Ben’s“ menja ime zbog rasnih stereotipa

Advertiser Serbia24. septembra 2020.

Rolls-Royce redizajnirao vizuelni identitet

Advertiser Serbia31. avgusta 2020.

KFC privremeno odustao od čuvenog slogana „finger lickin’ good“

Advertiser Serbia25. avgusta 2020.

Ghetaldus je izbacio stav na sunce

Advertiser Serbia17. jula 2020.

Američke ragbi tim Washington Redskins menja ime

Advertiser Serbia14. jula 2020.

Američka firma uklanja lik Afroamerikanke sa svog proizvoda, njena porodica se protivi

Advertiser Serbia23. juna 2020.

Završena deseta Brending konferencija

Advertiser Serbia23. maja 2020.

Da li su mali i veliki biznisi mogli da iskoriste lekcije iz prošlosti za prevazilaženje krize?

Advertiser Serbia20. maja 2020.

Danas počinje deseta Brending konferencija – kako je izgledalo prvih 9?

Advertiser Serbia18. maja 2020.

VESNA BEGANOVIĆ, Via Media: „Mi smo važna karika u oporavku i modernizaciji ekonomije“

Advertiser Serbia15. maja 2020.

Branding Conference 10 – The show must go on!

Advertiser Serbia7. maja 2020.