Agencije

Kako smo napravili „hajp“ oko povratka u školu?

Početak školske godine predstavlja pravu malu septembarsku gungulu među ritejlerima, knjižarama i raznim drugim prodavcima robe namenjene deci, koji promovišu svoje nove školske ponude, pakete proizvoda na popustima i razne druge pogodnosti pri kupovini školske opreme.

 

U takvom okruženju, teško je istaći se i biti zapamćen u moru istih poruka. Mega Maxi i Tempo su ove godine, u saradnji sa agencijom McCann Beograd, u tome ipak uspeli, a evo i kako 😊

Pored bogate ponude školske opreme i pribora, koja se mogla pronaći po povoljnim cenama, kampanji su se priključili influenseri koji su deci školskog uzrasta dobro poznati – Anna Lazarević i Andrija Jović. Oni su u Centrima mega popusta, Tempo i Mega Maxi hipermarketima, pored redovne opreme za školu, promovisali i posebno dizajnirane dukseve, majice, maske za lice i sveske iz Hyper kolekcije by Anna i Andrija Jo! Na društvenim mrežama su organizovani Instagram izazov i giveaway na Anninom i Andrijinom profilu koja je posebno promovisala limitiranu seriju dizajnirane garderobe sa njihovim potpisom. Malo je reći da se Hyper kolekcija rasprodala skoro do poslednjeg komada u rekordnom roku.


U hipermarketu na Adi Ciganliji u Beogradu organizovan je i zabavni kutak sa digitalnim magičnim ogledalom, gde su deca mogla da „probaju“ nove odevne komade. Dodatno, koncerti influensera u Čačku, Nišu, Novom Sadu i Beogradu izazvali su veliko interesovanje među školarcima.

Kampanja je realizovana kao integrisana 360 kampanja, kroz tradicionalne medijske kanale, OOH, TV oglase i digital. Na ovaj način, Mega Maxi i Tempo su još jednom pokazali inovativnost, i da uz širok asortiman proizvoda istovremeno nude i zabavne momente, nove doživljaje i iskustva, kao i inspiraciju, čime su ove sezone privukli i nove kupce u svoje radnje.

Influenseri su realizovali i akciju poklanjanja opreme za školu, tako što su vodili klince sa Instagram aktivacije da zajedno sa njima odaberu svoju novu školsku opremu, a Annin video se vrlo brzo našao među trending videima na YouTube platformi.

Sjajno je iskustvo imati priliku da kreirate nešto novo i hrabro, nešto što treba mlade ljude da iznenadi i prodrma. Upravo ovaj osećaj je bio vodilja kroz proces kreiranja novog fashion brenda Hyper. Kroz proces kreiranja tražili smo nešto što će jasno komunicirati osećaj i doživljaj koji želimo da prenesemo kako kroz komunikaciju, tako i kroz vizuelno rešenje. Zato je simbol munje, kao iznenadne pojave praćene svetlosnim bljeskom i gromoglasnim zvukom koji prekida sva trenutna dešavanja i preusmerava pažnju, ono što dobro prenosi emociju koju Hyper brend izaziva i komunicira. Najzad, kao najveća nagrada i potvrda uspešno prenešene ideje, dolazi naravno ushićenost i zadovoljstvo velikog broja mladih ljudi kojima se obraćamo,“ kaže Sandra Milojević, Senior Art Director, McCann Beograd.

Tradicionalno odličan izbor školskog asortimana koji su kupci navikli da pronađu u Centrima mega popusta, Mega Maxi i Tempo prodavnicama ove sezone smo upotpunili Hyper modnom kolekcijom, ali i novim načinom komunikacije sa ciljnom publikom. Povezujuci klasične kanale komunikacije sa digitalnim, trudili smo se da na zanimljiv način upravo dopremo do đaka, pružajući im dodatnu inspiraciju za početak nove školske godine, a po povratnim informacijama možemo da zaključimo da smo i više nego uspešno odgovorili na zadatak“, rekao je Filippos Nanopoulos, rukovodilac operativnog marketinga kompanije Delez Srbija.

Ova kampanja je sjajan primer integracije offline i online kanala komunikacije. Ona je prikaz istinske 360 kampanje u 21. veku sa svim mogućnostima koje pruža. Influensere, koji za komunikaciju koriste digitalne kanale, smo izvukli iz njihovog prirodnog okruženja i prikazali ih na TV-u, bilbordima, lifletima… dok smo digitalne kanale iskoristili kako za podršku offline kampanje tako i za direktniju komunikaciju sa potencijalnim kupcima. Na taj način smo obuhvatili najširu publiku i pronašli način da komuniciramo sa svima. Rad na kampanji je od samog početka bio zanimljiv, ali i veliki izazov za organizaciju. Počeli smo od osnovnih must have stvari (baneri, postovi, landing strane…), a sam kraj krunišemo koncertima,” zaključuje Tamara Živković, Account Manager, Drive.


TIM
McCann Beograd:
Emina Azizi, Regional Account Director
Igor Petrović, Account Manager
Jana Savic Rastovac, Excetuive Creative Director
Jovana Bradaš, Associate Creative Director
Vladimir Kondžulović, Senior Copywriter
Marko Marić, Junior Copywriter
Branko Rosić, Senior Art Director
Sandra Milojević, Senior Art Director
Filip Anđić, Senior Designer
Olga Mitić, Junior Production Artist
Vladimir Popović, Head of BTL

Drive:
Tamara Živković, Account Manager
Tamara Marković, Junior Designer
Nemanja Stojaković, Junior Designer

UM Beograd:
Milena Milinković, Account Manager
Simonida Korolejić, Media Planner
Tamara Bursać, Junior Media Planner
Boško Stojanac, Senior Digital Media Planner

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Agencije

Studiu Sonda Zlato na BalticBest-u!

Advertiser Serbia23. septembra 2021.

Preminuo Miloje Sekulić, jedan od pionira digitalnog PR-a i konsaltinga u Srbiji

Advertiser Serbia14. septembra 2021.

V+O otvara novu kancelariju u Severnoj Makedoniji i širi svoje prisustvo u Jugoistočnoj Evropi

Advertiser Serbia14. septembra 2021.

DIRECT MEDIA OBELEŽAVA JUBILEJ: Dvadeset godina gradimo tržište advertajzinga

Advertiser Serbia6. septembra 2021.

New Moment pokrenuo kampanju za spas hrane

Advertiser Serbia2. septembra 2021.

Upoznaj novi ukus – savršeni mix voća, čokolade i Plazme

Advertiser Serbia27. avgusta 2021.

Prestižna dizajnerska Red Dot nagrada Studiu Sonda za kampanju koja je dokazala da mala lokalna biblioteka može da postane velika: 100% COVID FREE PUTOVANJE

Advertiser Serbia12. avgusta 2021.

DANIEL ACKERMANN: „Reorganizacija Degordiana nam omogućava da imamo mnogo kompleksnije usluge, mnogo veću kvalitetu, skalabilnost i znanje“

Advertiser Serbia10. avgusta 2021.

Studio Sonda za KING sladolede dizajnirao sva nova pakovanja i prateću #breaKINGrules regionalnu kampanju

Advertiser Serbia10. avgusta 2021.

Top 5 SRPSKIH Youtuber-a ovog leta

Advertiser Serbia4. avgusta 2021.

Nova kampanja kompanije Alma Quattro #LicaOvogGrada

Advertiser Serbia28. jula 2021.

UM Impact Day u znaku solidarnosti

Advertiser Serbia27. jula 2021.

Kako je Señor brendirao ceo Poluotok?

Advertiser Serbia20. jula 2021.

Modulee: Señor lansirao novi modularni branding!

Advertiser Serbia15. jula 2021.

Lokomotiva i SentecaCommerce partneri na 12 evropskih tržišta

Advertiser Serbia14. jula 2021.