Brendovi

Atlantic Grupa najbolji Poslodavac Partner na srpskom tržištu

BEOGRAD – Atlantic Grupa, jedna od vodećih prehrambenih kompanija u regionu, postala je i na srpskom tržištu nosilac prestižnog Certifikata Poslodavac Partner, priznanja koji dodeljuje konsultantska kuća SELECTIO kompanijama koje ostvaruju visoke standarde u upravljanju ljudskim resursima u regionu

 

Atlantic Grupa je u procesu ocenjivanja ostvarila 95% od ukupno mogućeg broja bodova i tako pokazala koliko ulaže u razvoj svojih zaposlenih. Takođe, ostvarenim bodovima se istakla kao najbolji Poslodavac Partner na srpskom tržištu.

Osnov održivog poslovanja svake kompanije je da postane svesna važnosti i potrebe sopstvenog uticaja na unapređenje opštih društvenih uslova, što pre svega podrazumeva odgovorni i etički odnos kompanije prema svojim zaposlenima uz poštovanje ljudskih i radnih prava i zato je naš fokus, osim dobrih rezultata poslovanja, podrška zaposlenima da iskoriste svoje pune potencijale i poboljšaju svoje veštine, kao i privlačenje i negovаnje talenata i razvoj njihovih potencijala“ rekao je tom prilikom Vladimir Čupić, direktor predstavništva Atlantic Grupe za Srbiju.

Projekat Poslodavac Partner pokrenut je pre dvanaest godina sa misijom promovisanja kvalitetnog upravljanja ljudskim resursima i do sada je u njemu učestvovalo više od 100 organizacija. Certifikat Poslodavac Partner je nezavisno priznanje struke koje se dodeljuje organizacijama na osnovu ocene razvijenosti praksi upravljanja zaposlenima u pet glavnih područja: Strategiji, Regrutaciji i selekciji, Upravljanju učinkom, Usavršavanju i razvoju, kao i Odnosu prema zaposlenima.

U Atlantic Grupi ističu da su njihove osnovne vrednosti kreativnost, strast i rast, a upravo je snažna predanost komunikaciji tih vrednosti i strategije svim zaposlenima jedan od razloga za ostvarenih 100% bodova za područje Strategije. Osim toga, Atlantic Grupa je potvrdila da ima odličan sistem komunikacije u okviru kompanije i visoko kvalitetan sistem upravljanja učinkom zaposlenih.

U procesu ocenjivanja, Atlantic Grupa se takođe istakla i svojim programom brige za zdravlje i dobrobit zaposlenih, koji se sastoji od tri komponente. Prva komponenta, uključuje sistematske i dodatne medicinske preglede zaposlenih, kao i solidarnu pomoć prema potrebi. Druga komponenta usmerena je na podupiranje humanitarnog rada zaposlenih finansijski ili davanjem slobodnog dana za volontiranje, dok treća komponenta, uključuje različite projekte namenjene postizanju ravnoteže privatnog i poslovnog života zaposlenih, poput slobodnog dana zaposlenima na prvi dan škole svog deteta, fleksibilnog radnog vremena i slavljenja posebnih dostignuća zaposlenih.

null

Elizabeta Mirčevska, regionalna direktorka ljudskih resursa za Srbiju i Makedoniju Atlantic Grupe, primila je Certifikat Poslodavac Partner od Aleksandra Zemunića, člana Uprave kompanije SELECTIO i tom prilikom rekla: „Certifikatom Poslodavac Partner na srpskom tržištu, zaokružili smo deset godina kontinuiteta u izvrsnosti upravljanja ljudskim potencijalima u Atlantic Grupi. Upoređujemo se sa najboljim kompanijama na tržištu i promovišemo one HR prakse po kojima se Atlantic ističe u odnosu na konkurenciju.“

“U Atlantic Grupi imamo razvijen proces upravljanja talentima i razvojem, koji se upravo zasniva na prepoznavanju jakih strana i oblasti razvoja zaposlenih, a kroz kontinuirano usavršavanje i unapređenje veština osiguravamo dalji profesionalni razvoj i razvoj karijera naših zaposlenih „- dodala je tom prilikom Ivana Đorđević, korporativni direktor upravljanja talentima i razvojem.
Aleksandar Zemunić, član Uprave kompanije SELECTIO, povodom uručenja Certifikata Atlantic Grupi izjavio je: „Funkcija upravljanja ljudskim resursima u Atlanticu pravi je strateški partner biznisu i aktivno doprinosi ostvarenju ciljeva kompanije, a vrednosti organizacije utkane su u svakodnevno poslovanje. Mali je broj kompanija u regionu, koje mogu da zadovolje visoke standarde kvaliteta u upravljanju ljudskim resursima koje smo razvili u okviru projekta Certifikat Poslodavac Partner, a Atlantic Grupa služi kao primer ostalim organizacijama na tržištu Srbije.“

Projekat Certifikat Poslodavac Partner podržava generalni pokrovitelj portal MojPosao i poslovni nedeljnik Lider kao medijski pokrovitelj. Više o projektu Certifikat Poslodavac Partner možete doznati na stranici: www.poslodavacpartner.org.

Trenutno je 48 nosioca certifikata u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Sloveniji i Srbiji: 24sata, AbbVie Hrvatska, AbbVie Bosna i Hercegovina, AbbVie Biopharmaceuticals GmbH Srbija, AbbVie Biofarmacevtska družba Slovenia, Aminess hoteli i kampovi, Atlantic Hrvatska, Atlantic Srbija, CEMEX Hrvatska, Ciklopea, Coca-Cola HBC Hrvatska, Coca-Cola HBC B-H Sarajevo, CROSCO, Erste&Steiermärkische Bank, Europa – upravljanje nekretninama, FINA gotovinski servisi, Henkel Croatia, HEP Opskrba, Herbalife Hrvatska, HiPP Hrvatska, Hrvatska banka za obnovu i razvitak, Hrvatska pošta, Hrvatska poštanska banka, Hrvatski Telekom, INA, INA MAZIVA, JGL, JT International Zagreb, Kaufland Hrvatska, Lidl Hrvatska, Luckia Hrvatska, Molson Coors Bosna i Hercegovina, Mylan Hrvatska, Philip Morris Zagreb, PLIVA Hrvatska, Plavi tim, Procter & Gamble, Raiffeisenbank Austria, Sandoz, Sberbank, SOS Dječija sela Bosna i Hercegovina, STSI, Tele2, Top Računovodstvo Servisi, Valamar Riviera, Valoviti papir Dunapack, Vipnet i Zagrebačka pivovara.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Više u Brendovi

Veliki povratak Ridlija Skota u svet advertajzinga promotivnim filmom za Hennessy X.O

Advertiser Serbia14. februara 2019.

Nova linija Samsung QLED televizora za 2019. godinu

Advertiser Serbia14. februara 2019.

Komisija odobrila Telekomu kupovinu još jednog kablovskog operatera

Advertiser Serbia12. februara 2019.

Nestlé otvorio centar za istraživanje i razvoj

Advertiser Serbia12. februara 2019.

Pariz od Airbnb-a traži 12,5 miliona evra zbog nelegalnih oglasa

Advertiser Serbia11. februara 2019.

Vudi Alen traži 68 miliona dolara odštete od Amazona

Advertiser Serbia8. februara 2019.

Poznati modni brend Gucci se izvinio zbog vunenog džempera

Advertiser Serbia7. februara 2019.

Henkel ulaže u brendove

Advertiser Serbia7. februara 2019.

Samsung: Uživajte u petogodišnjem osećaju bezbrižnosti

Advertiser Serbia6. februara 2019.

Fintel Energija najavljuje gradnju najvećeg vetroparka u Srbiji i Evropi

Advertiser Serbia6. februara 2019.

Potpisan Protokol o saradnji Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu i MK Group

Advertiser Serbia6. februara 2019.

„Brand Finance“ proglasio Sberbanku za najsnažniji bankarski brend na svetu

Advertiser Serbia5. februara 2019.

Amazon negira da je njihov softver „rodno i rasno pristrasan“

Advertiser Serbia5. februara 2019.

Nectar-u dodeljeno prestižno priznanje „Kosta Mirosavljević“ za značajna privredna ostvarenja u 2018.godini

Advertiser Serbia4. februara 2019.

Treninzi za profesionalce i ljubitelje vina svetski poznate Londonske škole vina i alkoholnih pića WSET

Advertiser Serbia4. februara 2019.