Brendovi

Atlantic Grupa preuzela distribuciju Red Bull-a u Srbiji

BEOGRAD – Atlantic Grupa je sa Red Bull-om potpisala ugovor o distribuciji ovog poznatog energetskog napitka na tržištu Srbije, nastavljajući da širi svoj distributivni portfolio u skladu sa očekivanjima i najavama

Nosilac ugovora, čija je vrednost oko 4,5 miliona eura, koliki je okvirno iznos godišnje prodaje, je Atlanticova distributivna kompanija Atlantic Brands sa sedištem u Beogradu.

Red Bull GmbH sa sedištem u Austriji, vlasnik istoimenog brenda, u Atlanticu je prepoznao strateškog partnera sa kojim može da ostvari ambiciozne poslovne ciljeve. Atlantic Brands vodeći je distributer robe široke potrošnje na teritoriji Republike Srbije, sa širokim portfolijom istaknutih brendova kao što su Štark, Smoki, Najlepše želje, Bananica, Argeta, Bakina Tajna, Grand kafa, Barcaffe, Cedevita i Cockta – iz sopstvenog proizvodnog asortimana, kao i renomiranih principala kao što su Rauch, Becutan-Alkaloidi jedan od vodećih svetskih proizvođača žestokih pića Beam Santory.

Za sklapanje novog partnerstva presudan značaj, uz snagu asortimana, imao je visoknivo razvoja distributivne mreže, odlična pokrivenost distributivnih kanala, posebno u maloprodaji i HoReCa segmentu, razvijeni odnosi s ključnim kupcima i ukupan nivo distributivne usluge koju je Atlantic razvio tokom 26 godina poslovanja u ovoj industriji.

Izuzetno smo zadovoljni proširenjem portfolija brendom svetskog ugleda kao što je Red Bull i razvojem i širenjem distributivne delatnosti, kao što je najavljeno i udugoročnoj poslovnoj strategiji Atlantic Grupe. Uz ovako atraktivnog partnera i izbalansiran asortiman kvalitetnih proizvoda napravili smo još jedan značajan iskorak u širenju distribucije na tržištu Srbije“, rekao je Dragomir Kostić, Generalni direktor Strateškog distributivnog područja Srbija u Atlantic Grupi.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Više u Brendovi

EXIT je zvanično najbolji evropski festival

Advertiser Serbia19. januara 2018.

Elegantni Samsung Galaxy A8(2018) predstavljen u Srbiji

Advertiser Serbia19. januara 2018.

Otvoren konkurs za jedanaestu VIRTUS nagradu za filantropiju „Da dobro ne ostane skriveno“

Advertiser Serbia18. januara 2018.

Samsung predstavio limitirano izdanje Galaxy Note8 za Olimpijske igre u Pjongčangu

Advertiser Serbia18. januara 2018.

Hrvatska: Na policama trgovinskog lanca proizvod sa seksističkim porukama

Advertiser Serbia17. januara 2018.

Zbog rasističke reklame i pada prodaje, H&M u krizi

Advertiser Serbia16. januara 2018.

Rusija povratila brend votke Stoličnaja

Advertiser Serbia15. januara 2018.

Moguća prodaja kompanije C&A Kinezima?

Advertiser Serbia15. januara 2018.

Ferrero pred preuzimanjem Nestle-ove čokoladne divizije u SAD-u

Advertiser Serbia12. januara 2018.