Brendovi

Asseco SEE obeležava 30 godina poslovanja u Srbiji

Brendovi

Asseco SEE grupa posluje u 22 zemlje, zapošljava oko 2700 ljudi, a najveći broj zaposlenih je u Srbiji – blizu 700

 

U proteklih 30 godina koliko posluje u Srbiji, današnja kompanija Asseco SEE prešla je značajan razvojni put – od lokalnog startapa sa nekoliko zaposlenih, do članice grupacije Asseco South Eastern Europe i lidera u inovacijama u IT sektoru, razvoju vodećih rešenja u oblasti digitalnog bankarstva i obezbeđivanju platforme za prvu digitalnu banku u regionu, kao i predvodnika u pružanju rešenja za sektor telekomunikacija, energetike, komunalnih usluga i javni sektor u Srbiji i regionu.

Godišnjica kompanije je prilika da se osvrnemo na sve što smo postigli, ali i uvidimo kakvu obavezu imamo da kao IT lider nastavimo da predvodimo inovacije u razvoju proizvoda i usluga. Na taj način omogućavamo našim zaposlenima, kao i mladima koji se priključuju našem timu, da rade na najnaprednijim rešenjima koja svoju primenu pronalaze kako na lokalnom tržištutako i u inostranstvu. Istovremeno, doprinosimo unapređenju IT industrije u Srbiji i regionu“, kaže Dejan Đokić, član UO u kompaniji Asseco SEE.

Kompanija je deo grupacije Asseco SEE, koja posluje u jugoistočnoj Evropi, Turskoj, Španiji i Portugalu, kao i u nekoliko zemalja Južne Amerike. Grupacija je lider u razvoju i plasiranju sopstvenog softvera i usluga i vodeći vendor IT rešenja za bankarski sektor, naročito u regionu jugoistočne Evrope. Takođe, vodeća je kompanija u industriji plaćanja i platnih kartica posredstvom svoje kompanije Payten specijalizovane u ovom domenu. Dve trećine najvećih evropskih banaka u regionu koristi usluge Asseco SEE grupacije.

U regionu jugoistočne Evrope je više od pet miliona korisnika kanala digitalnog bankarstva koje obezbeđuje Asseco SEE, a uspostavljena je partnerska saradnja sa svim bankama koje posluju u Srbiji. Kompanija pruža kontinuiranu podršku bankarskom sektoru u usklađivanju sa regulatornim zahtevima, te je do sada ostvareno više od 120 implementacija rešenja za ispunjenje Basel, IAS i IFRS 9 standarda u Srbiji, Severnoj Makedoniji, Crnoj Gori, Rumuniji i Hrvatskoj. Kao aktivni učesnik u uvođenju novina, kompanija je implementirala sistem instant plaćanja kao prvi takav sistem u regionu, kao i više internacionalnih projekata na usklađivanju bankarskog poslovanja sa PSD2 regulativom. Osim toga, Asseco SEE ima partnerski odnos i kontinuiranu saradnju sa globalnim liderima u oblasti IT, kao što su Microsoft, Dell EMC, Cisco, Vmware, IBM, Oracle, Huawei.

Payten, članica grupacije Asseco SEE koja je pre nekoliko godina nastala iz uspešne poslovne jedinice kompanije specijalizovane u oblasti plaćaja i platnih kartica, pruža sveobuhvatna rešenja za finansijske inefinansijske institucije koje, između ostalog, obuhvataju proizvode i usluge namenjene elektronskoj trgovini, online plaćanjima, bankomatima i POS terminalima. Uz više od 150 klijenata koji se oslanjaju na POS/ATM rešenja, kompanija procesuira skoro 80 miliona transakcija mesečno u zemljama u kojima posluje.
Zaposleni u kompanijama Asseco SEE i Payten, kojih u Srbiji ima skoro 700, najdragoceniji su resurs kompanije, a više od 80 odsto je visoko obrazovanih stručnjaka koji razvijaju inovativna rešenja koja se koriste u Srbiji i u inostranstvu.

Kao kompanija smo strateški fokusirani na razvoj proizvoda i znanja naših zaposlenih i samo u 2020. godini samostalno investiramo u više od 40 razvojnih projekata kako bi našim korisnicima mogli da obezbedimo najkvalitetnija rešenja, koja zadovoljavaju najviše svetske standarde. Posvećenost zaposlenih, njihov trud i želja da daju svoj doprinos samo su pokazatelj da držimo dobar pravac. Važno nam je da im omogućimo edukaciju i izazovne projekte na kojima imaju prilike da se usavršavaju. Posebno smo ponosni na naš program prakse, kroz koju mladi mogu da steknu iskustvo u IT sektoru i stvore jasniju sliku o tome da u Srbiji mogu da napreduju, rade na sebi i ostvare željene ciljeve. Samo tokom protekle godine od 55 praktikanata posao je dobilo njih 21. Ulaganje u kontinuirano usavršavanje zaposlenih jedan je od načina na koji kompanija nastoji da stručni kadar zadrži u zemlji“, zaključuje Đokić.

Kompanija posluje transparentno ispunjavajući najviše standarde, uz korišćenje stečenog internacionalnog iskustvana lokalnim tržištima.

Danas je ključ razvoja tehnologije korisničko iskustvo koje možemo da ponudimo našim klijentima u različitim industrijama, alii krajnjim korisnicima, pre svega mladima. Doprinos koji kompanija u Srbiji pruža upravo razvoju ovakvih rešenja, pronalaženju novih načina da se ostvari brža, jednostavnija, a istovremeno i sigurnija usluga je neizmeran i verujem da će zaposleni i u narednih 30 godina postavljati standarde i razvijati rešenja koja se primenjuju širom sveta“, kaže Piotr Jelenski, CEO grupacije Asseco South Eastern Europe.

Grupacija Asseco South Eastern Europe (Asseco SEE), u okviru koje posluju Asseco SEE i Payten u Srbiji, izlistana je na Varšavskoj berzi i posluje transparentno u 22 zemlje, obuhvatajući tržište koje broji više od 600 miliona ljudi. Ima oko 2700 zaposlenih, koji razvijaju rešenja i pružaju usluge i podršku na 13 različitih jezika.

Grupacija Asseco SEE deo je Asseco grupe, najveće IT kompanije u Poljskoj i regionu centralne i jugoistočne Evrope, koja posluje u više od 55 zemalja (većini evropskih zemlja, Izraelu, SAD-u, Africi, Japanu i Kanadi) sa preko 27.000 zaposlenih. Rast Asseco grupe se odvija i organskim putem i kroz akvizicije, kojih je ostvareno preko 80 od 2004. godine. Njene članice su izlistane na Varšavskoj berzi, Berzi u Tel Avivu i američkoj NASDAQ Global Markets.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Brendovi

Istraživanje: Opala kupovina kozmetičkih proizvoda

Advertiser Serbia29. oktobra 2020.

Održano prvo predavanje u okviru projekta Cirkularne migracije: Upravljanje je lako, vođenje ljudi je teško

Advertiser Serbia28. oktobra 2020.

Tehnološki divovi lišavaju siromašne zemlje 3 milijarde dolara poreskih prihoda

Advertiser Serbia27. oktobra 2020.

BMW i Alibaba postaju partneri

Advertiser Serbia27. oktobra 2020.

Počele nominacije za Godišnju nagradu Srpske asocijacije menadžera

Advertiser Serbia26. oktobra 2020.

Coca-Cola smanjuje broj brendova za 50 odsto

Advertiser Serbia26. oktobra 2020.

Veliki nagradni konkurs SBB fondacije – rEKOnstrukcija

Advertiser Serbia26. oktobra 2020.

Gucci je pre 100 godina bio samo prodavnica tašni i torbi u Firenci

Advertiser Serbia26. oktobra 2020.

Islamske zemlje bojkotuju francuske proizvode

Advertiser Serbia26. oktobra 2020.

Preminuo Li Kun-hi, prvi čovek kompanije Samsung

Advertiser Serbia25. oktobra 2020.

Adidas prodaje Reebok?

Advertiser Serbia23. oktobra 2020.

Najnovija serija telefona iPhone 12 u Telenoru

Advertiser Serbia23. oktobra 2020.

Engleska zabranjuje angažovanje poznatih ličnosti u reklamama za klađenje i kockanje?

Advertiser Serbia23. oktobra 2020.

Najnovije knjige – digitalno i bezbedno

Advertiser Serbia22. oktobra 2020.

PayPal uskoro dozvoljava trgovinu kriptovalutama

Advertiser Serbia22. oktobra 2020.