Brendovi

ANA MARINKOVIĆ, Sberbank Srbija: „Uvereni smo da se uspeh jednog tržišta gradi na malim pobedama vrednih ljudi“

Sberbank Srbija je u velikoj meri posvećena podršci malim preduzećima i preduzetnicima, što je od ogromnog značaja i za stabilnost i za razvoj srpske privrede, koja upravo u ovim poslovnim oblicima ima najveću perspektivu. Na tu temu, razgovarali smo sa Anom Marinković, direktoricom segmenta za upravljanje poslovanjem malih preduzeća i preduzetnika…Razgovor vodila Snežana Milić

 


Sberbank Srbija već drugu godinu zaredom organizuje akciju “Vredne vredi podržati”. Možete li nam reći kome je akcija namenjena i koji su njeni ciljevi?

– Veoma smo ponosni što već drugu godinu zaredom imamo priliku da podržimo mala preduzeća i preduzetnike.

Ova akcija namenjena je našim postojećim i novim mikro klijentima koji razvijaju svoje poslovanje. Pažljivo smo osluškivali njihove potrebe i verujemo da smo uspeli u svojoj misiji da osmislimo proizvode koji će im u velikoj meri olakšati, ali i unaprediti njihov biznis.

Mi u Sberbanci smo uvereni da se uspeh jednog tržišta gradi na malim pobedama vrednih ljudi koji su suočeni s mnogobrojnim izazovima. Zato ova akcija i ima simboličan naziv „Vredne vredi podržati“ jer njome želimo da motivišemo i ohrabrimo najvrednije među nama i na taj način jednim potezom osnažimo kako njihovo poslovanje tako i srpsku privredu uopšte.

Koje vrste usluga i proizvoda nudite u okviru ove vaše akcijske ponude bankarskih usluga?

– U želji da im pružimo kvalitetnu podršku pripremili smo atraktivne kreditne ponude i jedinstvene proizvode i usluge. Na raspolaganju su im krediti za obrtna sredstva sa fleksibilnim rokom otplate od 12 do 36 meseci u okviru revolving kreditne linije koja klijentima omogućava korišćenje više različitih proizvoda. Tu su i krediti za refinansiranje, rekonstrukciju ili adaptaciju nepokretnosti, kupovinu vozila i opreme, kao i krediti za finansiranje izvršenih investicionih ulaganja. U zavisnosti od toga za koji se kredit klijent opredeli rok otplate može biti od 12 do 120 meseci.

Pored toga što akcija ima za cilj pružanje podrške mikro klijentima, vlasnici malih preduzeća i preduzetnci stiču i mogućnost ulaska u konkurenciju za dobijanje vrednih poklona. Da li postoje neki posebni zahtevi pri konkurisanju za osvajanje poklona ili samim korišćenjem širokog spektra različitih proizvoda i usluga Sberbank Srbija, klijenti stiču mogućnost osvajanja poklona?

– Verujemo da se svaka uspešna saradnja zasniva na partnerskom odnosu. Naša ideja je da sa na ovaj način zahvalimo našim klijentima na ukazanom poverenju. Pored vrednih poklona, kao i prošle godine, završetak akcije ćemo obeležiti zajedničkom proslavom. Na ovaj način još jednom ćemo potvrditi da s našim klijentima gradimo prijateljski odnos zasnovan na međusobnom poštovanju i saradnji.

Iz kojih privrednih grana su najčešće dolazili zahtevi za vašim uslugama u okviru ove akcije?

– Prema poslednjim podacima, najveći broj zahteva pristigao je iz proizvodne delatnosti. Naši klijenti najščešće se interesuju za investiciona ulaganja koja bi u velikoj meri doprinela širenju samog obima njihovog poslovanja.Takođe, od početka kampanje, preduzetnici koji se bave uslužnim delatnostima prepoznali su Sberbanku kao prvog pravog partnera u finansiranju kako bi zadovoljili određene poslovne potrebe, ali i unapredili tekuće poslovanje.

Na osnovu vašeg dosadašnjeg iskustva, koja preduzeća vidite kao ona koja su se najbolje snašla na tržištu i ostvarila zadovoljavajući prihod?

– Definitivno IT sektor. U prethodnih nekoliko godina ovaj sektor raste neverovatnom brzinom. Tu pre svega mislim na mala preduzeća koja se bave razvojem softverskih rešenja kao i tehnoloških rešenja namenjenih krajnjim korisnicima koji ih je danas na tržištu sve više.

null

U kojoj meri su se do sada, kompanije iz oblasti marketinga i advertajzinga uključile u ovu vašu akciju? Koja vrsta marketinških privrednih subjekata je pokazala najveće interesovanje za učešće u akciji?

– Veoma smo ponosni što imamo odličnu saradnju sa marketinškim agencijama. Jasan pokazatelj ove činjenice su brojne marketinške kampanje koje su nam u proteklom periodu donele odlične rezultate. S tim u vezi, zadovoljstvo nam je što su nas mikro preduzeća iz ove oblasti prepoznala kao svog strateškog partnera bez obzira na vrstu usluga koje nude svojim klijentima. S obzirom na obim i specifičnost poslovanja, pokazalo se da produkcijske kuće imaju najveću potrebu za podrškom koju nudimo. Kreditima za kupovinu opreme ili vozila najčešće možemo da pružimo adekvatnu podršku razvoju njihovog poslovanja. Drago nam je što su brojne marketinške agencije nas prepoznale kao kvalitetnog partnera za razvoj poslovanja

Da li imate u planu da nastavite sa akcijom “Vredne vredi podržati” i sledeće godine?

S obzirom na to da nas je uspeh iz prethodne godine motivisao na to da s ovom akcijom nastavimo i u 2018. verujemo da će i 2019. godina biti godina uspeha za mala preduzeća i preduzetnike.

 
Autor: Snežana Milić
Izvor: Advertiser Serbia

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Više u Brendovi

DRAGUTIN i MILICA MLADENOVIĆ o ARLEMM-u, prazniku kvalitetne muzike

Advertiser Serbia15. avgusta 2018.

Brend Plazma Srebrni sponzor 24. Sarajevo Film Festivala

Advertiser Serbia14. avgusta 2018.

Fondacija Hemofarm obezbedila medicinsku opremu za domove zdravlja u četiri izrazito nerazvijene opštine u BiH

Advertiser Serbia14. avgusta 2018.

U Dumi predlažu označavanje „lažnih“ kobasica i sokova

Advertiser Serbia14. avgusta 2018.

Budite stalno povezani bez obzira na to gde se nalazite sa novim Samsung Galaxy satom

Advertiser Serbia13. avgusta 2018.

Publika iz celog regiona učestvovala u snimanju jedinstvenog videa „Svi smo iz istog filma“

Advertiser Serbia13. avgusta 2018.

Samsung Galaxy Note9 u Telenoru

Advertiser Serbia10. avgusta 2018.

Novi, super moćni Galaxy Note9: za one koji žele sve

Advertiser Serbia10. avgusta 2018.

Brisel odobrio kineskoj kompaniji Hisense preuzimanje Gorenja

Advertiser Serbia8. avgusta 2018.