Agencije

Agencija Bruketa&Žinić&Grey proglašena za hrvatsku Agenciju godine na dodeli IdejaX i MIXX nagrada

ZAGREB – IdejaX i MIXX 2020 ukazuju na nove trendove komunikacijske industrije

 

Agencija Bruketa&Žinić&Grey jedanaesti je put proglašena hrvatskom Agencijom godine na sinoćnjoj virtuelnoj dodeli IdejaX i MIXX nagrada, koja se održala putem Facebook stranice festivala Dani komunikacija. Njihovi najbolje nagrađeni projekti nisu samo reklame, već novi proizvodi i usluge nastali u bliskoj saradnji agencije i klijenta.

Grand Prix IdejeX osvojio je projekat Untouched by Light, prvo penušavo vino na svetu koje se proizvodi, prodaje i degustira u potpunome mraku. Agencija Bruketa&Žinić&Grey napravila ga je s Radgonskim goricama kako bi im pomogla u pozicioniranju na inostranim tržištima, rezultirajući narudžbinama i medijskim objavama širom sveta.

Najbolji među telekomunikacijskim projektima je A1 Lappsus kojeg je agencija Bruketa&Žinić&Grey napravila s A1 Hrvatska i kompanijom Human. Reč je o novoj usluzi koja prva na svetu koristi funkciju otključavanja mobilnog telefona kao priliku za učenje hrvatskog pravopisa. Odabravši storydoing umesto storytellinga, ovaj projekat korisnicima približava obećanje brenda. A1 Lappsus proglašen je i najboljim u kategorijama Digital Craft IdejeX kao i Mobilne aplikacije i Inovativna upotreba tehnologije na MIXX-u.

null

Najboljom društvenom akcijom u protekloj godini proglašen je projekat Tko pije, taj plaća, kojeg je agencija Bruketa&Žinić&Grey radila zajedno s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo kako bi osvestili javnost o problemu alkohola kod mladih i uticali na nadležan zakonodavni okvir. Umesto tradicionalne kampanje, ovaj je projekat hakovao popularni show Supertalent Nove TV.

null

Nagradu MIXX osvojio je i projekt povodom 60. jubileja Vegete. Kreiravši sistem grafičkih elemenata agencija Bruketa&Žinić&Grey je u saradnji s Podravkom i agencijama Enterwell i iZone korisnicima omogućila da sami dizajniraju vlastitu Vegeta etiketu, što je rezultiralo s čak 32.000 novih etiketa koje su završile na policama trgovina.
null

Finalista takmičenja MIXX je bila Addiko Virtualna poslovnica na kojoj su Bruketa&Žinić&Grey sarađivali s Addiko Bankom i kompanijom 360provideo.hr i Comtrade. Reč je o novoj generaciji digitalne banke u kojoj se ceo proces otvaranja računa i podizanja gotovinskoga kredita može obaviti bez fizičkoga kontakta s bankom.

null

Među finalistima IdejeX bio je i identitet Grand Park Hotela Rovinj, jednog od najambicioznijih hotelskih projekata u Hrvatskoj. Agencija Bruketa&Žinić&Grey ga je zajedno s Maistrom razvijala dve godine, a zasniva se na fizičkoj interakciji gosta s destinacijom. Svaka aplikacija u hotelu minuciozan je dizajnerski rad koji upotpunjuje ukupni doživljaj gosta.

null

• “Agencije će biti poligoni za bildovanje kreativnosti koja će se koristiti u kreiranju originalnih proizvoda i usluga, a ne samo u oglašavanju. U agencijama leži veliki potencijal za privredu”, rekao je Davor Bruketa.

• “Nagrađeni projekti naznaka su budućnosti ove industrije jer smo njima rešavali i šire poslovne, a ne samo komunikacijske izazove klijenata te smo izašli iz utabanih staza struke”, istakao je Nikola Žinić.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Agencije

Represent Communications je zvanična agencija CEFTA sporazuma

Advertiser Serbia21. oktobra 2020.

Proglašeni dobitnici osmog SoMo Borca

Advertiser Serbia8. oktobra 2020.

Kako je Covid-19 stavio tehnologije u fokus poslovanja? Direct PERSPECTIVE Talks webinar u petak, 9.oktobar u 12h

Advertiser Serbia7. oktobra 2020.

SAATCHI & SAATCHI HRVATSKA osvojio Srebro na Cresta Awards

Advertiser Serbia7. oktobra 2020.

Komparativna analiza konzumacije medija u regionu u vreme COVID-a – Četvrtak, 8.oktobar WeCann Live webinar

Advertiser Serbia6. oktobra 2020.

Doktori superheroji dobitnici “ACT Responsible” priznanja u kategoriji COVID 19

Advertiser Serbia2. oktobra 2020.

Društvo Srbije za odnose s javnošću dodelilo nagrade

Advertiser Serbia1. oktobra 2020.

Svetla strana pandemije

Advertiser Serbia28. septembra 2020.

Direct PERSPECTIVE Talks: Kako u Covid-19 vremenu gradimo brendove koje će potrošači voleti?

Advertiser Serbia28. septembra 2020.

Najbolja agencija BalCannes-a je Bruketa&Žinić&Grey, a Saatchi&Saatchi Croatia i Violeta zaslužni su za najbolji projekat

Advertiser Serbia25. septembra 2020.

Veliki uspeh MCCANN agencija na BalCannes festivalu

Advertiser Serbia24. septembra 2020.

Saatchi Hrvatska i Kraš prelomili: Dorina ima novu komunikacijsku platformu

Advertiser Serbia23. septembra 2020.

JELENA MIKIĆ: Recept za zadovoljnog i srećnog radnika postoji

Advertiser Serbia22. septembra 2020.

A šta tebe žulja?

Advertiser Serbia22. septembra 2020.

Digitalni porez – Komisija donela novi paket poreskih mera

Advertiser Serbia17. septembra 2020.