Brendovi

70 godina uspešnog poslovanja kompanije Aleva

Brendovi

Ove godine kompanija Aleva slavi 70 godina postojanja. To je bila prilika da mediji posete fabriku i da se upoznaju sa savremenim procesom proizvodnje, ali i saznaju kako se razvijala tokom decenija

Ovaj srpski gigant danas predstavlja modernu kompaniju koja kontinuiramo radi i prati potrebe savremenog potrošača, primenjujući najnovija znanja i standarde u oblasti proizvodnje i plasmana kvalitetne i zdrave hrane. Po osnivanju proizvodila se samo začinska paprika i dehidrisani paštrnak i luk. Danas sedamdeset godina kasnije u porfoliju se nalazi 160 proizvoda, a u procesu proizvodnje učestvuje 350 radnika. Tokom proteklih godina ostvaren je rast prihoda, povećan izvoz, a poslovanje se odvija bez kreditne zaduženosti. Kako je najavio predsednik Hristivoje Milošević ,,Aleva ove godine planira izgradnju novih fabričkih postrojenja čija se vrednost procenjuje na 10 miliona evra. Proizvodimo oko 75 miliona upakovanih proizvoda, a godišnje preradimo između 7.000 i 10.000 tona svežeg povrća. Ponosni smo što su proizvodi najvećim delom od domaćeg povrća. Trudićemo se da u narednim godina unapredimo proizvodnju prateći svetske trendove,,.

null

Pored tradiocionalne Aleve paprike lideri su u proizvodnji instant supa sa brendom Quik, a nalaze se u samom vrhu dehidrisanih supa. U kategoriji namenskih dodataka jelima zauzimaju prvo mesto. Zdrav način života za koji se zalažu proizveo je plan za pokretanje organske proizvodnje bez koje nije moguće zamisliti budućnost. Treba istaći da su prepoznatljivi po iskustvu, kvalitetu, tradiciju, ali i primeni novih tehnologija za preradu hrane, a sve u skladu sa svetskim standardima. Pored Balkana, Aleva izvozi i na tržišta Evrope, Amerike, Australije i Bliskog istoka, a u plan je Rusija i Belorusij na čijim se tržištima već dugo ulaže kako bi se proizvodi našli na policama.

null

Istorijat kompanije Aleva:

U mestu Novi Kneževac davne 1947. godine osnovana je kao Obilić mlin za papriku. Ime ,Aleva, prvi put se pominje 1952. godine kada su se iz Industrije za preradu i mlevenje paprike Horgoš izdvojile pogonske jedinice Novi Kneževac i Ostojićevo i osnovale samostalno preduzeće pod imenom Aleva. Do 60-tih godina osnovna delatnost Aleve je bila prerada mlevene začinske paprike. Ubrzo potom počinje sa preradom i drugog povrća, a 70-tih godina uvodi automatizovano pakovanje paprike i počinje sa proizvodnjom prvih dehidrisanih proizvoda: Dodatak jelima za riblju čorbu (1971.g) i Dodatak jelima sa povrćem za gulaš i Paradajz čorba (1972.g). Zatim otpočinje prerada i pakovanje kafe, univerzalnog začina Kulinata, pudinga, šlagova. Godine 2005. Aleva je prošla kroz vlasničku transformaciju i postala deo grupacije Flory trading. Sinonim za mlevenu začinsku papriku je Aleva koja rađa na osunčanim poljima severnog Banata i severne Bačke i koju zovu „crveno zlato“ Vojvodine.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Više u Brendovi

Benetton u reklami koristio fotografiju migranata

Advertiser Serbia25. juna 2018.

Brend Shell od nedavno i u Srbiji

Advertiser Serbia22. juna 2018.

Stiže zlatni Samsung Galaxy S9 i S9+

Advertiser Serbia21. juna 2018.

Zadovoljni ste sobom, budite zadovoljni i bankom

Advertiser Serbia20. juna 2018.

Novi uređaji iz kompanije Samsung

Advertiser Serbia20. juna 2018.

Mladi koji menjaju Srbiju – jedanaest projekata u okviru Superste programa dobilo 5.100.000 dinara

Advertiser Serbia18. juna 2018.

Fudbalska groznica na Samsung Galaxy S9 i S9+ telefonima

Advertiser Serbia18. juna 2018.

Nova pravila u deklarisanju i reklamiranju hrane u petak stupila na snagu

Advertiser Serbia18. juna 2018.

Platinasta medalja za vino „Barovo“ vinarije Tikveš

Advertiser Serbia14. juna 2018.