Vesti

12. filmska Turneja Slobodne zone u 50 gradova Srbije

Vesti

I ovog proleća filmski festival Slobodna zona tradicionalno organizuje filmsku Turneju po Srbiji

 

Publika u preko 50 mesta i gradova imaće priliku da od sredine aprila do kraja juna potpuno besplatno pogleda pet filmova sa festivala održanog tokom novembra u Beogradu, Novom Sadu i Nišu. Predvodnik Turneje je dokumentarni mjuzikl Dan oslobođenja, koji prati posetu i kontroverzni nastup slovenačke grupe Laibach u „poslednjoj komunističkoj diktaturi sveta“ – Severnoj Koreji.

null

null

Na programu će se naći i Čavela, muzički dokumentarni film o legendi lationameričke muzike, pevačici Čaveli Vargas, ljubavnici Fride Kalo i večitoj inspiracii Pedra Almodovara. Ovaj film je postao hit evropskih festivala 2017. i na 13. Slobodnoj Zoni osvojio nagradu publike.

Značajno mesto na repertoaru ovogodišnje Turneje Slobodne zone pripada i filmovima: Ćambra koji je u Kanu osvojio Europa Cinemas Label Award, igrani film Crveni pas: pravi plavi o prijateljstvu i avanturama dečaka i jednog olinjalog psa koji postaje australijska legenda, kao i dokumentarac 500 godina koji prikazuje epsku priču o otporu i borbi za slobodu koja je dovela Gvatemalu do prelomne tačke u njenoj istoriji.

null

null

null

Ovogodišnja Turnja Slobodne Zone održaće se u: Krupnju, Zaječaru, Rumi, Subotici, Bačkoj Palanci, Prijepolju, Inđiji, Lazarevcu, Ivanjici, Obrenovcu, Vršcu, Bečeju, Loznici, Šapcu, Čačku, Zrenjaninu, Valjevu, Negotinu, Smederevu, Vranju, Kraljevu, Bajinoj Bašti, Paraćinu, Kanjiži, Petrovcu na Mlavi, Sremskoj Mitrovici, Požegi, Užicu, Mokrinu, Kruševcu, Pančevu, Leskovcu, Novom Bečeju, Ruskom Krsturu, Mionici, Dimitrovgradu, Sjenici, Novom Pazaru, Žablju, Gornjem Milanovcu, Vrnjačkoj Banji, Somboru, Irigu, Prokuplju, Odžacima, Jagodini, Požarevcu, Mladenovcu i Boru.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Više u Vesti

Na SEMPL-u više od trideset govornika iz jedanaest država

Advertiser Serbia16. oktobra 2018.

Večernje novosti slave 65 godina postojanja

Advertiser Serbia16. oktobra 2018.

10 najgledanijih reklama na YouTube-u u septembru 2018

Advertiser Serbia16. oktobra 2018.

Sberbank Srbija: Štedi gde novac više vredi

Advertiser Serbia15. oktobra 2018.

Najbolja atletičarka sveta promoviše najbolje iz Srbije

Advertiser Serbia15. oktobra 2018.

Gajović: „Država treba da ima svoju novinsku agenciju“

Advertiser Serbia15. oktobra 2018.

NBA aplikacija ekskluzivno u Telenoru

Advertiser Serbia15. oktobra 2018.

Na Totalni JoomBoos dolazi 50 najboljih youtubera

Advertiser Serbia15. oktobra 2018.

Otvorene prijave za 5. FMCG Summit Beograd

Advertiser Serbia15. oktobra 2018.